Pilvipalvelut ja tekniset tukipalvelut (verkko-opinnot)

Pilvipalveluiden ja teknisten tukipalveluiden koulutus on tarkoitettu aikuisille alanvaihtajille sekä uutta tieto- ja viestintätekniikan osaamista hakeville. Voit suorittaa joko tieto- ja viestintätekniikan tutkinnon osia tai halutessasi koko tutkinnon. Opiskelu tapahtuu täysin verkon kautta.


Tutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinnot tai koko tutkinto (IT-tukihenkilö)


Kesto

1-17 kk


Kenelle

Koulutus sopii esimerkiksi alanvaihtajalle tai henkilölle, joka työskentelee IT-alalla ja haluaa hankkia pilvipalveluosaamista opiskelemalla tieto- ja viestintätekniikan tutkinnon osia tai koko tutkinnon. Koulutus järjestetään suomen kielellä.Ajankohta

Koulutus alkaa tammikuussa.


Hakeminen

Haku tammikuussa 2024 alkavan koulutuksen p√§√§ttyy 19.10.2023. Hae opiskelemaan ¬Ľ


Pääsykoe

Haastattelu tammikuussa alkavaan koulutukseen 15.-23.11.2023


Itsenäistä opiskelua verkon kautta

Koulutus perustuu itsen√§isesti suoritettaviin verkko-kursseihin, ammatillisten opettajien toimiessa tukena opinnoissa. Koulutus sis√§lt√§√§ seuraavat tutkinnon osat:  

  • Tieto- ja viestint√§tekniikan perusteht√§v√§t
  • Teknisess√§ tukipalvelussa toimiminen
  • Tietoteknisen ratkaisun myynti (painotus pilvipalveluissa)
  • J√§rjestelm√§tuessa toimiminen (painotus pilvipalveluissa)

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia tai koko tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto. Koko tutkinto koostuu em. neljästä tutkinnon osaa ja yhteisistä opinnoista, jotka nekin suoritetaan verkko-opintoina.

Tutkinnon osan arvosana muodostuu ty√∂paikalla tapahtuvassa n√§yt√∂ss√§ osoittamasi osaamisen perusteella. Mik√§li ty√∂skentelet IT-alan teht√§viss√§, voit todenn√§k√∂isesti tehd√§ kaikkien tutkinnon osien n√§yt√∂t omalla ty√∂paikallasi. Tehdess√§si n√§yt√∂t ty√∂paikallasi IT-alan teht√§viss√§, teemme oppisopimuksen kanssasi. Mik√§li ty√∂skentelet muussa kuin IT-alan teht√§v√§ss√§ tai olet ty√∂el√§m√§n ulkopuolella, sinun on etsitt√§v√§ sopiva ty√∂paikalla tapahtuvan oppimisen paikka osoittaaksesi tutkinnon osiin liittyv√§ osaamisesi. Autamme sopivan paikan l√∂yt√§misess√§.

Opiskelua varten tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen.

Opintojen eteneminen

Verkko-opintojen suorittamisen j√§lkeen on ty√∂paikalla tapahtuvan oppimisen eli harjoittelun vuoro. Jos opiskelet koko tutkinnon, harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kev√§tlukukaudelle 2025. Mik√§li suoritat vain yksitt√§isi√§ tutkinnon osia, voit menn√§ harjoitteluun heti ao. tutkinnon osan verkko-opintojen j√§lkeen ja silloin jakso on lyhyempi.

Opintoluettelo

Kevät 2024
Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät
Teknisessä tukipalvelussa toimiminen

Syksy 2024
Järjestelmätuessa toimiminen
Tietoteknisen ratkaisun myynti

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Tärkeintä on hyvä motivaatio!

Valintaperusteet

Hakemus: 0-10 valintapistett√§ (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sek√§ tietotekniikan pohjaosaamista)

Haastattelu:‚ÄĮ0-10 valintapistett√§.

Hakijat kutsutaan hakemuksen valintapisteiden perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Jatko-opintoihin IT-tukihenkilön tutkinnon suorittamisen jälkeen?

Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä lehtori Antti Toivanen, antti.toivanen@bc.fi