Security Operations Center Specialist -koulutus


Koulutamme uusia kyberturvallisuuden osaajia. Koulutuksessa keskitytään SOC (Security Operations Center) -toimintaan ja kyberhyökkäyksien nopeaan havaitsemiseen ja reagointiin.

Tietoturva-alan asiantuntijatyöhön

Security Operations Center Specialist -koulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä tietoturva-alan asiantuntijoina. Koulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opiskelijoiden käytössä on Windows-ympäristö ja kannettavat tietokoneet.

Koulutuksessa opetetaan vain Security Operations Center Specialistin tehtävän ja yleisesti tietoturva-alan asiantuntijatyössä vaadittavien töiden kannalta keskeisimmät osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät
  • Teknisessä tukipalvelussa toimiminen
  • Järjestelmätuessa toimiminen
  • Kyberturvallisuuden ylläpitäminen

Lue hoitoalalta kyberturvaan uranvaihdon tehneen Piian tarina

Näin Security Operations Center Specialist -koulutus etenee 2024 – 2025

Heinäkuu 2024 – toukokuu 2025 etäopiskellaan opettajien johdolla. Opintojen loppuaika vietetään yrityksissä työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kesä- ja/ tai syyslukukaudelle 2025.

Opintoluettelo

Syksy 2024 
Päätelaitteet ja käyttöjärjestelmät
Tietoliikenne
M365 ja Google Workspace
IT-palveluprosessit
Active Directory ja Entra ID

Kevät 2025 
Intune ja Autopilot
Kyberturvallisuuden perusteet 
SOC 
IAM:n perusteet ja tietosuoja

HUOM! Opinnot alkavat 29.7.2024. Tähän koulutukseen voi tämänhetkisen tiedon mukaan hakea aikuiskoulutustukea. Lisätietoa aikuiskoulutustuesta ja hakemisesta löydät täältä.

Opiskelemaan haastattelun kautta

Security Operations Center Specialist -koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. Tärkeintä on hyvä motivaatio, joten jos sinä todella haluat aloittaa uran tietoturva-alan asiantuntijana, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan!

Valintaperusteet

Hakemus: 0-9 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sekä tietotekniikan pohjaosaamista)

Pohjakoulutus: 0-1 valintapistettä (alempi tai ylempi korkeakoulututkinto)

Haastattelu: 0-10 valintapistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.

Lopullinen opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Koulutus toteutetaan orientaatiopäivää lukuunottamatta etänä. Pasilassa pidettävässä orientaatiopäivässä jaetaan tietokoneet opiskelijoille. 

Mietitkö koko IT-tukihenkilön tutkinnon suorittamista – tai entäs jatko-opiskelut töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko IT-tukihenkilön tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme.

Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä opettaja Pekka Väisänen, pekka.vaisanen@bc.fi

BC Students

19.6.2024

MUNOL 2024: Nuorten kansainvälistä yhteistyötä ja diplomatiaa


MUNOL 2024 -konferenssin tunnelmia.

18.6.2024

Kehitä henkilöstösi osaamista oppisopimuskoulutuksen avulla


Oppisopimuskoulutus on erinomainen keino kehittää nykyisen henkilöstön osaamista.

14.6.2024

Opintojen aloitus elokuussa 2024


Orientaatiopäivien aikataulut on porrastettu niin, että päivän aikana on 2-3 eri aloitusaikaa. Saat noin viikkoa ennen orientaatiopäivääsi meiltä sähköpostin, jossa on…