
Kansalliset hankkeet
Business College Helsinki osallistuu kansallisiin projekteihin, jotka edistävät hyvinvointia, oppimista, vastuullisuutta, digitalisaatiota ja yrittäjyyttä osana oppilaitoksen strategisia tavoitteita.
Kohti kestävää tulevaisuutta
Business College Helsinki osallistuu aktiivisesti osaamisen kehittämiseen ja tulevaisuuden rakentamiseen kansallisissa projekteissa. Hankkeemme keskittyvät strategisiin painopisteisiin, jotka tukevat oppilaitoksen arvoja ja tavoitteita. Näitä ovat:
- Kokonaisvaltainen hyvinvointi: Edistämme opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia osana kestävämpää oppimisyhteisöä.
- Jatkuva oppiminen: Kehitämme oppimisen malleja, jotka tukevat elinikäistä oppimista ja työn murroksen vaatimia taitoja.
- Vastuullisuus: Edistämme ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullisia toimintatapoja.
- Digitalisaatio: Hyödynnämme innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja oppimisen ja opetuksen tukemisessa.
- Yrittäjyys: Innostamme ja valmennamme opiskelijoita yrittäjämäiseen ajatteluun ja liiketoimintaosaamiseen.
Näissä hankkeissa toimimme sekä koordinaattorina että kumppanina, tuoden yhteen osaajia ja resursseja. Projekteihin osallistuminen mahdollistaa oppilaitoksellemme jatkuvan kehittymisen ja tarjoaa opiskelijoillemme uusia oppimisen mahdollisuuksia.
_________________________________________________________________________
Digikyvykkyys II – Strategisen ja pedagogisen toiminnan johtaminen
Hanke tukee hallitusohjelman tavoitetta ottaa nykyistä paremmin huomioon tekoälyn ja digitalisaation mahdollisuudet koulutusjärjestelmän kehittämisessä. Se edistää ammatillisen koulutuksen digitalisaatiota ja kehittää ammatillisen koulutuksen järjestäjien digikyvykkyyttä.
Projektin tiedot
- Kesto: 12/2024 – 5/2027
- Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
- Koordinaattori: Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
- Hankekumppanit: 90 ammatillisen koulutuksen järjestäjää
Tavoitteet ja sisältö
Tavoitteet:
Hankkeella vahvistetaan koulutuksen järjestäjien kyvykkyyttä toimia tehokkaasti digitaalisessa ympäristössä sekä digitaalista hyvinvointia. Tämä saavutetaan kehittämällä henkilöstön osaamista, selkeitä toimintamalleja ja käyttäjälähtöisiä tietojärjestelmiä. Hanke toteutetaan laajana ammatillisen koulutuksen järjestäjien verkostona. Hanke hyödyntää ja jatkojalostaa aikaisempien digitalisaatiohankkeiden tuotoksia.
Toiminta ja tulokset:
Hankkeen tuotoksia ovat ammatillisen koulutuksen digivisio ja osaamisen kehittämistä tukevat toimintamallit ja materiaalit, tekoälyasetuksen soveltamisen ja tekoälyn hyödyntämisen toimintamallit sekä erilaiset tietotyöpöytäratkaisut ja digitaaliset oppimisympäristöt sekä tekoälyn hyödyntäminen osaamisen tunnistamisessa.
Lisätiedot
- Yhteyshenkilö: Heli Huotari, heli.huotari@bc.fi, +358 50 341 2402
- Lue lisää:
Digikyvykkyys – Digikyvykkyys
Digiosaava | ammatillinen koulutus
KARKKI – Kokonaisarkkitehtuuria ammatilliseen koulutukseen
Oppimisanalytiikasta ammatillisen koulutuksen supervoima

_________________________________________________________________________
DIHUB – Digital Innovation Hub for cloud based services
Digital Innovation Hub for Cloud Based Services -DIHUB-projekti on osa EU:n aloitetta, jossa kehitetään pilvipohjaisia palveluja ja ammatillisen koulutuksen huippuosaamista.
