Kiira – tarina kaksoistutkinnosta 2.0

“Tääl on oikeasti niin hyvä viba” – Kiira Elsinen oli vielä 9. luokan alussa varma, että jatkaa opintojaan peruskoulun jälkeen lukiossa. Kiiraa kiinnosti jonkin verran myös liiketoiminnan opinnot. Kiira innostui kuultuaan Business Collegesta ja siellä tarjottavasta kaksoistutkinnosta. Hän voisi opiskella sekä liiketoimintaa, eli ammatillisia opintoja ja lukio-opintoja.  

Kaksoistutkinto?

Kiira päätti hakea opiskelupaikkaa BC:stä – ja onnekseen Kiira sai opiskelupaikan ja tuli valituksi myös kaksoistutkintoryhmään. Mitä se sitten tarkoittaa? Kiira opiskelee samaan aikaan sekä ammatillista perustutkintoa että ylioppilastutkintoa. BC tarjoaa opetusta viiteen lukioaineeseen: äidinkieli, englanti, lyhyt matematiikka, yhteiskuntaoppi ja terveystieto. Töölön yhteiskoulun lukion opettajat tulevat siis koulullemme pitämään tunnit noihin aineisiin. Kiira on valinnut BC:n tarjoamat aineet lukio-opintoihinsa, jonka ansiosta hänellä ei ole iltaopintoja, vaan kaikki opinnot ovat päiväopintoina Pasilassa.

Liian raskas. Kaksi tutkintoa samaan aikaan?

Tämä ajatus pyöri Kiiran mielessä hänen aloittaessaan opintojaan. Pian kuitenkin selvisi, että ammatilliset opinnot ovat hyvin joustavia lukio-opintojen rinnalla. Kiira kuvailee kaksoistutkintoa: ”ei ole liian raskas, mutta vaatii enemmän työtä kuin pelkkä perustutkinto”. Kaksoistutkinnossa ei suinkaan opiskella ammatillista perustutkintoa ja lukiota täysimittaisena, niin kuin nimestä saattaa ymmärtää. Kiiran mielestä parasta on se, että ammatillisissa opinnoissa hän voi joustavasti vaikuttaa siihen, mihin tahtiin suorittaa ammatillisia opintoja.  

Koulu ja opiskelijoiden arki

Kiira ei tuntenut BC:stä ketään aloittaessaan opintoja, mutta jo syyslomaan mennessä hänelle on kertynyt useita uusia kavereita. Uusia tuttavuuksia Kiiralle on kertynyt koulun projekteista, joihin hän on osallistunut. Kiira on ollut mukana suunnittelemassa koulun yhteishakumarkkinointia ja koulun uutta markkinointivideota. Videosta Kiira sai päänäyttelijän roolin. Kiiran viesti sinulle, jonka pohdit tätä samaa asiaa onkin: – BC on erittäin ihana koulu, täältä löytää varmasti uusia tuttuja.  

Miksi kaksoistutkinto?

Ylioppilastutkinto on yleissivistävä ja täysin mahdollinen suorittaa perustutkinnon ohella. Business Collegessa tarjotaan opetus viiteen lukioaineeseen, eli sinun ei tarvitse elää kahden koulun arkea. 

Hakeutuessasi jatko-opintoihin sinulla on kaksi todistusta, ammatillisesta sekä ylioppilastutkinnosta, joista hakuprosessiin valitaan parempi.  


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

BC Students

19.6.2024

MUNOL 2024: Nuorten kansainvälistä yhteistyötä ja diplomatiaa


MUNOL 2024 -konferenssin tunnelmia.

18.6.2024

Kehitä henkilöstösi osaamista oppisopimuskoulutuksen avulla


Oppisopimuskoulutus on erinomainen keino kehittää nykyisen henkilöstön osaamista.

14.6.2024

Opintojen aloitus elokuussa 2024


Orientaatiopäivien aikataulut on porrastettu niin, että päivän aikana on 2-3 eri aloitusaikaa. Saat noin viikkoa ennen orientaatiopäivääsi meiltä sähköpostin, jossa on…