Kirsi Suni

Merkonomiopiskelija ja ammattilaisfutari Thomas: “BC:ssä on kotoisa fiilis”

Merkonomiopiskelija ja jalkapalloilija Thomas Saarinen, 18, solmi tammikuussa sopimuksen liigajoukkue Hakan kanssa. Thomas on kotoisin Pälkäneelta, joten sopimus oli myös paluu vanhoille kotikulmille: – Valkeakoski on Pälkäneen vieressä. Haka on ”oman kylän jengi” ja olen aina ihaillut sitä.

Opiskelut jatkuvat kuitenkin urheilu-uran rinnalla edelleen Business Collegessa. – Opiskelu on tärkeää. Ja tää on paras koulu, missä olen ollut.

Business College Helsinki tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean kanssa ja oppilaitoksella on oma huippu-urheilutiimi. BC:lle on tärkeää, että kilpaurheilija saa yhdistää joustavasti urheilun ja opinnot. Urheasta on myös muita etuja. – Mä itse yllätyin, että Urhea-opiskelijana mm. pääsin Helsingin kaupungin urheiluhalliin maksutta, Thomas muistuttaa.

Töitä urheilun eteen

Thomas muutti Pälkäneeltä yläasteella Helsinkiin. Jo silloin futis vei mukanaan ja alkoi käydä selväksi, että harrastuksesta voisi tehdä ammatin. – Yläasteen opo ehdotti mulle Business College Helsinkiä. Onneksi pääsin tänne.

Helsingissä Thomas pelasi HJK:ssa ja Kiffenissä. Topparin kyvyt . Haka pyysi Thomasta käymään ja pian oli sopimus kourassa. – Teen paljon töitä jalkapallon eteen. En usko talentteihin, tai se riittää vain tiettyyn pisteeseen. Hyvä pelaaja on helposti lähestyttävä ja jalat maassa, Thomas kuvaa. – Olen vähän nörtti; tarkkailen miten muut pelaavat ja kirjaan asioita ylös. Fyysisiltä ominaisuuksiltani olen hyvä; olen pitkä, vahva ja nopea.

Kiitos henkilöstölle

Business Collegessa Thomas kiittelee erityisesti Urhea-koordinaattoreita Taru Toivosta ja Tarja Airaksista sekä HOKS-ohjaaja Kari Kattilakoskea. Kummatkin pitävät huolta siitä, että Thomas saa yhdistettyä työnsä ja opiskelunsa. – He kysyvät multa koko ajan, miten mä haluan tehdä. BC:ssä on kotoisa fiilis ja opettajat mukavia.

Thomas uskoo, että kouluhommille löytyy kyllä aikaa.  Kari-opettaja ja muut ovat tehneet opiskelun Thomaksen mielestä helpoksi. Ammattilaisjalkapalloilijallakin on vapaapäiviä ja vapaa-ajalla pitää olla mielekästä tekemistä. – Asun maalla, joten täällä ei oikein ole tekemistä. Jos ei olisi koulua, pelailisin pleikalla eikä sitäkään aina jaksa.

Me täällä Business Collegella pidetään Thomakselle peukkuja ja seuraamme matseja, kun kausi alkaa.

    Kirsi Suni

    - kirsi.suni@bc.fi