Kansainvälisyyden monet muodot

Kun Business Collegen ovesta astuu sisään, näkee pian, että tämä on kansainvälinen paikka. Opiskelijoillamme on taustoja ympäri maailmaa ja täällä on 75 eri äidinkieltä.

Business Collegessa kansainvälistymisen mahdollisuudet ovat monenlaiset. Voit kansainvälistyä kotimaassa tai lähteä katsomaan, miltä muualla maailmassa näyttää. Voit aloittaa vaikka kielten opiskelusta; englanti, ruotsi, saksa ja espanja – niillä pääset hyvin alkuun.

BC:ssä on paljon sisäisiä kansainvälisiä tapahtumia; Global Week/Cultural Fest, kv-seminaari jne. Pidä silmäsi ja korvasi auki ja tule mukaan! Meillä käy myös paljon vieraita ulkomailta. Kv-tuutorit ottavat näitä vieraita vastaan ja esittelevät oppilaitosta.

Ruotsi ja Islanti tutuksi

Kun mieli alkaa tehdä ulkomaille, voit aloittaa vaikka opintomatkasta. Opiskelijamme voivat osallistua pohjoismaiseen Nordplus-projektiin tai Saksan opintomatkaan. Näistä saa paljon kokemusta – ja 3 osaamispistettä.

Nordplus-hanke on tarkoitettu jo nuorimmille opiskelijoillemme. Yhteistyötä tehdään islantilaisen Verzlunarskóli Íslandsin, ruotsalaisen Nacka Gymnasiumin ja Suomessa toimivan ruotsinkielisen Yrkesinstitutet Praktikumin kanssa. Projektissa vietetään viikko kussakin maassa. Teema vaihtelee vuosittain.

Nordplus-porukasta on haluttu mahdollisimman monipuolinen. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi se kaikkein reippain ja puheliain tyyppi; tässä projektissa pääset kehittymään rohkeammaksi ja sosiaalisemmaksi. Vaikka et olisi ollut koskaan aiemmin ulkomailla, tänne voit turvallisin mielin lähteä.

Tällä kertaa hanke aloitti Islanti-viikolla. Sitten islantilaiset ja ruotsalaiset tulivat vierailulle Suomeen. Vieraille esiteltiin oppilaitosta ja opiskelijaelämää. Triplan PopUpiinkin tutustuttiin. Yritysvierailu tehtiin hulppeasti Supercellille.

Ehkäpä Saksaan?

Saksan opintomatkalla vietetään 2 viikkoa marras-joulukuussa Münchenissä. Oppilaitos maksaa opiskelijoidemme matka- ja majoituskulut. Yhtä viikkoa isännöi Städtische Berufsschule für Lagerlogistik, Groß- und Außenhandel ja toista viikkoa Fremdspracheninstitut München. Reissussa tutustutaan partnerikouluihin ja heidän oppitunteihinsa, saksalaisiin yrityksiin, kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Monena vuonna opiskelijamme ovat päässeet tutustumaan BMW:n mahtavaan tehtaaseen.

Kaverikoulun opiskelijat voivat myös järjestää ohjelmaa; kohteena voi olla vaikka Münchenin upeat joulumarkkinat tai uusin elokuva.

Saksan opintomatka kuulostaa upealta. Mutta kenelle se on sopii? Saksan reissuun pääsee sellainen, joka on ulospäinsuuntautunut, rohkea ja reipas + osaa jo sujuvasti englantia. – Kukaan ei ole koskaan katunut Saksan opintomatkaa, sanoo opintomatkasta vastaava opettaja Tiina Herrgård. – Opintomatkalla saa uusia kokemuksia ja kavereita, pääsee paikkoihin, mihin kaikki eivät pääse, Tiina jatkaa.

Fremdspracheninstitut München tekee vastavierailun Suomeen. Silloin meikäläiset järjestävät kansainvälisen viikon, jolloin Saksan opintomatkaa osallistuneet opiskelijat toimivat isäntinä ja emäntinä. Viikkoon osallistuu opiskelijoita myös muista partnerioppilaitoksistamme, ainakin Hollannista ja Itävallasta. Viikon järjestelyiden lisäksi suomalaiset ideoivat vieraiden vapaa-ajan ohjelmaa.

Ulkomaankokemusta omalta alalta

Ammatillisiin opintoihin kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Voit tehdä sen perinteisesti Suomessa – tai olla vähän erilainen ja lähteä ulkomaille. Voit hankkia paikan itse tai pyytää apua kv-koordinaattoreiltamme. Meillä on hyvät verkostot ulkomaille. Voit olla vaikka koko työjakson tai lyhyemmän pätkän. Yleisesti ottaen ulkomaan työharjoitteluun vaaditaan 18 vuoden ikä, mutta tästä voidaan joustaa, jos vanhemmilta on suostumus ja osoittanut vastuullisuutta koulussakin.

Kansainvälinen työkokemus on hyvin arvokasta, siksi haluamme tukea sitä kaikin tavoin. Pääsääntöisesti työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ei saa palkkaa. Oppilaitoksen apurahalla voit kattaa matkakustannuksia. Voit myös hakea Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiön apurahaa, jolla voit kattaa ulkomaan harjoittelusi matka- ja elinkustannuksia.

Ulkomailla työskentelyn sijaan sinulla on mahdollisuus päästä ulkomaille vaihtoon. Se on kuitenkin hankalampaa kuin työskentely. Voi olla haasteellista löytää oppilaitos, joka järjestää samanlaista koulutusta englanniksi.

Ulkomailla opit itsevarmuutta ja uutta itsestäsi. Kannattaa lähteä mukaan! Ota asia puheeksi hyvissä ajoin opon ja kv-koordinaattorin kanssa.

Miten olisi muutama kuukausi vaihdossa Jenkeissä?

Jos olet urheilija, voit hakea vaihtoon Michiganin Hancockiin Finlandia Universityyn. Jalkapalloilija Jesper Hagelberg vietti syyslukukauden 2022 opiskelelmalla bisnestä ja pelailemalla futista. Yliopisto kuittaa lukukausimaksun, joten siitä ei tarvitse huolehtia.


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

BC Students

19.6.2024

MUNOL 2024: Nuorten kansainvälistä yhteistyötä ja diplomatiaa


MUNOL 2024 -konferenssin tunnelmia.

18.6.2024

Kehitä henkilöstösi osaamista oppisopimuskoulutuksen avulla


Oppisopimuskoulutus on erinomainen keino kehittää nykyisen henkilöstön osaamista.

14.6.2024

Opintojen aloitus elokuussa 2024


Orientaatiopäivien aikataulut on porrastettu niin, että päivän aikana on 2-3 eri aloitusaikaa. Saat noin viikkoa ennen orientaatiopäivääsi meiltä sähköpostin, jossa on…