BC huippu-urheilutiimi ja Urhea-yhteistyö

Business College Helsingin päiväopiskelijana voit hakea oppilaitoksemme omaan BC- huippu-urheilutiimiin sekä sen kautta Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan eli Urheaan. BC huippu-urheilutiimi auttaa kilpaurheilijaopiskelijaa yhdistämään opinnot ja urheilun siten, että kilpailumatkoilla on mahdollisuus tarvittaessa opiskella esim. verkossa tutkintoon liittyviä opintoja ja tutkinnon osia.

BC huippu-urheilutiimi koostuu opiskelijoistamme, joilla on säännöllistä urheilun kilpavalmennusta yksilö- tai joukkuelajissa sekä nimetty valmentaja lajissaan ja kilpaharjoitusohjelma. Katso tästä, ketkä ovat Urhea-opiskelijoitamme ja ketkä kuuluvat BC huippu-urheilutiimiin sekä mitkä ovat heidän lajinsa »

Opettajat, HOKS-ohjaaja ja Urhea-koordinaattori räätälöivät urheilijalle opinnot sillä tavalla henkilökohtaisesti, että tutkinnon saavuttaminen onnistuu aktiivisen urheilu-uran rinnalla. Tämä tarkoittaa mm. HOKS-keskusteluja ja opintojen järjestelemistä, jotta harjoittelu ja kisat onnistuvat opintojen ohessa. (HOKS= henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma).

Opiskelijat hakevat siis kaikki BC huippu-urheilutiimiin ja sieltä Pääkaupunkiseudun Urheaan.  Vähintään SM-tasoinen urheilija voi kuulua pääkaupunkiseudun Urheaan lajissaan. Lajiliitot hyväksyvät hakemuksen perusteella Urheaan. BC Urhea mahdollistaa opiskelijalle sen, että opintoja voidaan tehdä verkossa kilpailumatkojen aikana ja tarvittaessa sovelletaan itsenäisiä oppimisympäristöjä tutkinnon saavuttamiseksi ja tutkinnon osien läpäisyyn. Urhea-koordinaattorit auttavat ja tekevät opiskelijan kanssa henkilökohtaisen urheilijan HOKS:n. Urhea opiskelija saa erityisiä palveluita 2. tason urheilijana pääkaupunkiseudun Urhean neuvottelimina etuina (esim. fysioterapiapalveluita). Lue Urhean uusin Matkalla huipulle -verkkolehti »

Liity BC huippu urheilutiimiin heti opintojen alkuvaiheessa Urhea-infon saatuasi (sähköpostilla tai Wilma-viestinä). Voit hakea myös myöhemmin.

Luentoja ja vinkkejä

Huippu-urheilutiimi järjestää urheilijoilleen myös tapahtumia ja luentoja, infoja, markkinointitilaisuuksia, oman osaamisen tuotteistamista, toimeksiantoja eri tutkinnon osien kautta urheilun edistämiseksi ja opintojen valmistumista varten. Koordinaattorit antavat vinkkejä harjoittelun ja kisamatkojen rahoittamiseen stipendirahoituksia ajatellen ja räätälöivät ja auttavat urheilijaa selviytymään opinnoissaan kaikin tavoin. Huippu-urheilutiimiläisillä on oma vuoro oppilaitoksen kuntosalilla syksyllä 2018.

Urheilijalle huippuosaajaopintoja

Oppilaitoksessamme jokaisella BC huippu-urheilutiimiläisellä on mahdollisuus suorittaa Huippuosaajana toimimisen (15 osaamispistettä) tutkinnon osan. Meillä voit myös valmentautua yrittäjyyteen, palveluliiketoimintaan, ammattitaidon Taitaja-lajeihin sekä kansainväliseen toimintaan. Osana opintoja voit BC huippu-urheilijana suorittaa 15-25 osaamispistettä.

Vapaamuotoinen hakemus BC huippu-urheilutiimiin

(lähetä hakemus BC huippu-urheilun koordinaattorille sähköpostitse)
(hakemuksesta tulisi ilmetä seuraavat tiedot)

Henkilötiedot 

 • laji ja seura
 • kotikunta
 • sähköpostiosoite

Urheilutiedot 

 • parhaat saavutukset urheilussa
 • tavoitteet urheilussa
 • miten tulet järjestämään päivittäisharjoittelusi
 • urheiluun viikossa kuluva aika (harjoitteluun kuluva aika + muu ajankäyttö)

Opiskelutiedot 

 • tutkinto ja osaamisala
 • opintoihin hyväksymisvuosi
 • arvioitu opintojen valmistumisvuosi
 • opintoihin viikossa kuluva aika

Yhteystiedot 

 • valmentaja ja hänen yhteystietonsa
 • lajiliiton yhteyshenkilö

Lisäksi kirjaa hakemukseen suostumuksesi nimesi julkaisemiseen kotisivuillamme BC huippu-urheilutiimin urheilijat -kohdassa.
Nimesi näkyminen kotisivuilla helpottaa eri toimijoittemme työtä oppilaitoksissa, lääkäriasemalla jne, kun he haluavat todeta jäsenyytesi. Tätä kautta nimesi julkaiseminen hyödyttää ennen kaikkea sinua

Voi hakea non-stoppina milloin vain opintojesi aikana.

Ota rohkeasti yhteyttä oppilaitoksemme huippu-urheilija koordinaattoreihin, jos haluat yhdistää kilpaurheilun opintoihisi!

 • Taru Toivonen, BC:n huippu-urheilijakoordinaattori, lehtori
 • Tarja Airaksinen, BC:n huippu-urheilijakoordinaattori, lehtori
 • Mia Vartiainen, kehittämispäällikkö
 • Heli Huotari, vararehtori, laatujohtaja