Projektin tiedot
- Kesto: 1/2023 – 12/2024
- Rahoittaja: Erasmus+, Opetus- ja kulttuuriministeriö
- Koordinaattori: Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
- Hankekumppanit: Haaga-Helia, Tartu Vocational College
Tavoitteet ja sisältö
Tavoitteet:
Kehittää pilviteknologiapalveluja, vahvistaa kulttuurialan resilienssiä.
Toiminta ja tulokset:
MOOC-kurssin kehittäminen, pilottihankkeet yrityksille
Lisätiedot
- Yhteyshenkilö: Jouni Hytönen, kehittämispäällikkö, jouni.hytonen@bc.fi, +358 40 717 9991

_________________________________________________________________________
HYTTI23 – Hyvinvointi, turvallisuus ja tuki oppilaitoksessa
Verkostohanke, jossa on mukana 6 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. Hankkeessa tavoitteena on edistää oppilaitoksen hyvinvointia ja turvallisuutta sekä kehittää kiusaamista, väkivaltaa ja häirintää ennaltaehkäisevää toimintakulttuuria. Hankkeessa kootaan monipuolisesti hyvinvointia edistäviä toimintamalleja, joissa erityisesti huomioidaan tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja turvallisuus oppilaitoksessa. Hankkeessa panostetaan myös henkilöstön turvallisuusosaamisen kehittämiseen. Toimenpiteisiin kuuluvat esimerkiksi koulutukset, opiskelijoiden tukipalveluiden kehittäminen ja opiskelijoiden osallisuuden lisääminen.
Projektin tiedot
- Kesto: 6/2023 – 12/2025
- Rahoittaja: Opetushallitus
- Koordinaattori: Savon koulutuskuntayhtymä
- Hankekumppanit: Helsinki Business College Oy / Business College Helsinki, Koulutuskeskus Salpaus, Perho Liiketalousopisto, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä / Keuda, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
Tavoitteet ja sisältö
Tavoitteet:
Business College Helsingissä tavoitteena on vahvistaa henkilöstön turvallisuus- ja hyvinvointiosaamista ja kehittää opiskelijoiden hyvinvointia tukevia toimintatapoja. Tavoitteena on myös luoda matalan kynnyksen kohtaamisen paikkoja joissa voivat kohdata sekä opiskelijat, nuorisotyöntekijät että oppilaitoksen henkilöstö sekä kehittää ja laajentaa nuorisotyön soveltuvien toimintamallien käyttöönottoa oppilaitoksessa.
Toiminta ja tulokset:
Business Collegessa järjestetään oppilaitoksen henkilöstölle ja opiskelijoille hyvinvoinnin vahvistamiseen ja kokonaisturvallisuuteen liittyviä koulutuksia ja kehitetään niihin liittyviä toimintatapoja. Lisäksi kehitetään ja pilotoidaan BC Lounge-toimintaa, jossa yhdistyvät fyysinen kohtaamisen paikka sekä yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävä toiminta. Toiminnan ja kehitystyön kautta oppilaitoksen yhteistyöverkostot laajentuvat ja yhteistyö eri tahojen kanssa tiivistyy.
Lisätiedot
- Yhteyshenkilö: Tuula Pahkala, projektipäällikkö, tuula.pahkala@bc.fi, +358505643911

_________________________________________________________________________
Opiskelijan äänellä
Opiskelijan äänellä on verkostohanke, jossa on mukana 17 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. Hankkeessa kehitetään opiskelijoiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia, vahvistetaan opetus- ja ohjaushenkilöstön sekä opiskelijoiden hyvinvointi- ja yhteisöllisyysosaamista, kehitetään pedagogisia toimintamalleja joilla mm. vahvistetaan opiskelijoiden elämänhallintaa, hyvinvointia, vuorovaikutusta sekä opiskelun ja muun elämän yhteensovittamisen taitoja.
