Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, englannin kielellä

Lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon jälkeen voit parantaa englannin kielen taitoasi kansainvälisessä ryhmässä ja valmistua merkonomiksi noin 1,5 vuodessa. Tutkinnon suoritettuasi voit siirtyä joko suoraan työelämään tai halutessasi jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.


Tutkinto

Vocational Qualification in Business (liiketoiminnan perustutkinto englanniksi)


Kesto

n. 1,5 vuotta


Kenelle

Lukion tai toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittanutAjankohta

Koulutus alkaa tammi- ja elokuussa.


Hakeminen

Haku elokuussa 2023 alkavaan koulutukseen 15.2.-29.3.2023.Hakijan opas ¬Ľ


Pääsykoe

Haastatteluaika elokuussa alkavaan ryhmään Рilmoitetaan myöhemmin.
Englannin kielen kirjallinen koe hakijoille, joilla ei kielitodistusta Рilmoitetaan myöhemmin.*


*) Jos olet suorittanut toisen asteen tutkinnon Suomessa ja todistuksessasi on arvosana englannin kielestä, ei sinun tarvitse osallistua englannin kielen kokeeseen. Lisätietoja hakijan oppaasta.

Kasva kansainväliseksi

Vocational Qualification in Business on tarkoitettu lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille. Saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai yrittäjänä. Kasvat kansainväliseksi, kun opiskelet merkonomiksi englannin kielellä ja eri maista tulevien ihmisten kanssa. Koulutusohjelman englanninkieltä ei tarvitse pelätä: sekä opettajat että monet opiskelijoista ovat suomalaisia, joten saat tarvittaessa apua myös suomen kielellä.

Lue alumnimme Elskan uratarina.

Lue alumnimme Lindan uratarina.

Opiskelet myös työpaikalla vaikka ulkomailla

Vocational Qualification in Business -opinnoissa opit työelämätaitoja, asiakaspalvelua, markkinointiviestintää, liiketoimintaa ja yrittäjyyttä. Kaikki aiemmat, soveltuvat opintosi tai alan työkokemuksesi otetaan huomioon opintopolkusi suunnittelussa. Sinulle laaditaan opiskelujen ajalle oma etenemissuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti.

Ensimmäisen merkonomiopiskelun lukuvuoden opiskelet koulussa. Opettajan vetämän luokkaopetuksen lisäksi teet projekteja ja tapahtumia muiden opiskelijoiden kanssa. Tämän jälkeen siirryt opiskelemaan työpaikalle, jossa myös näytät ammatillisen osaamisesi. Autamme sinua työpaikan löytämisessä, ja voit mennä töihin myös ulkomaille. Opintojesi avuksi oppilaitoksemme tarjoaa sinulle kannettavan tietokoneen, koska hyödynnämme opetuksessa uusinta teknologiaa.

Merkonomiopintojesi aikana voit hankkia itsellesi myös EBBD-sertifikaatiin (European Business Behaviour and Democracy) osoituksena erinomaisesta kansainvälisestä osaamisesta.

Suora ja nopea tie töihin tai jatko-opintoihin

Opintojen jälkeen voit siirtyä suoraan työelämään. Työtehtäväsi voivat liittyä markkinointiviestintään, asiakaspalveluun tai vaikkapa kansainväliseen kauppaan. Monet opiskelijamme ovat perustaneet myös omia yrityksiä. Saat lisäksi erinomaiset edellytykset hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.