Ympäristövastuu: Green Office

Green Office jo 14 vuotta!

Olemme olleet WWF:n hyväksymä Green Office -toimisto jo vuodesta 2006 alkaen. WWF:n Green Officen tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja ekologisen jalanjäljen pienentäminen.

Oppilaitoksellemme on myönnetty Green Office –merkki, tunnustuksena ansiokkaasta työstä kierrätyksen ja kestävän kehityksen puolesta.
Jätteiden lajittelua ja kierrätystä varten on jokaisessa luokassa paperi- ja sekajäteastia. Käytäviltä löytyy lisäksi kierrätyspisteitä. Biojätteille on omat biojäteastiat ruokalassa ja keittiössä. Yksi suurimmista hiilijalanjäljistä syntyy maataloudessa ja elintarvikkeita tuotettaessa.

Oppimistiloissa on automaattisesti sammuvat, liikkeentunnistimella toimivat valot.

Sähköisen oppimisympäristön käyttö säästää paperia. Kiinteät tietokoneet on korvattu opiskelijoille jaettavilla läppäreillä, ja näin sähkönkulutusta on vähennetty huomattavasti.

Järjestämme vuosittain Green Office –aiheisia tapahtumia ja teemaviikkoja. Tällaisia ovat mm. Earth Hour ja liikkujan viikko.


Voit antaa oman panoksesi oppilaitoksen hiilijalanjäljen pienentämiseen vähentämällä ruoan hävikkiä, ottamalla vain sen verran kuin jaksat syödä, käyttämällä sähköisiä oppimisympäristöjä paperin sijasta, kulkea portaita ja sammuttamalla tietokoneesi esim. lounaan ajaksi. Otamme myös mielellämme opiskelijoita Green Office –tiimiin mukaan!Green Office –tiimiä vetää Aapeli Huhtinen.

Laita ideasi, kommenttisi ja kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen aapeli.huhtinen@bc.fi!