Projektin tiedot
- Kesto: 1/2023 – 4/2025
- Rahoittaja: Opetushallitus
- Koordinaattori: Suomen Diakoniaopisto
- Hankekumppanit: Helsinki Business College Oy / Business College Helsinki, Kiipulan ammattiopisto, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä / Kpedu, Ammattiopisto Live, Prakticum, Taitotalo, Ammattiopisto Luovi, Yrkesakademin i Österbotten, Mercuria, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Linnasmäen opisto, Järviseudun ammatti-instituutti JAMI, Ammattiopisto Spesia, Suomen ympäristöopisto SYKLI
Tavoitteet ja sisältö
Tavoitteet:
Business College Helsingissä tavoitteena on määritellä opiskelijatoiminnan kokonaisuus ja asemoida sen merkitys ja rooli osana oppilaitoksen toimintaa, vahvistaa opiskelijoiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, järjestää valmennuksia ja työpajoja opetus- ja ohjaushenkilöstölle, kehittää ja pilotoida opiskelijoiden arjenhallintataitoja ja hyvinvointia tukevia työmuotoja.
Toiminta ja tulokset:
Business College Helsingissä on kehitetty opiskelijakunta BISCOn hallituksen perehdytyskäytäntöjä, uudistettu tutortoimintaa ml. tutorkoulutuksen päivittäminen, kehitetty ja selkeytetty opiskelijaviestintää, järjestetty opiskelijoille hyvinvointiin, osallisuuteen ja arjenhallintataitoihin liittyviä työpajoja, toteutettu valmennuksia ja työpajoja opetus- ja ohjaushenkilöstölle.
Kehitystyön tuloksena on mm. syntynyt kuvaus Business Collegen opiskelijatoiminnan kokonaisuudesta, opiskelijakunnan toimintakertomus v. 2024 ja opiskelijakunnan oma idea- ja palautekanava sekä Elämäntaidot-niminen verkkokurssi.
Lisätiedot
- Yhteyshenkilö: Tuula Pahkala, projektipäällikkö, tuula.pahkala@bc.fi, +358505643911
- Lue lisää: Opiskelijan äänellä -verkostosta lisää koordinaattorin verkkosivuilla
Opiskelijan äänellä -verkosto on osa OPH:n rahoittamaa Sosiaalisesti kestävä ammatillinen koulutus –kehittämiskokonaisuutta. Valtakunnallisena koordinaattorina toimii Winnovan Välitä! koordinaatiohanke. Lue lisää.

_________________________________________________________________________
Valtakunnallinen VIERKO 2 -hanke
VIERKO 2-hankkeen tavoitteena on luoda yhdessä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kehittämis- ja koulutuskokonaisuus, jolla parannetaan vieraskielisten opiskelijoiden opetuksen laadun tarjontaa kotimaisissa kielissä. BC osallistuu hankkeeseen osatoteuttajana.
Projektin tiedot
- Kesto: 12/2024–5/2027
- Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
- Koordinaattori: Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
- Hankekumppanit: Valtakunnalliset ammatilliset oppilaitokset (yhteensä 70)
Tavoitteet ja sisältö
Tavoitteet:
Hankkeen tavoitteena on hyödyntää ja jakaa hankkeen työpajoissa tuotettuja materiaaleja sekä hyviä käytänteitä valtakunnallisesti vieraskielisten tueksi. Hankkeen keskeinen tavoite on parantaa käytettävissä olevien materiaalien laatua.
Toiminta ja tulokset:
Toimenpiteiden ja lopputulosten odotettuna tavoitteena on löytää sellaiset opetusmateriaalit, yksilöllisempi ja asiantuntevampi tuki ja ohjaus, monipuolisemmat opetusmenetelmät sekä kielitaidon kehittymistä opintojen aikana tukevat toimenpiteet, jotka edesauttavat mm. työllistymistä.
