Kansainvälisyys opinnoissa

Kiinnostaako opintomatka ulkomaille, opiskelijavaihto tai työssäoppiminen ulkomailla? Business College Helsingin opiskelijana voit sisällyttää opintoihisi myös ulkomaan jaksoja tai kansainvälisyysopintoja.

Kulttuurinen osaaminen, monipuolinen kielitaito ja kokemus ulkomailla opiskelusta tai työskentelystä auttavat erottumaan positiivisesti työelämässä. Opiskellessasi Business College Helsingissä voit valmistautua työelämän vaatimuksiin ja hankkia kokemusta kansainvälisenä osaajana. Ulkomaanvaihto on unohtumaton kokemus, joka opettaa soveltamaan tietoa ja selviämään tilanteista itsenäisesti. Kansainvälistyminen kannattaa!

Kansainvälisty omassa oppilaitoksessasi!

Kansainvälisyysopintoihin kuuluvat vieraiden kielten opinnot, joita Business College Helsinki tarjoaa monipuolisesti. Meillä voit opiskella suomen, englannin ja ruotsin lisäksi venäjää, saksaa, ranskaa ja espanjaa. Oppilaitoksessamme on englanninkieliset koulutusohjelmat sekä merkonomi- että datanomitutkinnoissa. Voit suorittaa joko koko tutkinnon tai yksittäisiä opintojaksoja englanniksi.

Business College Helsinki isännöi vuosittain kansainvälistä opiskelijaseminaaria, vaihto-opiskelijoita ja ulkomailta tulevia opettajaharjoittelijoita. Yhteensä vierailut tuovat satoja kansainvälisiä vierailijoita oppilaitokseemme vuosittain!

Opintomatkat ja projektit

Business College Helsingin opiskelijana voit hakea mukaan kulloinkin käynnissä oleviin kansainvälisiin projekteihin tai osallistujaksi opintomatkalle, joita järjestetään useita vuosittain. Projekteissa pääset opiskelemaan yhdessä yhteistyöoppilaitostemme opiskelijoiden kanssa joko Suomessa tai ulkomailla ja keräät samalla opintosuorituksia. Opintomatkojen kesto vaihtelee muutamasta päivästä pariin viikkoon. Matkoilla tutustut kohdemaan kieleen ja kulttuuriin opettajan johdolla ja pääset osallistumaan yhteistyöoppilaitokseen ja paikalliseen elinkeinoelämään yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa. Opintomatkoille ja projekteihin voit hakea mukaan jo heti ensimmäisestä opiskeluvuodestasi alkaen!

Opiskelijavaihto tai työpaikalla tapahtuva oppiminen ulkomailla

Business College Helsingillä on useita yhteistyöoppilaitoksia Euroopassa, jotka tarjoavat opiskelijoillemme mahdollisuuden opiskella ulkomailla joko yhden kokonaisen lukuvuoden tai lyhyemmän ajan, osana tutkintoasi. Kun olet hoitanut opintosi hyvin ja olet täysi-ikäinen, voit hakea opiskelijavaihtoon tai työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksolle ulkomaille.

Kansainvälisten asioiden koordinaattorit neuvovat ja auttavat hakiessasi, joten otathan yhteyttä muutamaa kuukautta ennen suunnittelemaasi vaihdon ajankohtaa. Myönnämme myös apurahoja ulkomaan jaksojen kuluihin. Jos olet jo Business College Helsingin opiskelija, voit lukea lisää ohjeita ItsLearning –alustalta.

Mikäli haluat jatkaa opintojasi valmistumisen jälkeen Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa, tarjoavat yhteistyöyliopistomme siihen mahdollisuuden opiskelijoillemme alennetulla lukukausimaksulla.

Lisätietoja

Kiinnostuitko? Lisätietoja saat syksyisin ja keväisin järjestettävästä kansainvälisten asioiden infotilaisuudesta, jonka järjestämme aloittaville opiskelijoille.

Lisää opiskelijoiden kokemuksia ulkomailta voit lukea ItsLearning –alustalta, jos olet jo opiskelijamme. Kun haluat lisätietoa kansainvälisyysopinnoista, tule tapaamaan kansainvälisten asioiden koordinaattoreita. Koordinaattorit ovat kansainvälisten suhteiden asiantuntijoita, joilla on vastaanotto kolmena päivänä viikossa. Voit myös varata sinulle sopivan tapaamisajan sähköpostitse.

Kansainvälisten palveluiden yhteystiedot

koulutusjohtaja, kansainvälinen toiminta Kirsi Järvinen, kirsi.jarvinen@bc.fi

Merkonomien neuvonta:
kansainvälisten asioiden koordinaattori Marja Saarela | 040 722 7235 | marja.saarela@bc.fi
Datanomien neuvonta
kansainvälisten asioiden koordinaattori Orsolya Simon | 044 775 6012 | orsolya.simon@bc.fi

Vastaanotto 2. kerroksessa 
ma ja ke klo 14–15
ti klo 9.15–10.15