Juho vaihtoi alaa keittiöstä kyberturvallisuuteen

Juho Vesterinen opiskelee Business Collegessa kyberturvallisuuden osaajaksi. Aiemmin hän työskenteli kokkina 8 vuotta, joista 3 vuotta vuoromestarina – eikä ollut tyytyväinen. – Tein pitkiä päiviä ja usein iltatöitä. Mulla on kaksi pientä lasta ja halusin nähdä heitäkin.

Tietokoneala kiinnosti Juhoa, koska hän on aina ollut tietokoneiden kanssa tekemisissä ja se on tuttu ympäristö. – Se on myös ala, jolle on tarvetta ja palkka on myös mukava, Juho sanoo.

Korona ja lomautukset antoivat viimeisen sysäyksen alanvaihdokseen. Juho selaili erilaisia koulutuksia, mm. koodauksen alalta, mutta tietoturva-alan koulutus kolahti. – Kyberturvallisuusala on kaikista mielenkiintoisin. Se on todella työllistävä, osaajia tarvitaan juuri nyt.

Juhon mielestä parasta opinnoissa on opiskelukaverit. – Opiskelu on tosi kivaa. Kaikki ovat motivoituneita ja suhtautuvat intohimoisesti alaan. Mun muistot koulusta ovat olleet hyvin erilaisia.

Opiskeltava ala on vaikuttanut vapaa-aikaan. Juho on pohtinut omaa tietokoneenkäyttöään, muistaa käyttää VPN:ää eikä käytä automaattisia käyttäjätunnuksia tai salasanoja.

Opiskeluinto löytyy

Juho ei ole aiemmin ollut mikään intohimoinen opiskelija. – En tykännyt peruskoulusta, halusin vain mahdollisimman nopeasti töihin. Kun valmistuin kokkikoulusta, päätin etten ikinä enää opiskele, Juho muistelee. – Mutta nyt ovat alkaneet ammattikorkeakouluopinnot kiinnostaa. Se on kirjattu jo HOKS:iinikin (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma).

Juho kiittelee Business Collegen väyläopintoja. Suorittamalla ammattikorkeakouluopintoja yhteistyöoppilaitoksessa jo nykyisten opintojen aikana Juholla on mahdollisuus jatkaa amk:ssa toisen vuoden opiskelijana ilman pääsykoetta. Valittavana on Haaga-Helia, Laurea tai Metropolia.

Alan vaihto kannattaa

Juho suosittelee kyberturvallisuuden opintoja kaikille, jotka ovat alasta kiinnostuneita eivätkä ole tyytyväisiä nykyiseen työhönsä: – Alan vaihtaminen on sen arvoista. En ole kaivannut kokin töitä kertaakaan.

Juho kehuu myös monia mahdollisuuksia: – Jos sä opiskelet kokiksi, sä teet kokin hommia. Jos opiskelet it-alaa, se avaa monia ovia. Vaikka mä opiskelen kyberturvallisuutta, mun ei välttämättä tarvitse tehdä niitä töitä.

Tutustu Identity and Access Management (IAM) -koulutukseen>>


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

Artikkeleita ei löytynyt.