Koodaajakoulutus, React & Node, englannin kielellä

Aikuisille alanvaihtajille suunniteltu intensiivinen ja tiivis koodaajakoulutus alkaa elokuussa 2021! Koulutusohjelma on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä kumppaniyrityksen kanssa ja sen pääteknologioina ovat JavaScript ja TypeScript, React- ja Redux-kirjastot sekä Node. Opiskelijoiden käytössä on opintojen ajan kannettavat MacBookit. Koulutus on päätoimista ja järjestetään englannin kielellä.

Tutkinto

Koodaajakoulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)

Kesto

17 kk

Kenelle

Henkilölle, joka haluaa työskennellä ohjelmistokehittäjänä. Koulutus järjestetään englannin kielellä.

Ajankohta

Koulutus alkaa elokuussa 2021.

Hakeminen

Hakuaika tammikuussa 2022 alkavaan koodaajakoulutukseen on 3.9. – 20.10.2021. Koulutuksen tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin.

Pääsykoe

Haastattelu

Ohjelmistokehittäjäksi käytännönläheisillä opinnoilla

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja.

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:

Pääyhteistyökumppani 

Koodaajakoulutuksen pääyhteistyökumppanina on nopeasti kasvava kestävän kehityksen ohjelmistokehitykseen erikoistunut konsultointiyritys PHZ Full Stack

Näin koodaajakoulutus etenee vuonna 2021-2022

Elokuusta joulukuuhun 2021 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Ennen joulua toteutetaan ensimmäinen hieman laajempi projektikokonaisuus opiskelijatiimeissä. 

Tammikuusta toukokuuhun 2022 jatketaan opiskelua koulussa opettajien johdolla. Kevään lopulla jonka tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus, jossa on mukana pääyhteistyökumppanimme PHZ Full Stack. 

Opintojen loppuaika vietetään työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kesä- ja / tai syyslukukaudelle 2022. 

Opintoluettelo

Syksy 2021
Working in a Software Development Team 
HTML5 and CSS3 
UI Design and Prototyping 
Programming JavaScript 
React and Redux basics 
Node basics and Express 

Data structures 
Software development team project 1 

Kevät 2022 
React and Redux advanced 
Node advanced 
TypeScript 
Unit testing and quality assurance 
Continuous integrations and AWS 
Software development team project 2 (yhteistyössä PHZ Full Stackin kanssa) 

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa.

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen

Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com –palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com –palveluiden verkkokursseja. 

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista) 

Suomen kielen osaaminen: 0 – 1 valintapistettä (äidinkieli, toinen kieli suomena tai YKI 4 –tason todistettu osaaminen: 1 valintapiste) 

Pohjakoulutus: 0 – 2 valintapistettä (vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä) 

Haastattelu: 0 – 5 valintapistettä 

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. 

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelu töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme tai etänä. 

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta. 

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi
sisällöstä opettaja Margit Tennosaar, margit.tennosaar@bc.fi

Kuuntele tai katso uusin podcast-jaksomme: