Urheiluhenkeä Business College Helsingissä

Business College Helsingissä on talo täynnä eri lajien urheilijoita. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on BC:ssä todella vaivatonta. BC tekee yhteistyö Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian Urhean kanssa. Urhea-yhteistyön lisäksi meillä on oma BC huippu-urheilutiimi.  

Urheilijaopiskelijamme voivat olla harjoituksissa tai kisoissa opintojen aikana. Silloin opintoja suoritetaan muutoin kuin luokkahuoneessa istumalla, mm. verkko-opintoina. 

Urhean pääsyvaatimuksena on vähintään SM-taso. Omaan huippu-urheilutiimiimme vaatimuksena on säännöllinen kilpavalmennus. Jos urheilumenestyksesi ei riitä Urheaan, voit kuitenkin kuulua huippu-urheilutiimiimme ja nauttia mm. opintojen joustavuudesta. 

-Yleensä opiskelu on oma palkkinsa ja sitten urheillaan, kun opiskelulta on aikaa. Mutta täällä asiat ovat eri lailla, kuvaa ensimmäisen vuoden merkonomiopiskelija, kilpatanssija ja Urhea-opiskelijamme Aaro Ristola

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Ville Päiväniemen päälaji on vapaaottelu. Sen lisäksi hän kilpailee brasilialaisessa jujutsussa sekä lukkopainissa. – Hain BC:hen opiskelemaan Urhea-yhteistyön takia. Voin olla aamutreeneissä tai lähteä aiemmin treeneihin, jos tarvitsee, Ville kertoo.

Kunnianhimoa aamupalaksi

Aaro ja toisen vuoden merkonomiopiskelija Jenny Yliselä eivät etukäteen edes tienneet Urhea-yhteistyöstä. Jenny sai iloisen yllätyksen Wilma-viestistä. – Urhean ansiosta minun ei tarvitse stressata koulun ja urheilun yhdistämistä, jos etenen seuran edustusjoukkueeseen. 

Jenny on cheertanssija. Se ei siis ole sama kuin tunnetumpi cheerleading, vaan laji on tanssillisempi. Jenny on aloittanut show- ja nykytanssilla. Kunnianhimo ajoi kuitenkin toiseen lajiin: – Ärsytti, kun en päässyt kilparyhmään. Kisat ovat lempiasiani. Se fiilis, kun menen lavalle! Pää tyhjenee ja keskityn vain seuraavaan liikkeeseen. 

Kunnianhimo oli myös Villellä vaikuttimena vapaaottelun aloittamisessa: – Olin futiksessa, mutta mua otti päähän, kun itse tein kaikkeni, mutta muut eivät.  

Ville aloitti samalla salilla, missä muu perhe harrasti taekwondoa. Muun perheen laji ei kuitenkaan kiehtonut Villeä: – Haluan, että potkitaan kunnolla, ei sellaista paijailua kuin taekwondossa. En ole ihan varma, kumpi vapaaottelussa on parempi, lyödä vai tulla lyödyksi. 

Aaro on joutunut kuuntelemaan lajistaan ennakkoluuloja ja pään aukomista. Aaro kuitenkin vastaa: – Mieluummin tanssin tytön kanssa kuin juoksen poikien kanssa pallon perässä.   

Aaro treenaa yleensä pari kertaa päivässä. Aamutreenien takia hän ei pääse kouluun aamutunneille. Kisamatkat vievät aina muutaman päivän.

Tavoite korkealla

Villeltä ja Aarolta löytyy mitalikaapista jo kiiltelevää. Villellä PM-voitto ja SM-hopeaa, Aarolla puolestaan joukkue-SM-kultaa. 

Aarolla, Villellä ja Jennyllä riittää kunnianhimoa myös kisakenttien ulkopuolella. Jennyn partioharrastuksessa muut ihmettelevät, miten hän saa niin hyvin myytyä joulukalentereita. Työharjoittelussa R-kioskilla Jenny johtaa myyntikilpailua. Varsinaisesti Jenny haaveilee radiojuontajan ammatista. Merkonomiopinnoista on hyötyä, kun oma persoona pitää ”myydä” radioaalloille. 

Ville toivoo pääsevänsä urheilussa mahdollisimman pitkälle ja siksi hän treenaakin 20-25 tuntia viikossa. Jos oma ura ei aukene tai vaikka loukkaantuminen sen pysäyttää, voi tulevaisuus löytyä vaikka valmennuksesta. Villeä kiinnostaa myös yrittäjyys; hän pyörittääkin kahden kaverinsa kanssa some-markkinointiyritystä. Sattumoisin kaveritkin opiskelevat BC:ssä. 

Aaro tähtää tanssissa kansainvälisille parketeille. Merkonomiopintojen jälkeen suunta on kohti tradenomiopintoja tai Teatterikorkeakoulua. Aaro on hiljattain myös pistänyt kaverinsa kanssa pystyyn yrityksen, joka kertoo podcastein, lehtijutuin jne. pääkaupungin kulttuurielämästä nuorten silmin. 

BC huippu-urheilutiimissä ja Urhea-yhteistyössä tutkinnon saavuttaminen onnistuu aktiivisen urheilu-uran rinnalla. Opintojen joustavuuden lisäksi tarjoamme urheilu-aiheisia opintoja, mm. mm. valmennus, urheilijan ammatillinen identiteetti, oman osaamisen tuotteistaminen. 

Urheilijaopiskelijamme osallistuvat erilaisiin oppilaitosten välisiin turnauksiin mm. salibandyssä, jalkapallossa ja koripallossa.


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

BC Students

19.6.2024

MUNOL 2024: Nuorten kansainvälistä yhteistyötä ja diplomatiaa


MUNOL 2024 -konferenssin tunnelmia.

18.6.2024

Kehitä henkilöstösi osaamista oppisopimuskoulutuksen avulla


Oppisopimuskoulutus on erinomainen keino kehittää nykyisen henkilöstön osaamista.

14.6.2024

Opintojen aloitus elokuussa 2024


Orientaatiopäivien aikataulut on porrastettu niin, että päivän aikana on 2-3 eri aloitusaikaa. Saat noin viikkoa ennen orientaatiopäivääsi meiltä sähköpostin, jossa on…