Kirsi Suni

Tapaa alumni Laura Kivi: ”Tykästyin autokauppaan”

Laura Kivi valmistui kaksoistutkinnosta (merkonomi & ylioppilas) keväällä 2021. Nykyään hän työskentelee autokaupassa Bavaria Laakkosella Customer Assistantina. Laura suoritti samassa paikassa myös opintojen viimeisen kevään työharjoittelun.

–  Mulle tuli kiire työharjoittelupaikan löytämisen kanssa. Huomasin Laakkosen harjoittelijahaun Wilmasta ja päätin hakea sinne. Se oli vähän vahinko, en olisi voinut kuvitella, että suorittaisin harjoittelun autokaupassa, koska olin suuntautunut taloushallintoon. Laura kertoo. Samaan aikaan Laakkosella aloitti harjoittelun 6 opiskelijaamme.

Laura Kivi

Tulevaisuus kirkastuu

Työharjoitteluaikanaan Laura vastasi asiakkaista ja asiakaspalvelusta, hoiti laskutusta ja reskontraa sekä yleisesti auttoi kaikessa, missä vain apua tarvittiin.

– Parasta olivat työkaverit. Tykästyin autokauppaan.

Laura oppi harjoittelun aikana, ettei opintojen erikoistumiseksi valittu taloushallinto ollutkaan hänen juttunsa, vaan hän haluaa olla asiakkaiden kanssa.

Parasta työssä ovat asiakkaat

Nykyään Laura on ensimmäinen ihminen, joka kohtaa kauppaan tulevan asiakkaan. Hänen vastaa siitä, että asiakas kokee olonsa tervetulleeksi ja viihtyy. –  Teen aluksi pienen tarvekartoituksen asiakkaasta, onko hän menossa huoltoon vai kaupan puolelle, Laura sanoo. – Parasta työssä ovat asiakkaat, heidän auttamisensa ja ongelmien ratkaisu.

Laura näkee lähitulevaisuutensa autokaupassa. – Pysyn Laakkosella kunnes tiedän, mitä lähtisin opiskelemaan. Mutta voisin kokeilla myös muita tehtäviä Laakkosella.

Laura suosittelee Laakkosella harjoittelua nykyisille opiskelijoille: – Kannattaa kokeilla autokauppaa. Seillä on kivaa, varsinkin jos tykkää autoista.

    Kirsi Suni

    - kirsi.suni@bc.fi