Koodaajakoulutus, React & Node, englannin kielellä

Koulutamme uusia ohjelmistokehittäjiä, jotka erikoistuvat JavaScriptiin, React- ja Redux-kirjastoihin sekä Nodeen. Koodaajakoulutus on intensiivinen ja tiivis kokonaisuus, joka kestää vuoden 2020 elokuusta joulukuun 2021 loppuun. Koulutus on hyvin käytännönläheistä ja käytössä on alusta lähtien Web-ohjelmointiin hyvin soveltuva macOS. Koulutus järjestetään englannin kielellä.

Tutkinto

Koodaajakoulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)

Kesto

17 kk

Kenelle

Henkilölle, joka haluaa työskennellä ohjelmistokehittäjänä. Koulutus järjestetään englannin kielellä.

Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa tammikuussa.

Hakeminen

Seuraava hakuaika on 25.8.-25.10.2020.

Pääsykoe

Haastattelu 9.-13.11.2020

Koodaritöihin käytännönläheisillä opinnoilla

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja.

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:

  • Ohjelmointi
  • Ohjelmistokehittäjänä toimiminen
  • Ohjelmiston toteuttaminen ohjelmistokomponenttikirjastolla

Jatkuu kuvan jälkeen

Näin koodaajakoulutus etenee vuonna 2020-2021

Elokuusta joulukuuhun 2020 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Ennen joulua toteutetaan ensimmäinen hieman laajempi projektikokonaisuus opiskelijatiimeissä.

Tammikuusta toukokuuhun 2021  jatketaan opiskelua koulussa opettajien johdolla. Kevään lopulla tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus, jossa on mukana yritysyhteistyökumppaneitamme.

Opintojen loppuaika vietetään työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk, ja se sijoittuu kesä- ja/tai syyslukukaudelle 2021.

Opintoluettelo

Syksy 2020
Working in a Software Development Team
HTML5 and CSS3
UI Design and Prototyping
Programming JavaScript
React and Redux basics
Node basics and Express
Software development team project 1

Kevät 2021
React and Redux advanced
Node advanced and REST API
Data structures
Unit testing and quality assurance
Continuous integrations and AWS
Software development team project 2 (yhteistyössä partnereiden kanssa)

Partneri

Yritysyhteistyökumppani koodaajakoulutuksessa on:

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. Tärkeintä on hyvä motivaatio, joten jos sinä todella haluat aloittaa uran ohjelmistokehittäjänä, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan!

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen

Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa, ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com –palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com –palveluiden verkkokursseja.

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista)

Suomen kielen osaaminen: 0 – 1 valintapistettä (äidinkieli, toinen kieli suomena tai YKI 4 –tason todistettu osaaminen: 1 valintapiste)

Pohjakoulutus: 0 – 2 valintapistettä (vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä)

Haastattelu: 0 – 5 valintapistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden, suomen kielen osaamisen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden, suomen kielen osaamisen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelu töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme.

Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi
sisällöstä opettaja Margit Tennosaar, margit.tennosaar@bc.fi

Koulutuksen opettajat Margit Tennosaar ja Hoang Pham.

Kuuntele tai katso podcast vuoden 2019 opiskelijoiden kokemuksista meillä:

Kuuntele tai katso podcast-jakso, jossa opettajat Margit Tennosaar ja Hoang Pham kertovat, miten he aloittivat developerin työnsä Suomessa.