Pilvipalvelut ja tekniset tukipalvelut (verkko-opinnot)

Pilvipalveluiden ja teknisten tukipalveluiden koulutus on tarkoitettu aikuisille alanvaihtajille sekä uutta tieto- ja viestintätekniikan osaamista hakeville. Voit suorittaa joko tieto- ja viestintätekniikan tutkinnon osia tai halutessasi koko tutkinnon. Opiskelu tapahtuu täysin verkon kautta.


Tutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinnot tai koko tutkinto (IT-tukihenkilö)


Kesto

1-17 kk


Kenelle

Koulutus sopii esimerkiksi alanvaihtajalle tai henkilölle, joka työskentelee IT-alalla ja haluaa hankkia pilvipalveluosaamista opiskelemalla tieto- ja viestintätekniikan tutkinnon osia tai koko tutkinnon. Koulutus järjestetään suomen kielellä.Ajankohta

Koulutus alkaa lokakuussa.


Hakeminen

Haku lokakuussa 2023 alkavan koulutuksen p√§√§ttyy 31.8.2023. Hae opiskelemaan ¬Ľ


Pääsykoe

Haastattelu elokuussa alkavaan koulutukseen 29.5.-1.6.2023


Itsenäistä opiskelua verkon kautta

Koulutus perustuu itsen√§isesti suoritettaviin verkko-kursseihin, ammatillisten opettajien toimiessa tukena opinnoissa. Koulutus sis√§lt√§√§ seuraavat tutkinnon osat:  

  • Tieto- ja viestint√§tekniikan perusteht√§v√§t
  • Teknisess√§ tukipalvelussa toimiminen
  • Tietoteknisen ratkaisun myynti (painotus pilvipalveluissa)
  • J√§rjestelm√§tuessa toimiminen (painotus pilvipalveluissa)

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia tai koko tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto. Koko tutkinto koostuu em. neljästä tutkinnon osaa ja yhteisistä opinnoista, jotka nekin suoritetaan verkko-opintoina.

Tutkinnon osan arvosana muodostuu ty√∂paikalla tapahtuvassa n√§yt√∂ss√§ osoittamasi osaamisen perusteella. Mik√§li ty√∂skentelet IT-alan teht√§viss√§, voit todenn√§k√∂isesti tehd√§ kaikkien tutkinnon osien n√§yt√∂t omalla ty√∂paikallasi. Tehdess√§si n√§yt√∂t ty√∂paikallasi IT-alan teht√§viss√§, teemme oppisopimuksen kanssasi. Mik√§li ty√∂skentelet muussa kuin IT-alan teht√§v√§ss√§ tai olet ty√∂el√§m√§n ulkopuolella, sinun on etsitt√§v√§ sopiva ty√∂paikalla tapahtuvan oppimisen paikka osoittaaksesi tutkinnon osiin liittyv√§ osaamisesi. Autamme sopivan paikan l√∂yt√§misess√§.

Opiskelua varten tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen.

Opintojen eteneminen

Verkko-opintojen suorittamisen jälkeen on työpaikalla tapahtuvan oppimisen eli harjoittelun vuoro. Jos opiskelet koko tutkinnon, harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu syyslukukaudelle 2024. Mikäli suoritat vain yksittäisiä tutkinnon osia, voit mennä harjoitteluun heti ao. tutkinnon osan verkko-opintojen jälkeen ja silloin jakso on lyhyempi.

Opintoluettelo

Syksy 2023
Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät

Kevät 2024
Teknisessä tukipalvelussa toimiminen
Järjestelmätuessa toimiminen

Syksy 2024
Tietoteknisen ratkaisun myynti

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Tärkeintä on hyvä motivaatio!

Valintaperusteet

Hakemus: 0-5 valintapistett√§ (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sek√§ tietotekniikan pohjaosaamista)

Haastattelu:‚ÄĮ0-5 valintapistett√§.

Hakijat kutsutaan hakemuksen valintapisteiden perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Jatko-opintoihin IT-tukihenkilön tutkinnon suorittamisen jälkeen?

Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä lehtori Juha Vuorinen, juha.vuorinen@bc.fi