Mia täydensi hoitoalan tutkintoaan esihenkilökoulutuksella

Lähihoitajaksi aikoinaan valmistunut Mia Komulainen vetää Coronaria Tilkan Silmäsairaalan puhelinasiakaspalvelua ja Silmäaseman silmäsairaaloiden sisäistä puhelinpalvelua. Tiimin vetäminen ja puhelinpalvelutyön kehittäminen herätti Mian miettimään oman osaamisen kasvattamista työn ohella tapahtuvan koulutuksen avulla. Ratkaisuksi löytyi Business College Helsingin lähiesimiestyön ammattitutkintoon johtava koulutus.

Esihenkilöltä vinkki koulutuksesta  

Palvelukoordinaattorina työskentelevä Mia tuli Coronariaan alun perin silmähoitajaksi. Nykyisessä roolissaan hän on toiminut kaksi vuotta. Mian tiimissä työskentelee yli kymmenen hoitoalan ammattilaista ja suuri osa puheluista on hoidollisia puheluita. Jokainen tiimissä oleva tekee puhelintyön lisäksi ns. kenttätyötä.  

Mia oli ollut useamman vuoden mukana kehittämässä puhelinasiakastyötä toimivammaksi ja hiljalleen mieleen alkoi hiipiä ajatus tarve oman osaamisen kasvattamisesta. –  Halusin kehittää itseäni työtehtäviin liittyen, mutta myös muuten. Pohdin lisäksi millaisesta koulutuksesta olisi hyötyä omalle uralleni. Keskustelin silloisen esihenkilöni kanssa asiasta ja hän suositteli minulle lähiesimiestyön ammattitutkintoa, Mia kertoo. 

Vinkin saatuaan Mia alkoi selvittää mikä olisi hänelle paras paikka opiskella.  – Lähiesimiestyön ammattitutkinnon voi suorittaa monessa paikassa ja kävin läpi useita eri vaihtoehtoja. Business Collegen koulutukseen päädyin monestakin syystä, mutta ennen kaikkea pidin koulun nettisivuilla olleesta koulutuksen rungosta eli siitä, miten käsiteltävät aihealueet oli siellä esitetty. Toinen merkittävä syy oli lähipäiviin liittyen oppilaitoksen sijainti Pasilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Mia Komulainen suoritti lähiesimiestyön ammattitutkinnon Business Collegessa.

Käsitellyt asiat liittyivät omaan työhön

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon opinnot Mia aloitti syksyllä 2021 ja kokemus oli kokonaisuutena todella myönteinen: – Olen kehunut tätä koulutusta kaikille – myös täällä työpaikalla. Lähipäivistä nautin todella paljon, sillä kouluttajat olivat ammattitaitoisia ja käsitellyt aiheet mielenkiintoisia. Myös opiskelijat tässä koulutuksessa olivat tosi mukavia ja heidän kanssaan käydyt keskustelut olivat hyödyllisiä.  

Oman työn kehittämiseen Mia sai koulutuksesta paljon tukea: – Kävimme läpi hyviä esimerkkejä ja niiden avulla oivalsin monia tiimitoimintaan liittyviä asioita, lähtien palaverikäytännöistä. Olin ryhmässä ainoa hoitoalan ihminen ja pidin siitä, että opiskelijoiden taustat ja toimialat olivat erilaisia. Henkilöstöön liittyvät asiat ovat kuitenkin pohjimmiltaan aika usein samantyyppisiä, toimialasta riippumatta. 

Opiskelukärpänen puraisi   

Nyt lähiesimiestyön ammattitutkinnon opinnot ovat Mialla ohi ja tutkinto suoritettu. Kokemus oli hänelle kokonaisuutena erittäin positiivinen: – Tämä oli minulle niin myönteinen kokemus, että lähdin epäröimättä mukaan tähän haastatteluun, kun sitä minulta tiedusteltiin, Mia nauraa. 

Koulutus herätti myös Mian kiinnostuksen jatko-opintoihin: – Vuosia sitten kun valmistuin lähihoitajaksi, ajattelin että nyt on koulut käyty ja opiskelut opiskeltu. Tämä koulutus ja kokemus työn ohessa opiskelusta muuttivat kuitenkin oman ajatusmaailmani. Minulle tuli vahvasti sellainen tunne, että voisin opiskella lisää. Onhan opiskelu työn ja muun elämän ohessa toki välillä melko vaativaakin, mutta minusta tämä oli niin mielenkiintoista, että olen jo kartoittanut seuraavia samantyyppisiä opiskeluvaihtoehtoja. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Mia hymyilee. 

Hakuaika 29.9.2023 alkavaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutukseen päättyy 3.9.2023. Lue lisää.


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

Artikkeleita ei löytynyt.