Koodaajakoulutus: tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osat

Hae nyt Full Stack Web Developer –koodaajakoulutukseen!

Koulutamme yhdessä työnantajapartneriemme kanssa uusia ohjelmistokehittäjiä, jotka erikoistuvat Front Endin puolella JavaScriptiin ja React -frameworkiin ja Back Endin puolella PHP-frameworkeihin sekä Drupal- ja WordPress-sisällönhallintajärjestelmiin. Koodaajakoulutus on erittäin intensiivinen ja tiivis kokonaisuus, joka kestää maaliskuusta vuoden 2019 loppuun.

Tutkinto

Koodaajakoulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi jatkaa opintojasi ja suorittaa koko tutkinnon)

Kesto

9 kk

Kenelle

Lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittanut, sinulla on hyvä olla jonkin verran tietoja/taitoja ohjelmoinnin perusteista. Lue lisää alempaa.

Ajankohta

Perehdytys alkaa 18.3.2019 ja päätoiminen opiskelu alkaa 25.3.2019.

Partnerit

Yhteistyökumppaneina koodaajakoulutuksessa ovat Suomen suurimmat Drupalia ja WordPressiä hyödyntävät yritykset, mm.

druid
kwd
kwd

Koodarin työ unelmana

Koodaajakoulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat saada töitä ohjelmistokehittäjinä.

Koulutuksessa opetetaan vain ohjelmistokehittäjän työn kannalta keskeisimmät tutkinnon osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:

  • Ohjelmiston prototyypin toteuttaminen 
  • Ohjelmiston tuotantoversion toteuttaminen 
  • Kehitysympäristön käyttö

Ryhmässä opiskelu on hyvin käytännönläheistä.

Huom! Koska koodaajakoulutuksessamme ammattiosaamista kartutetaan tiiviissä aikataulussa, on erittäin suositeltavaa perehtyä ohjelmoinnin perusteisiin jo ennen opintojen aloitusta. Voit aloittaa esimerkiksi aloittelijoiden verkkokurssien suorittamisesta HTML5, CSS3, JavaScript tai PHP-ohjelmointikielistä. Verkkokursseja löydät esimerkiksi codecademy.com tai udemy.com -palveluista.

Jatkuu kuvan jälkeen

Näin koodaajakoulutus etenee vuonna 2019

Ensimmäinen jakso maaliskuusta toukokuuhun opiskellaan koulussa opettajien johdolla.

Kesällä (27.5. – 20.6.) on WordPress- ja Drupal -kehittämiseen liittyviä projekteja ja koulutuksia, joita toteuttavat työnantajapartneriemme ohjelmistokehittäjät.

Toinen jakso elokuusta lokakuuhun opiskellaan koulussa opettajien johdolla.

Kolmas jakso lokakuusta joulukuuhun vietetään työelämässä oppien partnereillamme tai muilla työnantajilla.

Käytännönläheisillä opinnoilla koodaritöihin

Koodaajakoulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Mikäli haaveilet ohjelmistokehittäjän urasta, on koulutus nopea tapa kerätä käytännön tietoja ja taitoja sekä saada ohjelmistokehitystyön työpaikka.

Opinnoissa tähdätään heti siihen, että opiskelijat saavuttaisivat tason, jolla he saavat harjoittelupaikan korkeatasoisessa organisaatiossa ja sitä kautta ensimmäisen ohjelmistokehityksen työpaikan.

Jos koodaajakoulutuksen päätyttyä haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon, opiskellaan puuttuvat osat työelämässä sekä ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme.

Perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Opiskelemaan haastattelun kautta

Koodaajakoulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. Tärkeintä on hyvä motivaatio, joten jos sinä todella haluat aloittaa uran ohjelmistokehittäjänä, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan!

Tuplaa sisäänpääsymahdollisuuteesi ja hae myös englanninkieliseen koodaajakoulutukseen!

Koodaajakoulutus järjestetään Opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahoituksella.

Lisätietoja

  • hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi
  • sisällöstä lehtori Harri Hautala, harri.hautala@bc.fi