Kirsi Suni

Muutamat pränkit, mahtavat piilot ja maailman parhaat pizzat – 103 tunnin oli tätä ja paaaaaljon muuta

Business College Helsinki järjesti kolmatta kertaa yli 100 tunnin striimihaasteen. 103 tunnin striimihaaste tarjosi viihdykettä talvilomalla Twitchissä bchelsinki-kanavalla. Vaihtelevaa katsottavaa riitti kaikkina vuorokauden aikoina. Suurin osa lähetyksestä oli Business Collegen huikeasta Game Roomista.

Striimaamisesta ja haasteen ohjelmasta vastasi upea striimitiimi, viisi rohkeaa nuorta miestä. Olette varmasti jo kuulleet heistä, mutta pieni kertaus on aina hyväksi:

Daniel, ICT-tuen opiskelija, vapaa-ajalla lätkäkaukalaloiden kunkku
Jesse, kyberturvallisuuden opiskelija, iloinen velikulta
Onni, peliohjelmoinnin opiskelija, aina vapaaehtoinen ja mukana kaikessa, haasteen ensimmäisen striimivuoron rohkea tekijä
Tomi, liiketoiminnan opiskelija, bisnesmies, joka myy sulle ajatuksen BC:hen hakemisesta
Wiljami, kyberturvallisuuden opiskelija, porukan rauhallisin, vapaa-ajalla löydät hänet skeittirampilta tai koriskentältä.

Jesse ja Onni vastasivat siitä, että Game Roomin kone toimi ja ohjelmat olivat asennettu sekä päivitetty. Wiljami piti huolta Twitch-kanavan ulkoasusta.

Striimihaasteessa on tavallisesti kyse pelaamisesta. Sitä riitti tälläkin kertaa. Game Roomin koneelta eivät ihan ensimmäisenä pelit lopu, joten vaihtelua saatiin pelien ihmeellisessä maailmassa. Kaikkinensa haasteen aikana pelattiin 15 eri peliä. Osa peleistä oli suuren yleisön suosikkeja, osa ehkä vähemmän tunnettuja. Wiljami pelasi usein Lolia ja keräsi aina mukavasti katsojia. Pelin kiinnostus ei näytä katoavan.

Raikas uintiretki

Tässä haasteessa oli itsestään selvää jo suunnitteluvaiheessa, ettei 103 tuntia kuluteta Game Roomissa istumalla. Jo maanantaina striimi pistetiin Danielin kännykkään ja lähdettiin matkaan. Ulkona raivosi kaikkien aikojen lumimyrsky, mutta koska tämä aktiviteetti oli tehtävä maanantaina, se oli tehtävä silloin. Autot ja ihmiset pysyivät yhdessä koossa kumpaankin suuntaan.

Ensimmäisenä aktiviteettina oli pieni virkistävä pulahdus raikkaaseen meriveteen Löylyssä. Tuuli ujelsi hurjana ja kunnon jäälautat heiluivat laineilla… mutta se ei haitannut meidän opiskelijoitamme. Kukin vuorollaan astui portaat alas veteen.  Onnille avantouinti oli ensimmäinen, mutta kokemus oli kuulemma mukava. Sauna kutsui uintisuorituksen jälkeen. Hullu tempaus kiehtoi katsojia, jotka pysyivät matkassa uskollisesti koko eventin ajan.

Rankkupyörä pyörii

Tiistaina illan suussa striimin vieraaksi saapuivat onlinelankoja pitkin tubettajat Niko ja Santtu. Kaksikko oli tehnyt pari viikkoa aikaisemmin Business Collegessa tonnin haaste -videon, joka tähän päivään mennessä on kerännyt yli 200 000 näyttöä. Striimitiimimme oli mukana videon teossa ja sisällön suunnittelussa.

Oli turha odottaakaan, että Nikon ja Santun haastevierailustakaan tulisi ihan tavallinen. Tavoitteena oli jutella Nikon ja Santun urasta, mutta jotain pientä twistiä tarvittiin…. Jesse ehdotti, että vierailun aikana pelattaisiin – ja otettaisiin käyttöön Nikon ja Santun videoista tuttu rangaistuspyörä; se joka häviäisi, saisi kärsiä. Mukavan jutustelun lisäksi pelattiin siis 1v1 CS:GO:ta niin, että toinen pelaaja käytti näppäimistöä ja toinen hiirtä. Jos jäi toisen luoteihin, rangaistukseksi tuli hiirenloukku käteen, tabascolusikallinen tai pyykkipoika naamaan. Koska Nikolla ja Santulla oli vähänlaisesti tästä pelistä kokemusta, rankkupyörä pyöri heille tunnin aikana tiheään.

Mutta saivat meidänkin pojat osansa…. ja kun joukosta löytyy pari yllytyshullua, voi tapahtua mitä vain. Jesse pohti, että miltäköhän hiirenloukko tuntuisi kieleen (kun ei se käteen tuntunut niin pahalta). Kyseessä oli klassinen kevyt puupohjainen hiirenloukko. Tiimin boss lady Kirzicca ehdotti, että jos Jesse uskaltaa räpäyttää hiirenloukon kieleen, niin palkkioksi rohkelikko saa BC:n termosmukin. Nonih, Jessehän oli juuri niin hullu, että teki sen. Ja sitten hiirenloukon laittoi kieleensä myös Onni. Tomi laukaisi kolme loukkoa käteensä. Hulluja nuo BC:läiset. Mitä sitä ei tyylikkään mukin eteen tekisi?

Saisiko olla muutamat pränkit?

103 tunnin striimihaasteen teema oli pränkit. Niitä saatiin ja annettiin tasapuolisesti. Pahaa aavistamattomat tiimikaverit joutuivat pelästetyiksi tai muuten kujeiden kohteiksi. Wiljamia ei onnistuttu pelästyttämään. King of cool.

Jesse oli striimihaasteen pränkkimestari. Pilkka tosin osui kuitenkin parikin kertaa mestarin omaan nilkkaan; Tomi sai Jessen pelästelyksi pariinkin otteeseen. Jesse valmisteli muille hienon pränkin; hän otti screen shotin työpöydän kuvakkeista ja laittoi screen shotin toiselle näytölle, jotta kaverit klikkailisivat screen shottia ja hämmentyisivät. Mies meni omaan pilaansa ja ihmetteli, kun ohjelmat eivät käynnistyneet. Tiistaista tutut hiirenloukot näyttelivät osaansa Tomin VR:n pelissä; pientä lisämaustetta Phasmaphobiaan, kun varpaat osuivat loukkoon.

Suosittelemme lämpimästi pränkkikoosteen katsomista tältä videolta!

Moottorin pärinää ja maailman parasta pizzaa

Keskiviikkona oli aika käynnistää moottorit! Autot lastattiin striimitiimillä ja keula käännettiin kohti Kart in Club Helsinkiä. Kiitos, kun tarjositte meille ajot! Koettiin vauhdin hurmaa ja pientä vaaran tuntua. Jesse kunnostautui taas ja onnistui aiheuttamaan pikkupikku kolarin. Daniel oli aika-ajojen perusteella paras ja sai paalupaikan varsinaiseen kisaan. Eipä ollut Danielin voittanutta tässäkään osuudessa, vaikka yritys oli muillakin kova.

Torstaina tavattiin sympaattinen Khaled Azzizi. Khaled tuli Turusta meitä ja vähän muitakin tapaamaan. Khaled on tullut tunnetuksi turkulaisesta ravintola Malmin Kebabista. ”Shokkiäijä” tekee hyväntuulisia ja positiivisia Tiktok-videoita suositulla kanavallaan. Tomi tunsi hänet ennestään Twitch-maailmasta.

Koska Wiljami ja Onni eivät ainakaan olleet pahemmin nenäänsä aiemmin viikolla ulos pistäneet, ennen aktiviteettiä oli reipas kävelyretki. Tapasimme Khaledin Käpylässä Groovy-ravintolassa.

Juttelimme mukavia ja Groovyn Buli ja Khaled näyttivät, miten parhaat pizzat syntyvät. Pizzat olivat parasta ikinä. Ja herkut minuutissa paistava uuni olisi kyllä kelvannut kotiinkin.

Piiloja ja biljardia

Kun oltiin palattu takaisin koti-BC:hen ja pizzat olivat sulaneet masuista, pistetiin iltakymmeneltä piiloleikiksi. Business Collegen kolmannesta kerroksesta sammutettiin valot, jotta homma ei olisi ihan niin helppoa. Kaikki joutuivat vuorollaan lasku- ja etsintähommiin. Laiska-Jesse istui vain pelaamassa Tetristä Game Roomissa ja odotti, että muut vaihtaisivat paikkoja ja menisivät huoneen ohi.

Piiloleikki oli selvästi Jessen ja Tomin laji, heidän löytämisekseen kaverit joutuivat tekemään eniten töitä. Katsojia ehti jo vähän pelottaa, löydetäänkö Tomia enää ollenkaan. Striimitiimin turvallisuudesta vastanneet Infon miehet yllytettiin hekin lopuksi piiloleikkiin. Kolmannesta kerroksesta avattiin lisää huoneita, jotta tehtävä vaikeutui entisestään. Valtteri ja Riku löydettiin ensimmäisellä kerralla varsin nopeasti. Mutta sitten… Valtteria ei vain näkynyt missään. Onko maa niellyt Valtteri tai kentien BC:n oma kummitus? (Onko sellaista?) Katsojat eivät voineet mennä nukkumaan ennen arvoituksen ratkeamista. Valtteri löytyi viattomasti makoilemasta luokan lattialta; mies mustissa vaatteissa pimeän huoneen lattialla saattaa olla haastavampi kohde.

Striimi vietiin katselemaan esim. korien (ohitse)heittoa ja biljardia. Legenda kertoo myös, etteivät Infon miehet voittaneet Danielia kertaakaan pingiksessä.

Ja nyt kotiin

Striimihaasteen jokaiselle päivälle oli yhtenä kohokohtana arvonta. Palkintoina oli lahjakortteja (mm. Malmin Kebabiin), BC:n tyylikkäitä vaatteita sekä mm. Funko Pop -hahmoja. Se jättimäinen Baby Yoda olisi kelvannut kelle tahansa. BC:n omat mukit nousivat suosikeiksi ja niitä anottiin arvottaviksi myös isojen palkintojen lisäksi. Mikäs siinä, mielelläänhän me niitä arvottiin.

Striimihaasteen päättyessä kaikilla olo oli väsynyt ja koti-ikävä painoi. Mutta striimihaasteesta jäi hyvät fiilikset, kokemus oli mahtava. Wall of Fame sai uusien sankarien nimet.

Vielä lopuksi katsaus faktoihin:

 • Katsojia keskimäärin 24
 • Katsojia enimmillään 130 (keskiviikkona)
 • Uudet seuraajat 255
 • Uudet tilaajat 21
 • Katseluminuutit 146 665
 • Näyttökerrat 13 080
 • Erillisiä katsojia 6090
 • Erillisiä chattaajia 390
 • Chattiviestejä 9240
 • Luotuja leikkeitä 71
 • Leikkeen katselukerrat 198
 • Ilmoitusaktivoinnit 63

Katso 103h-striimihaasteen koko komeuden koostevideo tästä ja sen jälkeen voitkin vielä ihailla kuvagalleriaa!

  Kirsi Suni

  - kirsi.suni@bc.fi