Lisätiedot
- Yhteyshenkilö: Vesa Jokela, yhteyspäällikkö, vesa.jokela@bc.fi, +358 44 7756 752
_________________________________________________________________________
Toteutettavuusselvitys TKI-toiminnan kehittämisohjelmasta Uudenmaan ammatillisille oppilaitoksille
Kesto: 9/2024 – 2/2025
Rahoittaja: Uudenmaan liitto/AKKE ohjelma
Toteuttaja: Helsinki Business College Oy
Hankkeen tavoitteena on selvittää, mitkä Uudenmaan maakunnan ammatilliset oppilaitokset ovat halukkaita osallistumaan TKI-toiminnan monivuotiseen kehittämisohjelmaan ja mitä kehittämisohjelma pitää sisällään. Lopputuotoksena syntyy toteutettavuusselvitys, joka sisältää ammatillisten oppilaitosten ja sidosryhmien tarpeiden ja odotusten kartoituksen sekä itse kehittämisohjelman.
Odotetut tulokset ja tuotokset: Toteutettavuusselvitys TKI-toiminnan kehittämisohjelmasta Uudenmaan ammatillisille oppilaitoksille
Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Jouni Hytönen
Helsinki Business College Oy
jouni.hytonen@bc.fi, puh. 040 7179991
_________________________________________________________________________
RestART
Koronaviruspandemia on vaikuttanut voimakkaasti kulttuuri- ja luoviin aloihin. Siksi on tärkeää kehittää alan toimijoiden osaamista sekä tukea niitä tässä tehtävässä.
RestARTin päätavoite on tukea ja parantaa kulttuurialan ja luovien alojen toimijoiden resilienssiä ja siirtymistä digiaikaan. Tähän tavoitteeseen RestART -projekti pyrkii parantamalla ammatillisen koulutuksen järjestäjien kykyä kehittää koulutustensa sisältöjä työmarkkinoiden, talouden ja yhteiskunnan tarpeisiin.
Projektista hyötyvät kulttuuri- ja luovien alojen toimijat, kuten taiteellisten alojen järjestöjen jäsenet, pienet luovat yritykset, ruohonjuuritason kulttuurijärjestöt, itsenäiset taiteilijat ja freelancerit. Välillisesti projektista hyötyvät myös kulttuuri- ja luovien alojen ammatillisen koulutuksen tarjoajat.
Toiminta ja tulokset
Hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi kehitetään:
- RestARTin viitekehys: kulttuurialan ja luovien alojen ammatillisen koulutuksen kehittäminen. Ensin luodaan viitekehys lisäämään ammatillisen koulutuksen innovaatioita ja joustavuutta. Tällä halutaan varmistaa, että työntekijät EU:n alueella saavat tarpeellisen ammatillisen täydennys- ja uudelleenkoulutuksen.
- MOOC-ART: a digitaalinen polku kulttuurialalle ja luoville aloille
Projektin tuloksena tehdään myös MOOC-kurssi (massive online open course), joka on suunniteltu kehittämään kulttuuri- ja luovien alojen ammattilaisten osaamista.
- RestART-työkalupakki
Projektin viimeinen osa vastaa tarpeeseen kehittää innovaatioita kulttuurialan ja luovien alojen ammatillisessa koulutuksessa. RestART-työkalupakki on tarkoitettu ammatillisen koulutuksen tarjoajille, jotka antavat kulttuurialan, taidealan ja luovan alan opetusta.
- RestART digitaalinen galleria
Monipuolisista digitaalisista aineistoista koostuva galleria antaa mahdollisuuden välittää EU:n suosituksia päättäjille, miten edistää digitalisaatiota, sopeutumiskykyä, inklusiivisuutta ja kestävyyttä kulttuurialan ja luovien alojen ammatillisessa koulutuksessa.
Seuraa meitä
Päivitä tietosi RestARTin tapahtumista verkkosivuillamme.
Lisätietoja projektista:
Helena Miettinen, Projektipäällikkö (helena.miettinen@bc.fi, +358 447756383)