Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, englannin kielellä

Opiskele liiketoimintaa englanniksi ja valmistu merkonomiksi noin 1,5 vuodessa! Kansainvälisessä ryhmässä opiskelu vahvistaa myös englannin kielen taitoasi ja valmiuksiasi työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä. Tutkinnon suoritettuasi voit siirtyä joko suoraan työelämään tai halutessasi jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.Tutkinto

Vocational Qualification in Business (liiketoiminnan perustutkinto englanniksi)


Kesto

n. 1,5 vuotta


Kenelle

Lukion tai toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittanut, yli 18-vuotias opiskelija tai alan vaihtaja, jolla on riittävästi työkokemusta.

Ajankohta

Koulutus alkaa tammi- ja elokuussa.


Hakeminen

Hakuaika 21.3 – 30.4.2024

Hakijan opas »

Pääsykoe

Videohakemus 22.-24.5.2024.
Englannin kielen kirjallinen koe hakijoille, joilla ei kielitodistusta 7.5.2024**) Jos olet suorittanut toisen asteen tutkinnon Suomessa ja todistuksessasi on arvosana englannin kielestä, ei sinun tarvitse osallistua englannin kielen kokeeseen. Lisätietoja hakijan oppaasta.

Kasva kansainväliseksi

Kouluksen perusteella saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai yrittäjänä. Kasvat kansainväliseksi, kun opiskelet merkonomiksi englannin kielellä ja eri maista tulevien ihmisten kanssa. Koulutusohjelman englanninkieltä ei tarvitse pelätä: sekä opettajat että monet opiskelijoista ovat suomalaisia, joten saat tarvittaessa apua myös suomen kielellä.

Lue alumnimme Elskan uratarina.

Lue alumnimme Lindan uratarina.

Opiskelua koulussa ja työpaikalla

Vocational Qualification in Business -opinnoissa opit työelämätaitoja, asiakaspalvelua, markkinointiviestintää, liiketoimintaa ja yrittäjyyttä. Kaikki aiemmat opintosi tai alan työkokemuksesi otetaan soveltuvin osin huomioon opintopolkusi suunnittelussa. Sinulle laaditaan opiskelujen ajalle oma etenemissuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti.

Ensimmäisen merkonomiopiskelun lukuvuoden opiskelet koulussa. Opettajan vetämän luokkaopetuksen lisäksi teet projekteja ja toteutat tapahtumia muiden opiskelijoiden kanssa. Tämän jälkeen siirryt työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, jossa myös näytät ammatillisen osaamisesi. Autamme sinua sopivan työpaikan löytämisessä, ja jakson voi suorittaa myös ulkomailla. Oppilaitoksemme tarjoaa sinulle opintojen ajaksi käyttöösi kannettavan tietokoneen.

Merkonomiopintojesi aikana voit hankkia itsellesi myös EBBD-sertifikaatiin (European Business Behaviour and Democracy) osoituksena erinomaisesta kansainvälisestä osaamisesta.

Liiketoiminnan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja se jakautuu seuraavasti:

Tutkinto sisältää kolme pakollista tutkinnon osaa (yhteensä 55 op):

   

   • Customer service 20 cp

   • Profitable operation 20 cp

   • Acting in a work community 15 cp

  Business College Helsinki valinnaiset tutkinnon osat (yhteensä 90 op):

    

    • Marketing communications and content production 30 cp

    • Planning a business 15 cp

    • Working in an enterprise 15 cp

    • EBBD International studies 15 cp, (unit based on local competence requirements)

    • Logistics services 15 cp or Service Design 15 cp

   Lisäksi liiketoiminnan perustutkintoon sisältyy yhteisiä tutkinnon osia (35 op), mukaan lukien esimerkiksi matematiikan ja suomen kielen opintoja äidinkielen tai S2-kielen tasolla. Opinnot tulee suorittaa itsenäisesti verkkokursseilla. Jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon Suomessa, näitä opintoja pyritään tunnustamaan mahdollisimman paljon. 

   Kokopäiväistä opiskelua päiväaikaan

   Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, mikä tarkoittaa kokopäiväistä läsnäoloa Pasilassa maanantaista perjantaihin. Opetusta on päivittäin klo 9-15/16.30. Tämä on hyvä huomioida jo koulutukseen hakeutuessa.

   Suora ja nopea tie töihin tai jatko-opintoihin

   Opintojen jälkeen voit siirtyä suoraan työelämään. Työtehtäväsi voivat liittyä markkinointiviestintään, asiakaspalveluun tai vaikkapa kansainväliseen kauppaan. Monet opiskelijamme ovat perustaneet myös omia yrityksiä. Saat lisäksi erinomaiset edellytykset hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

   Kuka voi hakea koulutukseen?

   Vocational Qualification in Business on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta.

   Hakijan on liitettävä hakemukseensa jäljennös Suomen passista tai henkilökortista tai Suomen viranomaisten myöntämästä oleskeluluvasta. Jos hakijan oleskeluluvan hakuprosessi on kesken, hänen on liitettävä hakemukseensa kopio vireillä olevasta lupahakemuksesta.