Business College Helsinki

Vastavalmistunut Jonna: ”Parasta oli yhteisöllisyys”

Tutustu aikuisten päiväkoulutukseen

Jonna Laitinen valmistui liiketoiminnan perustutkinnosta syyskuun alussa erinomaisin arvosanoin.

Jonna aloitti opinnot pahimpaan korona-aikaan. Hän haki koululta vain läppärin ja siirtyi sitten etäopiskeluun. Hyviä kavereita löytyi silti: – Meillä kahden opiskelukaverin kanssa oma juorukerho. Vaikka olemme hyvin erilaisia ihmisiä, olemme samanhenkisiä ja hitsautuneet hyvin yhteen.

Jonnan toi merkonomiopintoihin alanvaihto. Hän on aiemmalta koulutukseltaan lähihoitaja. – Työskentelin päiväkodeissa. Päiväkodin äänimaailma, jatkuva meteli, rupesi lopulta rasittamaan. Halusin sisätöihin palelemasta ulkona säässä kuin säässä.

Jonna oli jo aiemmin miettinyt liiketoiminnan opintoja. – Äiti on ollut toimistosihteerinä. Se näytti olevan hauskaa; saa olla ihmisten kanssa.

Luontevaa opiskelua ja hyvää opetusta

Kun määräaikainen työsuhde päiväkodissa päättyi, Jonna päätti kieltäytyä jatkosopimuksesta ja hakea yhteen kouluun. Opiskelu pitkästä aikaa tuntui yllättävän luontevalta: – Nyt oli sellainen ala, mikä itseä kiinnosti. Kun oli itseään kiinnostavia asioita, pystyin syventymään niihin paremmin kuin itse osasin kuvitella.

Eniten Jonnaa kiinnostivat opinnoissa markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto.  – Sisällöntuotannossa oli todella hyvää opetusta. Aiempi osaamiseni otettiin hyvin huomioon; Kun olin jo tehnyt nettisivut, mun ei tarvinnut niitä täällä erikseen tehdä.

Tuloksellinen toiminta tuntui vaikealta. Matematiikka sen sijaan yllätti: – Mä olin ajatellut, että mulla on matematiikassa joku oppimisvaikeus, kun esimerkiksi lähihoitajaopinnoissa lääkelaskut olivat tuskaa. Täällä matikka oli selkeämpää. Tosin motivaatio vaikutti myös oppimiseen.

Somesta mainoskasvoksi

Jonnaa kiinnostaa sisällöntuotanto työnä. Hän käy tällä hetkellä kolmatta sosiaalisen median koulutusta. Hän yrittää koko ajan kasvattaa sosiaalista mediaansa: – Olisi kiva, jos sillä voisi elättää itsensä.

Some-näkyvyytensä ansiosta Jonna pääsi osallistumaan Business Collegen markkinointiin ja viestintään. Jonna poimittiin pitämään My day BC:n Instagram-tilille. Jonna on ollut myös kertomassa opinnoistaan pääkaupunkiseudun peruskoulujen ja lukioiden opinto-ohjaajille. Kirsikkana kakun päällä Jonna pääsi tähdittämään koulutuksensa markkinointivideoita ja -kuvia.

Valmistuttuaan merkonomiksi Jonna aloitti työt laskuttajana Terveystalolla. Jonna on asiasta todella iloinen, koska Terveystaloa on kehuttu työnantajana. – Työ on itsenäistä, vaikka tulen tekemään työtä ihmisten kanssa.

Jonna suosittelee vahvasti liiketoiminnan perustutkintoa Business Collegessa muillekin: – Suosittelisin tutkintoa kaikille, joita kiinnostaa monipuoliset työmahdollisuudet ja liiketalous kaiken kaikkiaan. Business Collegen paras puoli on ehdottomasti sen yhteisöllisyys ja ryhmähenki.

Haku maaliskuussa 2022 alkavaan koulutukseen

Seuraava liiketoiminnan perustutkinnon aikuisten päiväkoulutus alkaa maaliskuussa 2022, hakuaikaa siihen on 23.1.2022 asti. Lue lisää.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi