Business College Helsinki

Osaamista työpaikoilta

Perustutkintokoulutuksiimme kuuluu olennaisena osa työpaikalla oppiminen, jolloin ammatissa vaadittavaa osaamista hankitaan aidoissa työtehtävissä. Tutustu toisen vuoden peruskoulupohjaisiin opiskelijoihimme ja heidän syksyn 2022 työpaikkoihinsa ja työtehtäviinsä.

Kasper: Kallion kirjasto

Hain kirjastoon, kun HOKS-ohjaaja puhui tästä koko ajan, heti kun ruvettiin työharjoittelusta puhumaan: ”Kannattaa hakea kirjastoon, se on ollut tosi suosittua ja siellä on ollut hyvää toimintaa”.

Mulle voi varata opastusaikoja, opastan digiasioissa, jos ongelmia esim. Android-puhelimen tai jonkun muun puhelimen kanssa. Mä myös hyllytän kirjoja ja teen asiakaspalvelua.

Harjoittelussa on ollut parasta se, että täällä ei vaadita niin paljon, ei ole niin stressaavaa kuin koulussa. Työkaverit ovat mukavia, on mukava jutella asioista työkavereiden kanssa. Koulussa ei tule niin paljon juteltua aikuisten kanssa.

Kasper opiskelee toista vuotta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa

Kasperin esihenkilö:

Meillä on harjoittelijoita läpi vuoden.

Kyllä mä voin suositella ainakin Kasperia harjoittelijaksi. Kasper on pärjännyt töissään todella hyvin ja todella hyvällä asiakaspalveluasenteella. Hän on kommunikoinut henkilöstön kanssa erittäin hyvin.

Suvi: Cafe Aalto

Hain tänne, koska tämä oli tuttu ympäristö ysiluokan TET:stä. Tiesin, että täällä pääee tekemään asiakaspalvelua, mitä tässä harjoittelussa piti tehdäkin – ja saa kokeilla uusia juttuja.

Teen täällä pääasiassa asiakaspalvelua, tarjoilijan työtä, otan tilauksia ja palautetta vastaan. Teen myös tilauksia eli tilaan ruokia kahvilaan.

Parasta täällä ollut, kun päässyt tekemään uusia juttuja, esimerkiksi työskentelemään paineen alla. Olen kehittynyt paljon.

Suvin esihenkilö:

Suvi on suoriutunut työtehtävistään hyvin; on ollut omatoiminen ja ahkera.

Suvi on toisen vuoden liiketoiminnan kaksoistutkinto-opiskelija

Konsta: K-supermarket Hertta

Hain tänne harjoitteluun, koska tää oli lähellä kotia ja niin iso kauppa, että täällä on paljon tekemistä, pystyy vaihtelemaan tekemistä.

Pääasiallisesti olen tehnyt tuotteiden esillepanoa hedelmä- ja vihannesosastolla sekä maito-osastolla.

Työharjoittelussa on parasta, että on monipuolista tekemistä eikä ole ollut tylsää hetkeä. Ja saa ilmaista ruokaa!

Konsta on toisen vuoden liiketoiminnan perustutkinnon opiskelija

Saara: IKH Espoo

Mun isä on töissä toisessa firmassa, joka on samaa konseptia, niin mulla oli helppo kysyä siltä harjoittelupaikkaa. Mulla ei ole hirveästi työkokemusta, niin en tiennyt, mistä muualta olisin hakenut.

Mun harjoittelussa mä teen yleensä kassaduunia, painan vaatteisiin logoja, hyllytän ja autan asiakkaita valitsemaan tuotteita.

Varmaan parasta täällä on ollut porukka. Olen saanut kavereita, vaikka muut ovat mua vanhempia. Ja työtehtävät ovat ihan mukavia.

Saaran esihenkilö:

Meillä ei ole aiemmin ollut työharjoittelijoita Business Collegesta. Saara on suoriutunut työtehtävistä ihan hyvin, hän on kiinnostunut oppimaan uutta. Hän ei ole vielä ehtinyt kaikkea tekemään, mutta tähän mennessä Saara on suoriutunut hyvin tehtävistä, jotka on annettu.

Saara on toisen vuoden liiketoiminnan perustutkinnon opiskelija


 
Pessi ja Kevin: Gigantti

Mun veli oli täällä työskentelemässä ja ajattelin itsekin hakea. Täällä saa tehdä sitä, mistä tykkää.

Työharjoitteluun kuuluu tietokoneiden asentelua ja laitteiden testausta, että ne toimii oikein – kaikenlaista tietotekniikkaan liittyvää. Ja televisioiden kalibrointeja.

