Koodaajakoulutus, React & Node, englannin kielellä

Aikuisille alanvaihtajille suunniteltu intensiivinen ja tiivis koodaajakoulutus alkaa elokuussa 2022! Koulutusohjelma on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä kumppaniyrityksen kanssa ja sen pääteknologioina ovat JavaScript, TypeScript, React ja Node.js. Kumppaniyritys on vahvasti mukana opintojen loppupuolella olevassa projektityöskentelyssä.

Tutkinto

Koodaajakoulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)

Kesto

17 kk

Kenelle

Henkilölle, joka haluaa työskennellä ohjelmistokehittäjänä. Koulutus järjestetään englannin kielellä.

Ajankohta

Päätoiminen koulutus käynnistyy elokuussa 2022.

Hakeminen

Hakuaika 24.3.-4.5.2022 Hakijan opas »

Pääsykoe

Haastattelu elokuussa alkavaan koulutukseen 30.5.-3.6.2022

Ohjelmistokehittäjäksi käytännönläheisillä opinnoilla

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja. Opiskelu on täysipäiväistä.  

”Kaikessa, mitä käytiin läpi, oli järkeä. Joskus mietin tunnilla, että tarviiko tätä opettaa, mutta olen myöhemmin huomannut, että tarvitsen sitä. Ja joskus ihmettelin, miksi käytetään tätä työkalua, mutta nyt tuijotan sitä koko ajan. On ihan eri asia, kun on opettajat, jotka ovat itse tehneet sitä työtä kuin itsekseen opetella asioita. Meillä oli opettajien tuki.”   

Lue lentoemännästä koodariksi alanvaihdon tehneen Annikan haastattelu

Pääyhteistyökumppani 

Koodaajakoulutuksen pääyhteistyökumppanina on Exove. Exove tarjoaa palveluita, joilla on välitön vaikutus liiketoimintaan yhdistämällä asiakasymmärryksen, datan ja teknologian. Exovella suhtaudutaan työhön intohimolla ja ratkaisut suunnitellaan aina ihmisiltä ihmisille.

Näin koodaajakoulutus etenee vuonna 2022-2023

Elokuusta joulukuuhun 2022 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Ennen joulua toteutetaan ensimmäinen yhdessä tehtävä projektikokonaisuus.  

Tammikuusta toukokuuhun 2023  jatketaan opiskelua koulussa opettajien johdolla. Kevään lopulla tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus, jossa on mukana pääyhteistyökumppanimme Exove.  

Opintojen loppuaika vietetään yrityksissä työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kesä- ja/ tai syyslukukaudelle 2023.

Opintoluettelo

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta: 


Syksy 2022 
Working in a Software Development Team
UI Design and Prototyping
HTML5 and CSS3
Programming JavaScript
React Basics
Node basics
Databases and Data Structures
Software Development Team Project 1

Kevät 2023  
React Advanced
Node advanced
TypeScript
Unit Testing and Quality Assurance
Continuous Integrations and AWS
Software Development Team Project 2 (yhteistyössä Exoven kanssa)

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa.

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen

Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com –palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com –palveluiden verkkokursseja.  

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista)  

Suomen kielen osaaminen: 0 – 1 valintapistettä (äidinkieli, toinen kieli suomena tai YKI 4 –tason todistettu osaaminen: 1 valintapiste)  

Pohjakoulutus: 0 – 2 valintapistettä hakemusvaiheessa, 0 – 1 haastatteluvaiheessa. Hakemusvaiheessa vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä. Haastatteluvaiheessa kaikista aiemmin suoritetuista korkeakoulututkinnoista saa 1 valintapisteen. 

Haastattelu: 0 – 5 valintapistettä  

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.  

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteidenkin ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelu töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme tai etänä.  

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.  

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi
sisällöstä opettaja Margit Tennosaar, margit.tennosaar@bc.fi

Koulutuksen opettajat Margit Tennosaar ja Santosh Kalwar

Kuuntele tai katso vuoden 2020 opiskelijoiden tarina