Koodaajakoulutus – Java & Angular 


Aikuisille alanvaihtajille suunniteltu intensiivinen ja tiivis suomenkielinen koodaajakoulutus alkaa elokuussa 2021! Koulutusohjelma on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä kumppaniyrityksen kanssa. Opiskelijoiden käytössä on opintojen ajan kannettavat tietokoneet. Koulutus on päätoimista.

Ohjelmistokehittäjäksi käytännönläheisillä opinnoilla 

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja. 

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat ohjelmistokehittäjän tutkinnosta:  

Pääyhteistyökumppani

Koodaajakoulutuksen pääyhteistyökumppanina on CGI, joka on yksi suurimmista IT-yrityksistä Suomessa ja maailmalla.  

Näin koodaajakoulutus etenee 2021 – 2022 

Elokuusta joulukuuhun 2021 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Ennen joulua toteutetaan ensimmäinen hieman laajempi projektikokonaisuus opiskelijatiimeissä. 

Tammikuusta toukokuuhun 2022 jatketaan opiskelua koulussa opettajien johdolla. Kevään lopulla jonka tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus, jossa on mukana pääyhteistyökumppanimme CGI. 

Opintojen loppuaika vietetään työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kesä- ja / tai syyslukukaudelle 2022. 

Opintoluettelo

Syksy 2021

Ketterät ohjelmistokehitysmentelmät ja git

HTML5 ja CSS3

JavaScript- ja TypeScript -ohjelmointi

Java-ohjelmointi

Spring Boot perusteet

SQL ja tietorakenteet

Kevät 2022

Spring Boot jatko

Gradle

Angular

AWS ja CI / CD

Ohjelmistokehitysprojekti (yhteistyössä CGI:n kanssa)

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. 

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen 

Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti Helsingin yliopiston Java-ohjelmoinnin MOOC-kurssilla.

Valintaperusteet 

Hakemus: 0 – 5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista) 

Pohjakoulutus: 0 – 2 valintapistettä (vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä). Lopullista opiskelijavalintaa tehtäessä kaikista korkeakoulututkinnoista saa yhden valintapisteen. 

Haastattelu: 0 – 5 valintapistettä 

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. 

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto – tai entäs jatko-opiskelut töiden ohella? 

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme tai etänä. Koko tutkinnon suorituksen jälkeen saat käytössäsi olleen kannettavan tietokoneen omaksesi. 

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta. 

Lisätietoja

koulutuksesta opettaja Paavo Penttilä, paavo.penttila@bc.fi
hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

Kuuntele tai katso uusin podcast-jaksomme:

BC Students

19.6.2024

MUNOL 2024: Nuorten kansainvälistä yhteistyötä ja diplomatiaa


MUNOL 2024 -konferenssin tunnelmia.

18.6.2024

Kehitä henkilöstösi osaamista oppisopimuskoulutuksen avulla


Oppisopimuskoulutus on erinomainen keino kehittää nykyisen henkilöstön osaamista.

14.6.2024

Opintojen aloitus elokuussa 2024


Orientaatiopäivien aikataulut on porrastettu niin, että päivän aikana on 2-3 eri aloitusaikaa. Saat noin viikkoa ennen orientaatiopäivääsi meiltä sähköpostin, jossa on…