Parasta on, että pääsee itsenäisesti tekemään hommia. Pääsee tekemään sitä, mistä tykkää.

Pessin ja Kevinin esihenkilö:

Pessi ja Kevin ovat tehneet töitä hyvällä työdraivilla, oma-aloitteisesti. He ovat kysyneet neuvoa tarvittaessa. Ei mitään moitittavaa kummastakaan.

Meillä on ollut aiemmin harjoittelijoita BC:stä. Olen itse ollut täällä työharjoittelussa 2,5 vuotta sitten, siitä edennyt kesätöihin, siitä koulun ohella töihin ja siitä valmistuttua sain ylennyksen vastaavaksi.

Kevin ja Pessi ovat toisen vuoden tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto-opiskelijoita

Zohra: Linguajoy Oy

Mä hain tänne työharjoitteluun, koska tää yritys oli mulle ihan uusi. Halusin kokea uutta työtä. Tähän ei kuulu vain perusasiakaspalvelua, vaan myös lasten hoitamista ja niistä huolehtimista. Linguajoy on tosi kiinnostava yritys, täällä on kielikursseja ja itse opin täällä lisää.

Aamupäivisin mä tuun toimistolle tekemään toimistotöitä, esim. tekemään lapsille monisteita tai autan mun esimiestä vaikka media-asioiden kanssa. Yhden aikaan mä meen koululle, tarjoan lapsille välipalaa, autan kotitehtävissä ja leikin lasten kanssa.

Harjoittelussa parasta on ollut, että olen päässyt tutustumaan uusiin kollegoihin, opin enemmän, saan tietoa työstä ja ammatista – ja muuten vaan se, että mä viihdyn täällä erilaisten ihmisten seurassa.

Zohra opiskelee toista vuotta liiketoiminnan perustutkintoa.

Zohran esihenkilö:

Zohra on selviytynyt työtehtävistään äärettömän hyvin. Hän on monipuolinen ja oma-aloitteinen. Hänellä on huikea kielitaito. Oikein malliesimerkki tällaisesta young professionalista, joka tulee pärjäämään missä vaan tehtävässä tulevaisuudessa. On ollut hirveän suuri iloa hänen kanssaan tehdä töitä.

Meillä on ollut aikaisemminkin Business Collegesta harjoittelijoita. Kun me ollaan tällainen pieni kasvuyritys, niin tämä on meille ihana tapa saada uutta tietämystä ja verkottua tulevien ammattilaisten kanssa eri toimialoilta. Tämä on myös tapa saada uutta ideaa ja myöskin ihan draivia ja tekemisen meininkiä oma organisaatioon. Tämä on todella tärkeä juttu ja toivottavasti saadaan jatkaa Business Collegen kanssa yhteistyötä myös tulevaisuudessa.

Se on kallisarvoinen asia, että oppilaitokset mahdollistavat erilaisille yrityksille yhteistyön, joka on hirveän hyvin strukturoitu. Siellä on huikeat opettajat ja asiantuntijat, jotka näitä polkuja ohjaa ja on meidän yritysten tukena tällä polulla. En näe mitään syytä, miksi yritysten ei kannattaisi kokeilla harjoittelijan ottamista – ainakin kerran. 

Joakim: Halti

Mä olin peruskoulussa täällä kaksi viikkoa TET:ssä ja sitten mä pääsin tänne töihin. Mä sain sovittua, että saan tässä suoritettua opinnot työn ohella.

Mun työtehtäviin kuuluu myyminen, asiakaspalvelu, tuotteiden esillepano, hinnoittelu ja jos tulee kokonaan uusia tuotteita, niille pitää keksiä paikka täällä myymälässä.

Parasta täällä on ollut työporukka, tullaan kaikkien kanssa toimeen. Jos pitää esimerkiksi työvuoroja vaihdella, niin se lähtökohtaisesti aina onnistuu.

Joakim opiskelee toista vuotta liiketoiminnan perustutkintoa.

Joakimin esihenkilö:

Joakim on suoriutunut työtehtävistään hyvin. Nuori ja joustava kaveri, näkee kyllä että on taitoja.

Meillä on ollut aikaisemminkin harjoittelijoita eri oppilaitoksista. Ehdottomasti suosittelen harjoittelijoiden ottamista muillekin yrityksille. Hyviä opiskelijoita tulee, jotka pärjää hyvin työelämässä.
 

Lue lisää työelämässä oppimisen mahdollisuuksista työnantajille »
    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi