Tulevaisuuden pelinkehittäjäksi?

Kun koodausta ja ohjelmointia opiskeleva Valo Simanainen mietti tulevaisuuden kouluaan muutama vuosi sitten, hän painotti valinnassaan mielenkiintoisuutta. 3- vuotiaasta lähtien videopelejä pelanneen Valon keskiarvo peruskoulun jälkeen oli reilusti päälle 9, jonka turvin vaihtoehtoja riitti. Hän päätyi valitsemaan Business College Helsingin, sillä hän koki BC:n olevan paras paikka koodaamisen ja pelien tekemisen oppimiseen.

Parasta opinnoissa on ollut oivaltaa, miten pelimekaniikat toimivat

Valon mielestä ylivoimaisesti parasta hänen opinnoissaan on ollut oivaltaa, kuinka pelejä tehdään. Syventyminen siihen, mitä pelien toimintalogiikoihin kuuluu, on ollut Valon mielestä äärimmäisen mielenkiintoista. Opintojen myötä Valo on oppinut koodikieliä, kuten Javascriptiä, HTML:ää sekä C Sharpia.

Valinnaisopinnot pitävät sisällään Unity-pelien tekemistä

Erityisen mielenkiintoisia ja monipuolisia Valon mielestä ovat olleet valinnaistunnit, joissa hän on päässyt mm. koodaamaan, tasapainottamaan hahmoja, pelaamaan rikkinäisiä pelejä ja animoimaan pelihahmoja. Hän kehuu koulun ilmapiiriä ja toteaa opiskelun olevan miellyttävää kannustavien ja mukavien opettajien johdolla.

Aiempaa koodauskokemusta ei tarvita!

Valo muistuttaa myös, että koodausta ja ohjelmointia voi lähteä opiskelemaan, vaikka ne olisivat vielä vieraita. Tulevaisuuden osalta Valolla ei ole vielä liian pitkälle vietyjä suunnitelmia. Hän haaveilee työllistyvänsä pelien pariin ja uskoo, että Business College Helsingissä opitut taidot tulevat olemaan hänelle tulevaisuuden työelämässä arvokkaita.

Katso, mitkä pelit ovat Business College Helsingin suosituimmat pelit opiskelijoiden keskuudessa!

Tutustu muiden opiskelijoiden tarinoihin täällä