10.9.2024
Innovate-hankkeen kuulumisia
Miten organisaatiot voivat sisällyttää innovatiivisia käytäntöjä johtamiseensa? Mitä välineitä ne voivat käyttää? Mitkä menetelmät voivat edistää vaikuttavaa muutosta?
Nämä ovat Helsinki Business Collegen kansainvälistä INNOVATE-projektia ohjaavat keskeiset kysymykset. Tällä hetkellä sukellamme syvälle strategioiden ja työkalujen maailmaan, jotka voivat muuttaa yritysten toimintatapoja. Ketteristä menetelmistä ja muotoiluajattelusta tekoälyyn perustuvaan analytiikkaan ja yhteistyöalustoihin – mahdollisuudet ovat rajattomat.
Maailmassa, jolle on ominaista jatkuva muutos, jota ohjaavat nopea teknologinen kehitys ja globaalit haasteet sekä organisaatioiden tarve sopeutua nopeasti muuttuviin työmarkkinaolosuhteisiin, innovointi on keskeinen kilpailuetu ja avain menestykseen.
INNOVATE-hankkeessa pyritään sovittamaan nykyiset taidot yhteen maailmantalouden uusien tarpeiden kanssa kokoamalla yhteen innovaatiojohtamisen parhaita käytäntöjä ja selittämällä niiden vaikutusta nykypäivän työpaikoilla.
Innovaatioiden johtaminen
ISO 56000 -standardin sanaston perusteella innovaatiojohtaminen voidaan määritellä prosessiksi, jossa organisaation innovaationäkökohtia hallitaan ja valvotaan (ISO, 2020). Siihen kuuluu innovaatiovision, -strategian, -politiikkojen ja -tavoitteiden kehittäminen sekä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavien organisaatiorakenteiden ja -prosessien luominen, mukaan lukien kokonaisvaltainen suunnittelu, tuen tarjoaminen, toimintojen johtaminen, suorituskyvyn arviointi ja jatkuvan parantamisen helpottaminen.
Innovaatiojohtaminen voidaan jakaa neljään keskeiseen osa-alueeseen: kulttuuri, valmiudet, strategia ja rakenne.
Projektin tulokset:
Navigointi innovaatiomaisemissa (Whitepaper) |
Innovaatioprosessin käsikirja |
Koulutus innovaattoreille |
Osallistu keskusteluun ja jaa näkemyksesi! Mitä innovatiivisia käytäntöjä olet nähnyt tai ottanut käyttöön organisaatiossasi? Mitkä työkalut ja strategiat ovat mielestäsi lupaavimpia tulevaisuuden kannalta?
Muotoillaan yhdessä innovaatiojohtamisen tulevaisuutta.
Lisätietoja INNOVATE-projektista.
Hankkeen rahoittaja: Erasmus+ Alliances for innovation