Koodaajakoulutus – ASP.NET, C# & React 


Koulutamme uusia ohjelmistokehittäjiä, jotka erikoistuvat ASP.NET:n, C#:n, JavaScriptiin sekä Reactiin. Koodaajakoulutus on intensiivinen ja tiivis kokonaisuus, joka kestää vuoden 2024 lokakuusta vuoden 2026 kevääseen asti. Koulutus on hyvin käytännönläheistä ja se toteutetaan lähiopetuksena Pasilassa. Opiskelijoiden käytössä on opintojen ajan kannettavat tietokoneet. 

Ohjelmistokehittäjän avaintaitoja

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja. 

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat ohjelmistokehittäjän tutkinnosta: 

  • Ohjelmointi 
  • Ohjelmistokehittäjänä toimiminen 
  • Ohjelmiston toteuttaminen ohjelmistokomponenttikirjastolla 

Näin koodaajakoulutus etenee 2024 – 2026

Lokakuusta 2024 lokakuuhun 2025 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Syksyllä 2025 tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus. 

Opintojen loppuaika vietetään yrityksissä työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu lokakuun 2025 sekä maaliskuun 2026 välille

Opintoluettelo

Syksy 2025 
HTML5 ja CSS3 
JavaScript-ohjelmointi 
C#-ohjelmointi  
SQL ja tietorakenteet 

Kevät 2024 
ASP.NET perusteet 
ASP.NET jatko 
Reactin perusteet 
Reactin jatko 
Testauksen perusteet 
Yksikkötestaus 
Käyttöliittymäsuunnittelu 
Ohjelmistokehitysprojekti 1 

Syksy 2025 
CloudHosting 
Ohjelmistokehitysprojekti 2 

Partnerit

Yritysyhteistyökumppanina koodaajakoulutuksessa on Futunio. Futunio vauhdittaa asiakkaitaan digiloikkiin ja uudistaa ammattiliittojen ja työttömyyskassojen toimialaa yhdessä asiakkaidensa kanssa. Futunio toteuttaa ketteriä ja joustavia teknologiaratkaisuja, ja laadukas asiakaskokemus on heille kunnia-asia.

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. Tärkeintä on hyvä motivaatio, joten jos sinä todella haluat aloittaa uran ohjelmistokehittäjänä, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan! 

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen

Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com –palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com –palveluiden verkkokursseja. 

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 9 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista) 

Pohjakoulutus: 0 – 1 valintapistettä aiemmin suoritetusta alemmasta tai ylemmästä korkeakoulututkinnosta. 

Haastattelu: 0 – 10 valintapistettä 

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. 

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelut töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tutkintoon kuuluvat yhteiset tutkinnon osat (35 op) sisältävät esimerkiksi matematiikan ja suomen kielen opintoja äidinkielen tai S2-kielen tasolla. Opinnot tulee suorittaa itsenäisesti verkkokursseilla. Jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon Suomessa, näitä opintoja pyritään tunnustamaan mahdollisimman paljon. 

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta. 

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi 

sisällöstä aikuiskoulutuskoordinaattori Laura Järvinen, laura.jarvinen@bc.fi tai ohjelmoinnin tiimivastaava vera.schneider@bc.fi  

Kuuntele tai katso podcast vuoden 2019 opiskelijoiden kokemuksista meillä:

työskentelyä

1.11.2024

Yhteiskunnallisten yritysten avoimen liiketoiminnan kehittäminen


Kansainvälisen OBCD-projektin Bootcamp järjestettiin kesällä Roomassa.

Ryhmäkuva

24.10.2024

Tulevaisuuden ICT-alan menestyjiä kasvatetaan yhteistyöllä


Tulevaisuuden osaamistarpeet sekä yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö olivat keskiössä ATK-instituutti säätiön tilaisuudessa.

nainen

1.10.2024

Uusi koulutusohjelma taloushallintoalan yrityksille alkaa marraskuussa


Taloushallintoliiton ja Business Collegen yhteistyön tuloksena marraskuussa alkaa uusi Taloushallintopalveluiden johtaminen -koulutusohjelma.