Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto ja yo – kaksoistutkinto (ent. datanomi-kaksoistutkinto)

Kaksoistutkinnosta saat tuplahyödyn: valmistut tieto- ja viestintätekniikan ammattiin ja saat ylioppilastutkinnon. Jos tiedät jo ennalta, että haluat jatkaa opintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa, suosittelemme kaksoistutkinnon tekemistä.

Kaksoistutkinnossa saat hyvät valmiudet sekä työelämään että jatko-opintoihin.

Tutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto + ylioppilastutkinto (opetuskieli suomi)

Kesto

n. 3 vuotta

Kenelle

Peruskoulun suorittanut

Ajankohta

Alkaa elokuussa.

Hakeminen

Hae kevään yhteishaussa. Hae Opintopolussa » Hae kaksoistutkintoon oppilaitoksen Wilmassa, kun olet saanut opiskelupaikan. Valinta kaksoistutkintoon tehdään peruskoulun lukuaineiden keskiarvon perusteella. Kaksoistutkintoon ei voi tulla valituksi, jos lukuaineiden keskiarvo on alle 7.0. Kaksoistutkintoon valitaan 60 opiskelijaa.

Pääsykoe

Koulutukseen ei ole pääsykoetta.

Kaksoistutkinnossa voit työllistyä esimerkiksi seuraaviin tehtäviin:

   • Game/Unity Developer

   • Frond End/ Back End Developer

   • Tietoturva-asiantuntija

   • ICT-asiantuntija

   • Cloud Specialist

   • Service Desk/IT Support Specialist

   • IT-teknikko

   • Myyjä

  Yleissivistävät lukio-opinnot antavat lisävalmiuksia jatko-opintoihin. Moni meidän kaksoistutkinto-opiskelija jatkaa opintojaan tietojenkäsittelyn tai tieto- ja viestintätekniikan parissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

  Kaksoistutkinnossa it-alaa ja lukioaineita

  Aiemmin tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta valmistuneet olivat datanomeja. Nyt tutkinto on uudistunut. Perustutkinnosta valmistuttuasi tutkintonimikkeesi on ohjelmistokehittäjä tai it-tukihenkilö.

  TVT-kaksoistutkinto-opiskelijat voivat valita suuntautumisvaihtoehdoksi kyberturvallisuuden tai peliohjelmoinnin. Valinnat suuntautumiseen tehdään tarvittaessa lukuaineeiden keskiarvon perusteella.

  Lisää tietoa käytettävistä teknologioista »

  Lukioaineita viisi tai enemmän

  Kaksoistutkinnossa tavoitteenasi on suorittaa ylioppilastutkinto. Et siis suorita koko lukion oppimäärää.

  Kaksoistutkinnossa lukioaineita suoritetaan

    • lyhyt matematiikka

    • äidinkieli (tai S2)

    • englanti

    • yhteiskuntaoppi

    • terveystieto

   Töölön yhteiskoulun aikuislukion opettajat tulevat meidän tiloihimme pitämään näiden lukioaineiden tunnit.

   Lukio-opinnot suoritetaan aikuislukion opetussuunnitelman mukaan. Tällöin pakollisia kursseja on hiukan vähemmän kuin nuorten lukiossa. Näin on mahdollista saada kolmessa vuodessa sekä ammatillinen perustutkinto että ylioppilastodistus.

   Voit opiskella pitkän matematiikan maksuttomasti Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa iltaopintoina. Halutessasi voit opiskella muitakin aineita esimerkiksi Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa, jolloin maksat aineopiskelijan maksun. Vaikka valitsisit peruspakettia enemmän lukio-opintoja, sinun ei tarvitse olla iltalukiossa ihan jokainen ilta.

   Ja sitten jatko-opintoihin tai duuniin!

   Opiskelijanamme sinulla on erinomaiset valmiudet ja mahdollisuudet jatkaa tieto- ja viestintätekniikan ja tietojenkäsittelyn jatko-opinnoissa. Voit jo perustutkintoaikana opiskella kauttamme pääkaupunkiseudun korkeakouluissa ICT-alaa. Voit hakea jatko-opiskelupaikkaa sekä yhteishaussa tai meidän jatko-opintoväyliemme kautta suoraan ilman pääsykoetta esim. Haaga-Helia ammattikorkeakouluun tietojenkäsittelyn tradenomiopintoihin tai Metropoliaan ICT-insinööriopintoihin.

   Jos jatko-opinnot eivät kiinnostakaan, saat koulutuksesta erinomaisen pohjan tieto- ja viestintätekniikan alan töihin.