Opintotoimisto

Opintotoimisto palvelee sinua hakuvaiheessa kaikissa opiskelijavalintaan liittyvissä asioissa, opiskeluiden aikana opintososiaalisissa asioissa ja opintoihin liittyvissä todistusasioissa. Opintotoimiston tarjoamia palveluita ovat mm.

 • hakijoiden neuvonta ja ohjaus
 • opiskelijoiden yleisneuvonta
 • opiskelu- ja alennustodistukset (mm. HSL, VR ja Matkahuolto)
 • opintotuki- ja koulumatkatukihakemusten välittäminen Kelalle
 • viralliset opintosuoritusotteet
 • tutkintotodistukset
 • tutkintotodistusjäljennökset (maksullinen, toimitusaika lukuvuoden aikana 1-2 viikkoa)
 • Wilma-tunnukset

Varaudu esittämään kuvallinen henkilöllisyystodistus asioidessasi opintotoimistossa.

Sähköisestä opintotoimistopalvelu Atomista voit tilata opiskelutodistuksia, opintosuoritusotteita sekä VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennustodistuksia. Todistukset ovat sähköisesti allekirjoitettuja ja niiden aitouden voi varmentaa nettisivujemme kautta. Kirjaudu Atomiin oppilaitoksen tunnuksilla.

Ilmoitathan kaikki opiskeluun liittyvät muutokset opintotoimistoon viipymättä, kuten henkilötieto- ja osoitemuutokset, sekä opiskelun keskeyttämisen väliaikaisesti tai kokonaan.

Oppilaitoksella tulee olla ajantasaiset yhteystietosi (osoite, puhelinnumero, sähköposti). Huomaathan, ettei oppilaitos ei vastaa mahdollisesti koituvasta haitasta tai hyödyn menetyksestä, jos yhteystietosi eivät ole ajan tasalla. Opiskelija voi päivittää muuttuneet tietonsa Wilmassa (Lomakkeet–>Yhteystiedot).

Opintotoimiston yhteystiedot

Opintotoimisto on oppilaitoksen 2. kerroksessa, B-porrasta vastapäätä.

Palvelemme

 • puhelimitse koulupäivinä klo 8.00–16.00: p. 09 1489 0490
 • asiakaspalvelupisteessä ma–pe klo 9.00–15.00
 • sähköpostilla opintotoimisto(at)bc.fi

Loma-aikojen ja aattojen palveluajoista ilmoitetaan erikseen.

Aukioloajat kesällä 2022 (6.6. – 29.7.2022)
palvelupiste on avoinna ma-pe klo 10-12
puhelinpalvelu klo 9-15

Poikkeuksia aukioloajoissa

ma 13.6.2022 puhelinpalvelu klo 9.00-12.00
pe 24.6.2022 palvelupiste ja puhelinpalvelu suljettu
ma 11. – ke 13.7.2022 palvelupiste ja puhelinpalvelu suljettu


Opintojen keskeyttäminen

Opintojen väliaikainen keskeyttäminen

Jos sinulla on pitkäaikainen sairaus, olet jäämässä äitiyslomalle, olet menossa armeijaan tai sinulla on painava muu henkilökohtainen syy, hae opintojen väliaikaista keskeytystä. Ilmoita asiasta heti HOKS-ohjaajalle, opinto-ohjaajalle, erva- tai erityisopettajalle tai kuraattorille.

Sinulle voidaan myöntää opintojen väliaikainen keskeytys määräajaksi, pääsääntöisesti lukukaudeksi tai lukuvuodeksi. Väliaikaisen keskeytyksen aikana opiskeluaika ei kulu. Keskeytysanomus tulee tehdä hyvissä ajoin, koska keskeytystä ei myönnetä takautuvasti. Opiskeluun liittyvät lomakkeet ovat sähköisessä muodossa Wilmassa.

Opintojen jatkamisesta keskeytyksen jälkeen on aina ilmoitettava kirjallisesti opintotoimistoon. Sinun on lisäksi ilmoittauduttava opintotoimistossa henkilökohtaisesti, kun palaat oppilaitokseen väliaikaisen keskeytyksen jälkeen. Keskeytyksen aikana tunnukset oppilaitoksen järjestelmiin eivät ole toiminnassa.

Oppilaitoksesta eroaminen

​Oppilaitoksesta eroaminen tulee tehdä kirjallisesti, toimittamalla eroilmoitus opinto-ohjaajalle tai opintotoimistoon. Ennen eroilmoituksen palauttamista sinun tulisi keskustella opinto-ohjaajan kanssa. Eroilmoitus löytyy Wilman lomakkeista. Alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltajan tulee allekirjoittaa eroilmoitus. Kannettava tietokone tulee palauttaa IT-tukeen, josta kuitataan palautus eroilmoitukseen. Lounaspoletin voi palauttaa joko infoon tai opintotoimistoon.

Kun eroaminen on kirjattu opintohallintojärjestelmään, saat erotodistuksen ja todistuksen suoritetuista tutkinnon osista.

Oppilaitoksesta eronneiden alle 29-vuotiaiden opiskelijoiden tiedot ilmoitamme nuorisolain 21.12.2016/1285 11 §:n mukaisesti opiskelijan kotikunnan etsivään nuorisotyöhön. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa hänet sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan ja itsenäistymistään sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivää nuorisotyötä tehdään ensisijaisesti perustuen nuoren itsensä antamiin tietoihin ja hänen omaan arvioonsa tuen tarpeesta.

Valmistuminen

Oppilaitoksessa on lukuvuoden aikana kuusi eri valmistumisajankohtaa, joista voit valita sinulle sopivimman ajankohdan. Tutkintotodistuksen voi saada syyskuussa, marraskuussa, joulukuussa, helmikuussa, huhtikuussa ja touko-kesäkuun vaiheessa. Järjestämme valmistujaisjuhlan joulukuussa ja touko-kesäkuun vaihteessa. Muina valmistumisaikoina tutkintotodistuksen voi noutaa oppilaitoksesta.

Sinun tulee tehdä tutkintotodistushakemus Wilmassa opintojen loppuvaiheessa, jotta tiedämme, milloin haluat valmistua. Todistukset tehdään hakemusten perusteella.

Verkkotunnuksesi lakkaavat toimimasta kaksi viikkoa valmistumisen jälkeen. Muista kopioida itsellesi tärkeät tiedostot ja sähköpostit.

Todistusjäljennökset

Todistuksesta on mahdollista saada oikeaksi todistettu kopio. Todistusjäljennösten toimitusaika on lukuvuoden aikana 1-2 viikkoa, loma-aikoina toimitusaika voi olla pidempi. Todistusjäljennös maksaa 20 euroa. Maksutiedot toimitetaan sinulle sähköpostilla.

Tähdellä merkityt pakollisia kenttiä


  tutkintotodistuserotodistus/opintokortti

  postitsesähköpostitsepostitse ja sähköpostitsenoudan opintotoimistosta (Rautatieläisenkatu 5)