Koodaajakoulutus, React & Node, englannin kielellä
Aikuisille alanvaihtajille suunniteltu intensiivinen ja tiivis koodaajakoulutus alkaa elokuussa 2021! Koulutusohjelma on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä kumppaniyrityksen kanssa ja sen pääteknologioina ovat JavaScript ja TypeScript, React- ja Redux-kirjastot sekä Node. Opiskelijoiden käytössä on opintojen ajan kannettavat MacBookit. Koulutus on päätoimista ja järjestetään englannin kielellä.
Koodaajakoulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)
17 kk
Henkilölle, joka haluaa työskennellä ohjelmistokehittäjänä. Koulutus järjestetään englannin kielellä.
Koulutus alkaa elokuussa 2021.
Hakuaika elokuussa alkavaan koulutukseen on 26.3.-5.5.2021. Lue hakijan opas » Hae nyt »
Haastattelu 31.5.-5.6.2021
Ohjelmistokehittäjäksi käytännönläheisillä opinnoilla
Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja.
Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:
- Ohjelmointi
- Ohjelmistokehittäjänä toimiminen
- Ohjelmiston toteuttaminen ohjelmistokomponenttikirjastolla
Pääyhteistyökumppani
Koodaajakoulutuksen pääyhteistyökumppanina on nopeasti kasvava kestävän kehityksen ohjelmistokehitykseen erikoistunut konsultointiyritys PHZ Full Stack.

Näin koodaajakoulutus etenee vuonna 2021-2022
Elokuusta joulukuuhun 2021 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Ennen joulua toteutetaan ensimmäinen hieman laajempi projektikokonaisuus opiskelijatiimeissä.
Tammikuusta toukokuuhun 2022 jatketaan opiskelua koulussa opettajien johdolla. Kevään lopulla jonka tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus, jossa on mukana pääyhteistyökumppanimme PHZ Full Stack.
Opintojen loppuaika vietetään työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kesä- ja / tai syyslukukaudelle 2022.
Opintoluettelo
Syksy 2021
Working in a Software Development Team
HTML5 and CSS3
UI Design and Prototyping
Programming JavaScript
React and Redux basics
Node basics and Express
Data structures
Software development team project 1
Kevät 2022
React and Redux advanced
Node advanced
TypeScript
Unit testing and quality assurance
Continuous integrations and AWS
Software development team project 2 (yhteistyössä PHZ Full Stackin kanssa)
Opiskelemaan haastattelun kautta
Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa.
Valmistautuminen koodaajakoulutukseen
Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com –palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com –palveluiden verkkokursseja.
Valintaperusteet
Hakemus: 0 – 5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista)
Suomen kielen osaaminen: 0 – 1 valintapistettä (äidinkieli, toinen kieli suomena tai YKI 4 –tason todistettu osaaminen: 1 valintapiste)
Pohjakoulutus: 0 – 2 valintapistettä (vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä)
Haastattelu: 0 – 5 valintapistettä
Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.
Opiskelijavalinta tehdään haastattelun, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.
Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelu töiden ohella?
Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme tai etänä.
Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.
Lisätietoja
hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi
sisällöstä opettaja Margit Tennosaar, margit.tennosaar@bc.fi