Ympäristövastuu: Green Office

Olemme WWF:n hyväksymä Green Office -toimisto. WWF:n Green Officen tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja ekologisen jalanjäljen pienentäminen. Oppilaitoksellemme on myönnetty Green Office –merkki, tunnustuksena ansiokkaasta työstä kierrätyksen ja kestävän kehityksen puolesta.

Jätteiden lajittelua ja kierrätystä varten on jokaisessa luokassa paperi- ja sekajäteastia. Käytäviltä löytyy lisäksi kierrätyspisteitä. Biojätteille on omat biojäteastiat ruokalassa ja keittiössä. Huomaathan, että yksi suurimmista hiilijalanjäljistä syntyy maataloudessa ja elintarvikkeita tuotettaessa. Otathan ruokaa lautasellesi vain sen verran kuin aiot sitä syödä. Näin olet omalta osaltasi tukemassa kestävää kehitystä.

Oppimistiloissa on automaattisesti sammuvat, liikkeentunnistimella toimivat valot. Paperin säästämiseksi käytämme sähköistä oppimisympäristöä. Kiinteät tietokoneet on korvattu oppilaille jaettavilla läppäreillä, ja näin sähkönkulutusta on vähennetty huomattavasti.

Green Office -periaatteiden mukaisesti paperia tulee käyttää säästeliäästi ja ainoastaan opiskeluun liittyvien töiden tulostamiseen.

Oppilaitoksessa toimii Green Office -tiimi, jota vetää Aapeli Huhtinen. Myös opiskelijat ovat tervetulleita mukaan tiimiin.

Jos sinulla on ympäristöaiheisia ideoita, ehdotuksia tai kommentteja, voit lähettää niitä sähköpostilla osoitteeseen aapeli.huhtinen@bc.fi