Security Operations Center Specialist -koulutus

Koulutamme uusia kyberturvallisuuden osaajia. Koulutuksessa keskitytään SIEM:iin (Security Information and Event Management) ja kyberhyökkäyksien nopeaan havaitsemiseen ja reagointiin.


Tutkinto

Security Operations Center Specialist -koulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)


Kesto

18 kk


Kenelle

Koulutus sopii alanvaihtajalle, joka haluaa työskennellä tietoturva-alan asiantuntijatehtävissä. Koulutus järjestetään suomen kielellä.Ajankohta

Koulutus alkaa tammikuussa.


Hakeminen

Elokuussa 2021 alkavien koodaaja- ja kyberkoulutusten hakuaika on 26.3. – 5.5.2021.


Pääsykoe

Haastattelu 9.-13.11.2020


Tietoturva-alan asiantuntijatyöhön

Security Operations Center Specialist -koulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä tietoturva-alan asiantuntijoina. Koulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opiskelijoiden käytössä on Windows-ympäristö ja kannettavat tietokoneet.

Koulutuksessa opetetaan vain Security Operations Center Specialistin tehtävän ja yleisesti tietoturva-alan asiantuntijatyössä vaadittavien töiden kannalta keskeisimmät osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät
  • Teknisessä tukipalvelussa toimiminen
  • Järjestelmätuessa toimiminen
  • Kyberturvallisuuden ylläpitäminen

Näin Security Operations Center Specialist -koulutus etenee 2021 – 2022

Tammikuu 2021 – joulukuu 2021 opiskellaan hybridimallilla sekä fyysisesti Business Collegessa että etäopetuksena Teamsin välityksellä opettajien johdolla.

Opintojen loppuaika vietetään työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kevätlukukaudelle tammikuu-toukokuu 2022.

Opintoluettelo

Kevät 2021
Päätelaiteet ja käyttöjärjestelmät
Tietoliikenne
Active Directory
IT-palveluprosessit
Kyberturvallisuuden perusteet

Syksy 2021
M365 ja Azure
IAM:n perusteet ja tietosuoja
SIEM
Tietoverkon hallinta

Partnerit

Opiskelemaan haastattelun kautta

Security Operations Center Specialist -koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. Tärkeintä on hyvä motivaatio, joten jos sinä todella haluat aloittaa uran tietoturva-alan asiantuntijana, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan!

Valintaperusteet

Hakemus: 0-5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sekä tietotekniikan pohjaosaamista)

Pohjakoulutus: 0-2 valintapistettä hakemusvaiheessa, 0-1 haastatteluvaiheessa (vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä). Haastatteluvaiheessa kaikista aiemmin suoritetuista korkeakoulututkinnoista saa 1 valintapisteen.

Haastattelu: 0-5 valintapistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Mieti koko IT-tukihenkilön tutkinnon suorittamista – tai entäs jatko-opiskelut töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko IT-tukihenkilön tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme. Koko tutkinnon suorituksen jälkeen saat käytössäsi olleen kannettavan tietokoneen omaksesi.

Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä opettaja Pekka Väisänen, pekka.vaisanen@bc.fi