Merkonomi maahanmuuttaja-taustaisille aikuisille


Liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomi, suorittaneet työllistyvät esimerkiksi asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin kaupan alalle tai talouden ja hallinnon tehtäviin. Päiväkoulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille aikuisille, joilla ei ole työpaikkaa. Opinnoissa vahvistetaan suomen kielen ja viestinnän taitoja.

Liiketoiminnan perustutkinto eli merkonomin tutkinto (entinen liiketalouden perustutkinto) on toisen asteen tutkinto, joka oikeuttaa jatko-opintoihin. Se antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea Suomessa ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Erikoistu siihen, mikä sinua kiinnostaa

Merkonomikoulutuksessa opiskellaan mm. työelämätaitoja, asiakaspalvelua, liiketoimintaa, yrittäjyyttä ja taloushallintoa. Tässä koulutuksessa opiskellaan myös oppimisvalmiuksia tukevia opintoja (OVTO-opinnot) ja parannetaan suomen kielen taitoa.

Koulutuksessa erikoistut siihen, mikä itseäsi kiinnostaa ja mitä haluat valmistuttuasi tehdä. Voit työllistyä esimerkiksi kaupan asiakaspalvelu- tai myyntitehtäviin, toimistotöihin johonkin liikeyritykseen tai kirjanpitäjäksi tilitoimistoon.

Hae merkonomi maahanmuuttajataustaisille -koulutukseen

Merkonomikoulutukseen maahanmuuttajataustaisille haetaan jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Koulutukseen on pääsykoe, joka sisältää haastattelun ja kirjallisen kokeen. Kokeessa testataan erityisesti alalle soveltuvuutta ja suomen kielen taitoa. Kokeeseen ei tarvitse etukäteen valmistautua.

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta: Opintotoimisto | opintotoimisto@bc.fi