Business College Helsinki

Opettaja varjostushommissa

Pasi Jokela kävi varjostushommissa toukokuussa Summa Collegessa Eindhovenissa, Hollannissa. Mitä viikon matkasta jäi Pasille käteen? Minkälaisia terveisiä hän lähettää muille, joita job shadowing -jaksot kiinnostavat? Lue Pasin minihaastattelu.

Job shadowing on Erasmus+ -rahoitteinen, n. viikon mittainen ulkomaanjakso, jonka aikana henkilöstömme jäsenet pääsevät seuraamaan kansainvälisten kollegoidensa työtä.

Pasi, miksi hait job shadowing -jaksolle?

Halusin tutustua Summa Collegen opetukseen. Olin kuullut hyviä kokemuksia muilta kollegoilta, jotka ovat olleet job shadowing -jaksolla kyseisessä koulussa. Halusin kansainvälistyä ja kiinnostuin kun tähän tarjottiin mahdollisuus koulun puolesta. Siitä on jo aikaa kun olen ollut yksin ulkomailla, joten sekin houkutteli! Koronan takia jakso on siirtynyt kahdella vuodella eteenpäin, mutta nyt oli hienoa päästä matkaan.

Mikä jaksossa oli parasta?

Parasta oli yhteyshenkilöön ja kouluun tutustuminen. Yhteyshenkilö Peter Ketelaars oli todellinen herrasmies ja kävimme hänen kanssaan syvällisiä keskusteluja opettajuudesta ja koulutuksen merkityksestä. Oli todella kiinnostavaa tutustua kouluun ja pääsin käymään koulun kaikilla kampuksilla. Oli hienoa nähdä, miten muualla toimitaan ja opetetaan.

Hienoa oli myös mahdollisuus käyttää englannin ja saksan kieltä ja tavata opettajakollegoita. Koulussa oli hyvin kansainvälinen henki ja minut otettiin lämpimästi vastaan.

Summa College oli korkeatasoinen koulu ja oli kiva lähteä, kun tiesi, että homma todennäköisesti toimii. Kaikki osasivat englantia ja siksikin jaksolla oli helppo toimia.

Mitä sanoisit henkilökunnan jäsenelle, joka haluaisi lähteä job shadowing -jaksolle?

Ehdottomasti kannattaa lähteä! Aina kannattaa haastaa itseään, aina oppii jotain uutta ja tulee ylitettyä omia esteitä. Kulttuurierot eivät ole niin suuria, että niitä kannattaisi pelätä.

Lopuksi vielä haluan kiittää koulua, että pääsin lähtemään jaksolle. Kiitokset myös vastapuolelle eli Peterille ja Cathylle, jonka ryhmän mukana olin koko viikon.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi