Bisnesopinnot englanniksi

“Mikä on minulle oikea koulutus? Työ- ja opintokokemusta on useammalta eri alalta ja seuraavaksi haluan opiskella liiketoimintaa.” Tällaiset olivat Elska Kolun mietteet aikanaan. Elskalle oikea vaihtoehto oli Business College Helsingin englanninkielinen liiketoiminnan perustutkinnon koulutus, josta hän valmistui 2017. 

Uusi suunta haussa  

Elska Kolu on ehtinyt olla elämässään monessa mukana. Jo ennen Business Collegeen tuloa hän oli opiskellut ravintolakokiksi ja tehnyt uraa ravintola-alalla aina keittiöpäälliköksi asti. Lisäksi Elska oli opiskellut sosiaalialaa ja työskennellyt mm. ammatillisena tukihenkilönä. Yrittäjyyttäkin Elska oli ehtinyt kokeilla koira-alalla. Energiaa hänellä oli riittänyt myös erilaisten kulttuuritapahtumien tuottamiseen. Näiden vuosien jälkeen Elskalla oli kuitenkin halu palata koulun penkille. 

– Business Collegen englanninkielinen merkonomikoulutus oli käynyt mielessäni jo lukion jälkeen, mutta elämä vei silloin toiseen suuntaan. Vuosia myöhemmin aloin miettimään, mitä haluan oikeasti tehdä isona. Mitä kokemusta ja osaamista minulla jo on – ja ennen kaikkea – mitä minulta vielä puuttuu? Silloin ymmärsin, että ytimekäs ja konkreettinen bisnesosaaminen on se, mitä tarvitsin. Tämä oivallus johti minut Business Collegeen, Elska muistelee. 

BC-alumni Elska Kolu työskentelee nykyään vastuullisuuspäällikkönä.

Odotukset koulutuksen suhteen ylittyivät 

– Koulutus oli juuri sitä mitä lähdin hakemaan, itse asiassa odotukseni jopa ylittyivät. Työni oli ollut hyvin käytännönläheistä, jopa fyysistä. Siksi ne asiat ja taidot, jotka opin Business Collegen koulutuksessa olivat minulle uusia ja todella tärkeitä. Koulutuksen aikana saadut opit ovat kantaneet tähän päivään asti, sillä hyödynnän edelleen sitä osaamista ja niitä välineitä, joita silloin sain, Elska kertoo. 

Opiskellessaan Business Collegessa Elska oli yli 30-vuotias ja osa opiskelukaverista oli huomattavasti nuorempia. Elska kiittelee opettajan kykyä huomioida opiskelijoiden erilaiset lähtökohdat: – Opettaja osasi hienosti huomioida ryhmämme heterogeenisuuden ja teki opiskelusta kaikille mielekästä. Opetus oli koko ajan sopivan haasteellista ja mielenkiintoista. 

Aidosti kansainvälinen opiskeluympäristö

Englanninkielisessä merkonomikoulutuksessa opiskelee suomalaisten lisäksi myös muualta Suomeen opiskelemaan tulevia. – Sillä, että opetus oli englanniksi ja ryhmä oli kansainvälinen, oli valtava merkitys minulle. Ulkomaalaiset opiskelijat toivat mukanaan erilaisia näkökulmia. Näkökulmia, joita ei osaisi itse ajatellakaan. Jos haluat työskennellä kansainvälisessä ympäristössä, tämä on hyvä ymmärtää. 

Englanniksi opiskelu tuki hienosti kielitaidon kehittymistä ja tällä hetkellä Elska käyttää englantia myös työkielenään. 

Vastuullisuusalan ammattilaiseksi

Opiskelujen jälkeen Elska teki kaupan alan töistä ja tuotti isoja kaupunkitapahtumia. Erinäisten onnellisten sattumien jälkeen Elska päätyi co-founderiksi ja vastuullisuuspäälliköksi Infine-nimiseen startupiin. Infine on Suomen ensimmäinen vastuullisuusmuotoilutoimisto, joka auttaa yrityksiä siirtymään edelläkävijöiden joukkoon ja voittamaan markkinalla ylivoimaisen vastuullisuustiedon avulla.  

– Nykyinen työympäristöni tarjoaa minulle paljon kehittymismahdollisuuksia, vaikka ammattitaidon- ja osaamisen kertyminen on muutamassa vuodessa ollut huimaa. Olen saanut kasvaa nykyiseen tehtävääni. Aloitin sihteerinä, siirryin asiantuntijaksi ja nyt olen Chief Sustainability Officer. Itselläni on vahva halu muuttaa erilaisia prosesseja toimivimmaksi ja asioita kestävimmiksi. Tässä työssä pääsen tekemään juuri sitä, Elska toteaa. 

Hakuaika englanninkieliseen liiketoiminnan koulutukseen: Lue lisää.


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

Artikkeleita ei löytynyt.