Business College Helsinki

Urhea auttaa urheilu- ja siviiliuran yhdistämisessä

mari_makkonen

Mari Makkonen, 20, opiskelee ensimmäistä vuotta yo-pohjaisessa merkonomikoulutuksessa. Opintonsa Mari aloitti tammikuussa 2013. Hän opiskelee asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelmassa.

Mari on myös erinomainen urheilija. Hän pelaa Superpesiksessä vihtiläisjoukkue  Vipatterien riveissä. Helpottaakseen urheilun ja opiskelun yhdistämistä Mari haki pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaan.

– Olen pelannut pesistä 10 vuotta. Vanhemmat ilmoittivat pesiskouluun. Siellä oli hauskaa ja kun luokkakaverikin aloitti pelaamisen, innostuin, Mari kertoo.

Urheilu-ura vie paljon aikaa

Pesäpallo vie suuren palan nuoren naisen elämää. Kesällä joukkue treenaa kaksi kertaa viikolla, lisäksi Marilla on runsaasti omatoimisia treenejä. Pelejä on ainakin 2 viikossa. Talvikaudella treenejä on 3 viikossa. Lisäksi kerran kuussa koko viikonloppu pyhitetään pesikselle.

– Pesäpallo tulee omaan aina elämässäni mukana. Muuten asiakaspalvelu on mun juttu. Olen ollut pari kesää Prismassa töissä. Haaveilen pääseväni töihin urheilukauppaan. Siinä olisi hyötyä urheilusta ja merkonomiopinnoista.

Ennen merkonomiopintoja Mari opiskeli vuoden Kymenlaakson ammattiopistossa graafista alaa, mutta haki meidän oppilaitokseemme, koska merkonomiopinnoista saa myös hyvän pohjan ammattikorkeakouluun hakemiseen.

Urheasta hyötyä

Mari luki Urheasta oppilaitoksen nettisivuilta. Pesiksen takia hänellä on erityisesti keväällä runsaasti poissaoloja, mutta urheilijana hän on aktiivinen myös opinnoissaan. Urhea-opiskelijalle luodaan oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka auttaa opintojen suorittamisessa kannustaen opiskelijaa suoriutumaan niin ammattiurheilijan tehtävistä kuin merkonomin opinnoista.

Urheaan Mari pääsi 3. tasolta. (pesäpallossa/Urhean taso:1.taso olympiataso, 2. taso maajoukkuetaso, 3. taso SM- taso).

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea viettää tänä vuonna 10-vuotis taipalettaan. Urhea on vuonna 2003 perustettu yhteistyöverkosto, joka auttaa urheilijaa yhdistämään urheilu- ja siviiliuran.

– Urheasta on pelkästään hyötyä ja olen iloinen, että olen mukana pääkaupunkiseudun Urhean mielenkiintoisessa urheilijoiden verkostossa , Mari Makkonen sanoo.

Lisätietoja www.urhea.fi tai omilta Urhea-koordinaattoreiltamme Taru Toivoselta tai Mia Pölläseltä.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi