Identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) -kyberkoulutus, englannin kielellä


Koulutamme tulevia kyberturvallisuuden osaajia identiteetin- ja pääsynhallintaan. IAM-kyberkoulutus on intensiivinen ja tiivis kokonaisuus, joka kestää vuoden 2025 tammikuusta toukokuun 2026 loppuun.  

Identiteetin ja pääsynhallinnan (IAM) -kyberkoulutus

Kiinnostaako sinua ura tieto- ja viestintätekniikan sekä kyberturvallisuuden parissa? Business College Helsinki kouluttaa tulevia ammattilaisia erikoistumaan pilvihallintaan sekä identiteetin- ja pääsynhallintaan (IAM).

Koulutuksen sisältöön liittyvät oppitunnit pidetään 100 % etänä, joten voit osallistua opintoihin asuinpaikastasi riippumatta. Huomioithan, että haastattelut ja orientaatiopäivät pidetään Pasilassa, Helsingissä. Näihin pitää osallistua paikan päällä.

Koulutus

Identiteetin ja pääsynhallinnan (IAM) -koulutus: ammatilliset tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta. Voit myös suorittaa koko tutkinnon suorittamalla yhteiset tutkinnon osat.

“Oikea käyttäjä, oikea pääsy, oikeaan aikaan”

Identiteetin ja pääsynhallinta (IAM) on tietoturvamalli, jota käytetään varmistamaan digitaalisen identiteetin oikea pääsy resursseihin organisaatiossa tai yhteiskunnassa. Tämä liittyy vahvasti pilvipalveluihin, sillä modernia dataa ei enää säilytetä omistajan tiloissa. Käyttämällä käsitteitä kuten pääsynvalvonta, todennus ja valtuutus sekä identiteetin hallinta, IAM-järjestelmät suojaavat kriittisiä resursseja, kuten yrityksen luottamuksellisia asiakirjoja, hallintapääsyä järjestelmiin sekä pankkitiliäsi.

Aloita uusi urapolku kohti kyberturvallisuuden ammattilaisuutta. IAM-koulutus sisältää kaiken tarvittavan tietokoneverkoista pilvihallintaan sekä IAM-teoriaan ja -järjestelmiin, jotta sinusta tulee yksi modernin, GDPR-yhteensopivan yhteiskunnan tekijöistä.

Tavoitteena tietoturvatehtävä

Identiteetin ja pääsynhallinnan (IAM) -koulutus on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat uran tietoturvan parissa. Koulutus on käytännönläheistä verrattuna teoreettisempiin yliopisto-opintoihin.

Opiskelijat käyttävät omia tietokoneitaan opinnoissa, kun taas oppimisympäristöt ja teknologiat tarjoaa Business College Helsinki sekä yhteistyökumppanit kuten VMware, Cisco, Microsoft ja AWS.

Opinnot koostuvat etäluennoista, itseopiskelusta verkossa, projektityöskentelystä, avoimista verkkokursseista (MOOC) ja alan standardien mukaisista intensiivikoulutuksista räätälöidyissä oppimisympäristöissä valituista aiheista.

Koulutus keskittyy yksinomaan identiteetin ja pääsynhallintaan (IAM) ja tieto- ja viestintätekniikan ammatillisen perustutkinnon relevantteihin tutkinnon osiin:

· Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät

· Teknisessä tukipalvelussa toimiminen

· Järjestelmätuessa toimiminen

· Kyberturvallisuuden ylläpito

IAM-koulutuksen rakenne 2025 – 2026

Tammikuusta joulukuuhun 2025 opinnot ovat opettajajohtoisia ja ne pidetään etänä Microsoft Teamsin kautta.

Opinnot päättyvät työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoon, joka on keväällä 2026 (tammikuu – toukokuu).

Kurssilista

Kevät 2025

· Päätelaitteet ja käyttöjärjestelmät

· Tietoliikenne

· M365 ja Google Workspace

· IT-palveluprosessit

· Active Directory ja Azure AD

Syksy 2025

· Intune ja Autopilot

· Kyberturvallisuuden perusteet

· IAM

Koulutukseen haastattelulla

Koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat kutsutaan haastatteluun. Näiden haastattelujen perusteella noin 30 opiskelijaa hyväksytään koulutukseen. Motivaatio ja tekninen valmius oppimiseen ovat tärkeimpiä, joten jos tähtäät uraan IT-ammattilaisena, sinulla on hyvät mahdollisuudet tulla hyväksytyksi!

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen tieto- ja viestintätekniikassa

Koska Identiteetin ja pääsynhallinnan (IAM) -koulutus sisältää vain pilvihallintaan ja IAM:iin liittyvän osaamisen ja menetelmät, ja koko tutkinnon suorittamiseksi on suoritettava vielä yhteiset tutkinnon osat:

· Yhteiset tutkinnon osat, 35 osaamispistettä

Yhteiset tutkinnon osat koostuvat työelämässä, akateemisissa opinnoissa ja elinikäisessä oppimisessa tarvittavista perustaidoista ja tiedoista. Näihin opintoihin kuuluu esimerkiksi suomen kieli ja matematiikka. Jos olet jo suorittanut toisen asteen tutkinnon Suomessa, aiempi osaamisesi voidaan mahdollisesti tunnustaa osaksi näitä opintoja. Jos et ole suorittanut toisen asteen tutkintoa Suomessa, sinun on suoritettava yhteiset tutkinnon osat tarjoamillamme itsenäisillä verkkokursseilla. Huomioithan, että näihin opintoihin sisältyy suomen kielen opintoja, jotka sinun on suoritettava hyväksytysti.

Business College Helsinki on väyläoppilaitos Metropoliaan, Haaga-Heliaan ja Laureaan. Sinun on mahdollista suorittaa opintoja jo valmiiksi, jos haluat suorittaa väyläopinnot korkeakouluun koko perustutkinnon lisäksi.

Työskentely ja opiskelu

Opintojen aikana ei välttämättä ole mahdollista yhdistää opiskeluja ja työttömyysetuuden saamista.

Hakija on itse vastuussa yhteydenpidosta TE-palveluihin.

Koulutus on kokoaikaista – et voi yhdistää tätä koulutusta kokoaikaiseentyöskentelyyn.

Lisätietoja

Hakuprosessista: Opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

Koulutuksen sisällöstä: opettaja Aristoteles Heikkilä, aristoteles.heikkila@bc.fi

10.9.2024

Innovate-hankkeen kuulumisia


INNOVATE-projekti etenee, osallistu keskusteluun!

28.8.2024

EY ja Business College Helsinki selvittävät nuorten odotuksia työelämälle


Business Collegen opiskelijat mukaan EY:n järjestämiin työpajoihin.

palapeli

27.8.2024

Asiakas on ihana, yhteistyö rautaa ja kumppanuus kultaa


Aikuisten oppisopimuskoulutuksia toteutetaan usein yhteistyössä. Lue kumppanimme Spring Housen blogikirjoitus aiheesta.