Business College Helsinki

Juho vaihtoi alaa keittiöstä kyberturvallisuuteen

Tutustu Identity and Access Management (IAM) -koulutukseen

Juho Vesterinen opiskelee Business Collegessa kyberturvallisuuden osaajaksi. Aiemmin h√§n ty√∂skenteli kokkina 8 vuotta, joista 3 vuotta vuoromestarina – eik√§ ollut tyytyv√§inen. ‚Äď Tein pitki√§ p√§ivi√§ ja usein iltat√∂it√§. Mulla on kaksi pient√§ lasta ja halusin n√§hd√§ heit√§kin.

Tietokoneala kiinnosti Juhoa, koska hän on aina ollut tietokoneiden kanssa tekemisissä ja se on tuttu ympäristö. РSe on myös ala, jolle on tarvetta ja palkka on myös mukava, Juho sanoo.

Korona ja lomautukset antoivat viimeisen sys√§yksen alanvaihdokseen. Juho selaili erilaisia koulutuksia, mm. koodauksen alalta, mutta tietoturva-alan koulutus kolahti. ‚Äď Kyberturvallisuusala on kaikista mielenkiintoisin. Se on todella ty√∂llist√§v√§, osaajia tarvitaan juuri nyt.

Juhon mielest√§ parasta opinnoissa on opiskelukaverit. ‚Äď Opiskelu on tosi kivaa. Kaikki ovat motivoituneita ja suhtautuvat intohimoisesti alaan. Mun muistot koulusta ovat olleet hyvin erilaisia.

Opiskeltava ala on vaikuttanut vapaa-aikaan. Juho on pohtinut omaa tietokoneenkäyttöään, muistaa käyttää VPN:ää eikä käytä automaattisia käyttäjätunnuksia tai salasanoja.

Opiskeluinto löytyy

Juho ei ole aiemmin ollut mik√§√§n intohimoinen opiskelija. ‚Äď En tyk√§nnyt peruskoulusta, halusin vain mahdollisimman nopeasti t√∂ihin. Kun valmistuin kokkikoulusta, p√§√§tin etten ikin√§ en√§√§ opiskele, Juho muistelee. ‚Äď Mutta nyt ovat alkaneet ammattikorkeakouluopinnot kiinnostaa. Se on kirjattu jo HOKS:iinikin (henkil√∂kohtaisen osaamisen kehitt√§missuunnitelma).

Juho kiittelee Business Collegen väyläopintoja. Suorittamalla ammattikorkeakouluopintoja yhteistyöoppilaitoksessa jo nykyisten opintojen aikana Juholla on mahdollisuus jatkaa amk:ssa toisen vuoden opiskelijana ilman pääsykoetta. Valittavana on Haaga-Helia, Laurea tai Metropolia.

Alan vaihto kannattaa

Juho suosittelee kyberturvallisuuden opintoja kaikille, jotka ovat alasta kiinnostuneita eivätkä ole tyytyväisiä nykyiseen työhönsä: РAlan vaihtaminen on sen arvoista. En ole kaivannut kokin töitä kertaakaan.

Juho kehuu myös monia mahdollisuuksia: РJos sä opiskelet kokiksi, sä teet kokin hommia. Jos opiskelet it-alaa, se avaa monia ovia. Vaikka mä opiskelen kyberturvallisuutta, mun ei välttämättä tarvitse tehdä niitä töitä.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi