Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Business College Helsingin johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon koulutus tarjoaa innostavan ja joustavan tavan kehittyä johtamisen eri osa-alueilla ammattitaitoiseksi ja toimintaa eteenpäin luotsaavaksi johtajaksi. Tämä koulutus on juuri sinulle, joka haluat uudistaa osaamistasi ja kehittää samalla vastuualueesi tai yrityksesi toimintaa!


Tutkinto

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, johtamisen ja yritysjohtamisen osaamisala


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Johtamistehtävissä toimivalle, yrityksen johtajalle tai asiantuntijalle, jolla on organisaatiossa oma vastuualue johdettavanaanHinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella opiskellessa 250 €, muutoin 650 €.
Maksu-ja peruutusehdot »


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 8.11.2023.


Hakeminen

Hakuaika 22.8.-23.10.2023. Hae koulutukseen »


Business Collegen kokeneiden huippukouluttajien johdolla

 • päivität ja uudistat johtamisosaamistasi
 • opit refelktoimaan toimintaasi
 • saat toimivia työkaluja johtamisen arkeen
 • kehität vastuualueesi toimintaa
 • verkostoidut vertaistesi kanssa
 • opit tekemään oikeita asioita ja asioita oikein

Kenelle tämä tutkinto sopii?

Sinun tulee toimia johto- tai esihenkilötehtävissä yksityisellä tai julkisella sektorilla tai asiantuntijatehtävissä johtaen tulosyksikön toimintaa.  Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon valittavalta henkilöltä edellytetään mahdollisuutta suunnitella ja organisoida yrityksen tai oman vastuualueen toimintaa ja taloutta sekä johtaa ja kehittää yrityksen tai oman vastuualueen henkilöstöä ja työhyvinvointia.

Lue miten Sivistassa päällikkönä työskentelevä Heikki hyödynsi koulutusta omassa työssään.

Tutkinnon sisältö ja suorittaminen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suoritat näyttöinä käytännön johtamistehtävissä omalla työpaikallasi tai omassa yrityksessäsi.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnossa suoritat kolme tutkinnon osaa.

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Johtajana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset kaksi:

 • Strategiatyön johtaminen
 • Projektin johtaminen
 • Työyhteisön kehittämisen johtaminen
 • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen
 • Asiakkuuksien johtaminen
 • Talouden johtaminen
 • Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen

Tutkinnossa suunnittelet ja organisoit yrityksen tai vastuualueesi toimintaa, ja johdat sitä tavoitteellisesti. Lisäksi suunnittelet ja johdat valinnaisten tutkinnon osien toimenpiteet. Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnossa keskeistä on oman vastuualueen tai yrityksen toiminnan suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen, sekä omien johtamistaitojen reflektointi ja kehittäminen.

Tutustu johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon osien lyhyet kuvaukset löydät täältä.

Koulutuksen toteutus

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintokoulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua, itsenäisesti suoritettavia verkko-opintoja, sekä omaan työhön sovellettavia oppimis- ja kehittämistehtäviä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Otamme koulutukseen 25 opiskelijaa. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Koulutuksen yhteydessä toteutetaan myös ns. 360-arviointi, jonka avulla tunnistat vahvuuksiasi ja kehittymistarpeitasi johtajana. Opintojen ajan sinulla on käytössäsi KauppakamariTieto – sähköinen palvelu, jossa on mm. monipuolinen valikoima alan kirjallisuutta ja artikkeleita hyödynnettävänäsi. Lisäksi käytössäsi verkko-oppimisympäristöömme kerätty aineisto sekä laadukkaat KoulutusOnline –koulutusvideot.

Lähipäivien opetukseen ja verkkokursseihin liittyen saat omaan työhösi liittyviä oppimistehtäviä, joissa sovellat lähipäivinä oppimaasi.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla.

Yhteystiedot

Heidi Malin, koulutusasiantuntija | heidi.malin@bc.fi  | 050 574 6867

Järjestämme myös räätälöityjä, yrityskohtaisia toteutuksia – kysy lisää!