Koodaajakoulutus, React & Drupal, englannin kielellä

*Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2022, päivitämme sivuja kun koulutuksen suunnittelu etenee*. Aikuisille alanvaihtajille suunniteltu intensiivinen ja tiivis koodaajakoulutus alkaa tammikuussa 2022! Koulutusohjelma on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä kumppaniyrityksen kanssa ja sen pääteknologioina ovat JavaScript, TypeScript ja PHP, React- ja Redux-kirjastot sekä Symfony ja Drupal. Kumppaniyritys on vahvasti mukana opintojen loppupuolella olevassa projektityöskentelyssä.

Tutkinto

Koodaajakoulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)

Kesto

17 kk

Kenelle

Henkilölle, joka haluaa työskennellä ohjelmistokehittäjänä. Koulutus järjestetään englannin kielellä.

Ajankohta

Päätoiminen koulutus käynnistyy 08/2022.

Hakeminen

Seuraava haku 24.3.-4.5.2022

Pääsykoe

Haastattelu elokuussa alkavaan koulutukseen 30.5.-3.6.2022

Ohjelmistokehittäjäksi käytännönläheisillä opinnoilla

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä ohjelmistokehittäjinä. Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opinnoissa keskitytään 100-prosenttisesti hankkimaan ohjelmistokehittäjälle tärkeitä avaintaitoja. Opiskelu on täysipäiväistä.  

”Kaikessa, mitä käytiin läpi, oli järkeä. Joskus mietin tunnilla, että tarviiko tätä opettaa, mutta olen myöhemmin huomannut, että tarvitsen sitä. Ja joskus ihmettelin, miksi käytetään tätä työkalua, mutta nyt tuijotan sitä koko ajan. On ihan eri asia, kun on opettajat, jotka ovat itse tehneet sitä työtä kuin itsekseen opetella asioita. Meillä oli opettajien tuki.”   

Lue kesäkuussa valmistuneen Tanjan haastattelu

Pääyhteistyökumppani 

Koodaajakoulutuksen pääyhteistyökumppanina on avoimeen lähdekoodiin ja asenteeseen erikoistunut tinkimätön ja mutkaton ohjelmistotalo Druid.  Mukana yhteistyössä Suomen Drupal–yhdistys.

Näin koodaajakoulutus etenee vuonna 2022-2023

Tammikuusta joulukuuhun 2022 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Ennen Juhannusta toteutetaan ensimmäinen hieman laajempi projektikokonaisuus opiskelijatiimeissä.  Kalenterivuoden lopulla tehdään opiskelijatiimeissä laajempi projektikokonaisuus, jossa on mukana pääyhteistyökumppanimme Druid.  

Opintojen loppuaika vietetään työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kevätlukukaudelle 2023.  

Opintoluettelo

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta: 


Kevät 2022 
Working in a Software Development Team  
HTML5 and CSS3  
UI / UX Design and Prototyping  
Programming JavaScript  
React and Redux basics  
Programming PHP 
Symfony Framework 
Data structures  

Kesä 2022 (23.5. – 10.6.) 
Software development team project 1  

Syksy 2022  
React and Redux advanced  
Drupal Module Development  
Unit Testing and Quality Assurance  
Continuous Integrations and AWS  
Software Development Team Project 2 (yhteistyössä Druidin kanssa)  

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa.

Valmistautuminen koodaajakoulutukseen

Työskentely tietokoneella on sinulle luontevaa ja sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran tietoja / taitoja ohjelmoinnin perusteista. Jos et ole vielä aloittanut ohjelmoinnin perusteiden opettelemista, suosittelemme aloittamaan heti ilmaisten sololearn.com tai codecademy.com –palveluiden avulla. Lisäksi suosittelemme laadukkaita mooc.fi tai udemy.com –palveluiden verkkokursseja.  

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa sekä tietotekniikan ja ohjelmistokehityksen pohjaosaamista)  

Suomen kielen osaaminen: 0 – 1 valintapistettä (äidinkieli, toinen kieli suomena tai YKI 4 –tason todistettu osaaminen: 1 valintapiste)  

Pohjakoulutus: 0 – 2 valintapistettä hakemusvaiheessa, 0 – 1 haastatteluvaiheessa. Hakemusvaiheessa vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä. Haastatteluvaiheessa kaikista aiemmin suoritetuista korkeakoulututkinnoista saa 1 valintapisteen. 

Haastattelu: 0 – 5 valintapistettä  

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.  

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun, suomen kielen osaamisen sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteidenkin ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Sittenkin koko ohjelmistokehittäjän tutkinto ja jatko-opiskelu töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko ohjelmistokehittäjän tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme tai etänä.  

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi (Metropolian jatko-opintoväylän vaihtoehtona vain päätoiminen opiskelu). Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.  

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi
sisällöstä opettaja Margit Tennosaar, margit.tennosaar@bc.fi

Kuuntele tai katso vuoden 2020 opiskelijoiden tarina