BC huippu-urheilutiimi ja Urhea-yhteistyö

Oletko urheilija? Me autamme sinua urheilun ja opintojen yhdistämisessä.

Business College Helsingin päiväopiskelijana voit hakea oppilaitoksemme omaan BC huippu-urheilutiimiin sekä sen kautta Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan eli Urheaan.

BC huippu-urheilutiimi auttaa kilpaurheilijaopiskelijaa yhdistämään opinnot ja urheilun niin, että opintosi etenevät, vaikka olisit pois koulusta urheilun takia. Urheilijaopiskelijoilla on kilpailumatkoilla mahdollisuus tarvittaessa opiskella esimerkiksi verkossa tutkintoon liittyviä opintoja ja tutkinnon osia.

BC huippu-urheilutiimi koostuu opiskelijoistamme, joilla on säännöllistä urheilun kilpavalmennusta yksilö- tai joukkuelajissa sekä nimetty valmentaja lajissaan ja kilpaharjoitusohjelma. Katso tästä, ketkä ovat Urhea-opiskelijoitamme ja ketkä kuuluvat BC huippu-urheilutiimiin sekä mitkä ovat heidän lajinsa »

Opettajat, HOKS-ohjaaja ja Urhea-koordinaattori räätälöivät urheilijalle opinnot sillä tavalla henkilökohtaisesti, että tutkinnon saavuttaminen onnistuu aktiivisen urheilu-uran rinnalla. Tämä tarkoittaa mm. HOKS-keskusteluja ja opintojen järjestelemistä, jotta harjoittelu ja kisat onnistuvat opintojen ohessa. (HOKS = henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma).

Vähintään SM-tasoinen urheilija voi kuulua pääkaupunkiseudun Urheaan lajissaan. Lajiliitot tekevät hyväksynnän hakemuksen perusteella. Urhea mahdollistaa opiskelijalle sen, että opintoja voidaan tehdä verkossa kilpailumatkojen aikana ja tarvittaessa sovelletaan itsenäisiä oppimisympäristöjä tutkinnon saavuttamiseksi ja tutkinnon osien läpäisyyn. Urhea-koordinaattorit auttavat ja tekevät opiskelijan kanssa henkilökohtaisen urheilijan HOKS:n. Urhea-opiskelija saa erityisiä palveluita 2. tason urheilijana pääkaupunkiseudun Urhean neuvottelemina etuina (esim. fysioterapiapalveluita). Lue Urhean uusin Matkalla huipulle -verkkolehti » (Lue aikaisempia lehtiä »)

Luentoja ja vinkkejä

Huippu-urheilutiimi järjestää urheilijoilleen myös tapahtumia ja luentoja, infoja, markkinointitilaisuuksia, oman osaamisen tuotteistamista, toimeksiantoja eri tutkinnon osien kautta urheilun edistämiseksi ja opintojen valmistumista varten. Koordinaattorit antavat vinkkejä harjoittelun ja kisamatkojen rahoittamiseen stipendirahoituksia ajatellen ja räätälöivät ja auttavat urheilijaa selviytymään opinnoissaan kaikin tavoin. Huippu-urheilutiimiläisillä on oma vuoro oppilaitoksen kuntosalilla syksyllä 2018.

Urheilijalle huippuosaajaopintoja

Oppilaitoksessamme jokaisella BC huippu-urheilutiimiläisellä on mahdollisuus suorittaa Huippuosaajana toimimisen (15 osaamispistettä) tutkinnon osan. Meillä voit myös valmentautua yrittäjyyteen, palveluliiketoimintaan, ammattitaidon Taitaja-lajeihin sekä kansainväliseen toimintaan. Osana opintoja voit BC huippu-urheilijana suorittaa 15-25 osaamispistettä.

Hakemuspohja kuvan jälkeen

Vapaamuotoinen hakemus BC huippu-urheilutiimiin

(lähetä hakemus BC huippu-urheilun koordinaattorille sähköpostitse)
Hakemuksesta tulisi ilmetä seuraavat tiedot:

Henkilötiedot 

 • laji ja seura
 • kotikunta
 • sähköpostiosoite

Urheilutiedot 

 • parhaat saavutukset urheilussa
 • tavoitteet urheilussa
 • miten tulet järjestämään päivittäisharjoittelusi
 • urheiluun viikossa kuluva aika (harjoitteluun kuluva aika + muu ajankäyttö)

Opiskelutiedot 

 • tutkinto ja osaamisala
 • opintoihin hyväksymisvuosi
 • arvioitu opintojen valmistumisvuosi
 • opintoihin viikossa kuluva aika

Yhteystiedot 

 • valmentaja ja hänen yhteystietonsa
 • lajiliiton yhteyshenkilö

Lisäksi kirjaa hakemukseen suostumuksesi nimesi julkaisemiseen kotisivuillamme BC huippu-urheilutiimin urheilijat -kohdassa.
Nimesi näkyminen kotisivuilla helpottaa eri toimijoittemme työtä oppilaitoksissa, lääkäriasemalla jne, kun he haluavat todeta jäsenyytesi. Tätä kautta nimesi julkaiseminen hyödyttää ennen kaikkea sinua.

Voi hakea non-stoppina milloin vain opintojesi aikana.

Lisätietoja ja hakemukset

Ota rohkeasti yhteyttä oppilaitoksemme huippu-urheilijakoordinaattoreihin, jos haluat yhdistää kilpaurheilun opintoihisi!

 • Taru Toivonen, BC:n huippu-urheilijakoordinaattori, lehtori
 • Tarja Airaksinen, BC:n huippu-urheilijakoordinaattori, lehtori
 • Heli Huotari, vararehtori, laatujohtaja