Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto – peruskoulupohjainen


Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta saat monipuolisen osaamisen työelämään IT-alalle sekä valmiudet jatko-opintoihin.

Entinen datanomikoulutus on uudistunut täysin.

Koska tulevaisuus on digitaalinen.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta saat monipuolisen osaamisen työelämään IT-alalle sekä valmiudet jatko-opintoihin.

Business College Helsinki on Suomen suurin toisen asteen tieto- ja viestintätekniikan kouluna on uudistanut tutkinnon yhteistyössä työelämän kanssa. Olemme uudistaneet sisällön ja tavan, miten ICT-osaamista opiskellaan. Tutkintonimike datanomi on jäänyt historiaan. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneiden tutkintonimikkeet ovat jatkossa ohjelmistokehittäjä ja it-tukihenkilö.

Meillä pääset opiskelemaan koodaamista ja valkohattuhakkerointia sekä oppimaan tavat ja tekniikat, miten pelejä pelialalla luodaan. Meillä on eniten opiskelijoita, ICT-alan ammatillisia opettajia ja valinnanmahdollisuuksia Suomessa.

Uudistuneen tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon sisällöt ovat päivitetty nykyajan työn vaatimusten mukaiseksi. Mukana on esimerkiksi entistä enemmän tiimityöskentelyä sekä vuorovaikutusta eli niin sanottuja soft skillejä – taitoja, joista on hyötyä modernissa työelämässä riippumatta siitä, mitä työtä tulet lopulta tekemään.

Uudistunut tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on myös joustavuus: voit esimerkiksi kokeilla ohjelmointia ja jos se ei tunnukaan omalta intohimolta, voit vaihtaa erikoistumista kesken opintojen. Saat edistymisesi ohjelmoinnissa sisällytettyä tutkintoosi.

Tuleeko sinusta ohjelmistokehittäjä vai IT-tukihenkilö?

Aiemmin tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittanut saattoi kutsua itseään datanomiksi. Nyt sinusta voi tulla joko ohjelmistokehittäjä tai IT-tukihenkilö.

Voit valita kiinnostavimmat polut ja tutkinnon osat alustavasti jo, kun otat opiskelupaikan vastaan ja lopullisesti ensimmäisen syksyn aikana.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon opiskelijana voit erikoistua:

  • Peliohjelmointiin
  • Web-ohjelmointiin
  • Kyberiin

Valinnat vaikuttavat opiskeltaviin tutkinnon osiin ja näiden lisäksi opiskelijana sinulla voi olla täysin oma polku riippuen pohjaosaamisestasi ja harjoittelu- tai työpaikoistasi.

Kun aloitat opiskelut, sinun ei tarvitse ennalta osata mitään. Jos kuitenkin osaat jo tutkinnon asioita ennen opiskelua, voit nopeuttaa opintojasi. Voit esimerkiksi mennä työharjoitteluun tai tehdä muuten opintojen ohella töitä aiemmin kuin muut.

Ohjelmistokehittäjä

Ohjelmistokehittäjänä voit erikoistua

  • Peliohjelmointiin sekä pelien suunnitteluun ja toteuttamiseen tai
  • Web-ohjelmointiin ja käyttöliittymien suunnitteluun.

Tekniikoina käytössä on Unity3D ja C# sekä .NET, Web-ohjelmoinnissa JavaScript ja Node sekä React ja Redux.

Ohjelmoinnin perusteita opetellaan heti alkuun Java-kielellä yliopiston avoimia kursseja hyödyntäen ja Web-kehittäminen aloitetaan HTML5 ja CSS3 -merkintäkielistä.

IT-tukihenkilö

IT-tukihenkilönä voit erikoistua

• kyberturvallisuuteen sekä teknisempään ylläpitoon ja hallintaan tai
• laitteiden hallintaan ja konfigurointiin, asiakkaiden tekniseen palveluun sekä tietoteknisen ratkaisun myyntiin

Tekniikoina käytössä Linux sekä Unix ja komentorivi, kyberissä skriptataan myös Pythonilla, toimialueita opetellaan ADn kanssa ja pilveä otetaan haltuun Google Cloudin sekä oman Private Cloudimme kautta (VMware).

Tiimityötä ja itsenäistä opiskelua

Pääset opiskelemaan ohjelmointia heti, kun opinnot alkavat, jos haluat. Opettajamme tekevät töitä työpareina tai tiimeinä ja myös opiskelussa korostuu tiimityö. Teknisten asioiden oppimisessa harjoittelu tekee mestarin, joten myös itsenäistä työskentelyä on luvassa.

IT-alan töitä tai jatko-opintoja pääkaupunkiseudulla

Voit itse valita, tähtäätkö suoraan työelämään tai jatko-opintoihin.
Alan töitä on erityisesti pääkaupunkiseudulla paljon. Ohjelmointiosaaminen sekä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot ovat taitoja, joista on hyötyä työssä kuin työssä.

Sinulla on oikein hyvät mahdollisuudet päästä jatko-opintoihin pelkällä perustutkinnolla. Voit hakea korkeakouluihin yhteishaussa tai jatko-opintoväylämahdollisuuksiemme kautta.

BC Students

19.6.2024

MUNOL 2024: Nuorten kansainvälistä yhteistyötä ja diplomatiaa


MUNOL 2024 -konferenssin tunnelmia.

18.6.2024

Kehitä henkilöstösi osaamista oppisopimuskoulutuksen avulla


Oppisopimuskoulutus on erinomainen keino kehittää nykyisen henkilöstön osaamista.

14.6.2024

Opintojen aloitus elokuussa 2024


Orientaatiopäivien aikataulut on porrastettu niin, että päivän aikana on 2-3 eri aloitusaikaa. Saat noin viikkoa ennen orientaatiopäivääsi meiltä sähköpostin, jossa on…