Business College Podcast

Business Collegen podcasteissa pääset tutustumaan toimintaamme, opiskelijoihimme ja upeisiin vieraisiimme. Kuuntele podeja Spotifyistä, Applen Podcasteista tai Soundcloudista. Alla podcast-jaksot ja niiden litteraatit uusimmasta vanhimpaan (voit lukea podcastin sisällön, jos et pysty kuuntelemaan). Opiskelija on Live -sarja on opiskelijoilta opiskelijoille.

Media-asiantuntija Kirsi Suni keskustelee merkonomien Jonna Laitisen ja Eerika Martinin kanssa. Jonna ja Eerika aloittivat opinnot, kun Suomi meni kiinni maaliskuussa 2020. Parasta opinnoissa oli markkinoinnin kurssit ja uudet ystävät. Uudelle alalle meneminen tuntui vähän jännittävältä.

Opettaja Tuomas Kalliokoski keskustelee Maria Arvisen ja Nestori Marlesin kanssa tieto- ja viestintätekniikan opiskelumuistoista. Mieleen on jäänyt hyvät opettajat ja pohja alan töihin. Marialla ja Nestorilla on hyvät tulevaisuuden suunnitelmat. Nykyiset opiskelijat saavat vinkkejä.

Alumnimme Joonatan Nsukami keskustelee Mohammed Al-Samarraeen ja Ervin Softicin kanssa yrittäjyydestä ja mistä innostus yrittäjyyteen on lähtenyt. Puhutaan vaikeuksista ja kavereiden tuesta. Miehet soittavat kiitospuhelut opettajilleen Sampolle ja Teijolle.

Alumnimme Joonatan Nsukami ja Junior Madlala keskustelevat muistoistaan Business Collegesta, hyvästä monikulttuurisesta ympäristöstä ja yrittäjyysopintojen hyödyistä tulevaisuuteen. Juniorilla on oma yritys ja lisäksi hän on toimistopäällikkönä. Junior kehottaa verkostoitumaan jo opiskeluaikana ja ottamaan kaikki irti opiskeluprojekteista. Puhutaan myös tavoitteista ja unelmista.

Business College Helsingin opiskelijat Laura Mette & Cara Hörman keskustelevat Ehyt ry:n ehkäisevän päihdetyön asiantuntijan Anu Rautaman kanssa nuorten päihteiden käytöstä.

Anu Rautamalle nuorten hyvinvointi on sydämen asia ja hän vastaa EHYT ry:llä toisen asteen ehkäisevästä päihdetyöstä.

Opiskelijat Guruveer Singh & Masoud Rezaieh Saman keskustelevat Jarpin & HP:n kanssa ystävyydestä, yksinäisyydestä & työrauhasta koulussa. Keskustelussa nousee esille myös opetussuunnitelma, sosiaalinen median vaikutukset läsnäoloon ja keskittymiseen, ja kodin sekä koulun välinen yhteistyö.


Business College Helsingin opiskelija Kaapo Hirvonen haastattelee Subsocerin perustajaa, toimitusjohtaja Jarno Saarinen ja Smilco’s toimitusjohtaja Ile Mäentakasta. Opiskelijat järjestivät menestyksekkään Smilco’s Subsoccer turnauksen opiskelijoille ja saivat yrittäjät haastateltavakseen. Jarno & Ile kertovat yrityksien tarinat ja kuvaavat yrittäjän arkea.

Podcastin vieraana on Kliffasta tunnettu Ilari Mettälä. Kliffan tavoite on innostaa nuoria liikkumaan haastevideoiden avulla. Haastattelijoina toimii Business Collegen opiskelijat Joonas Marjamaa sekä Tomi Sormunen. Ilari kertoo kuinka Kliffa syntyi ja mistä liikeidea sai alkunsa.

Mika Poutala oli 16 vuoden ajan ammattiurheilija, pikaluistelija. Hän luisteli neljissä olympialaisissa (Torino 2006, Vancouver 2010, Sochi 2014, Peyongchang 2018), joissa paras saavutus oli neljäs sija. Hän hävisi mitalin ainoastaan 0,03 sekuntia. Tappio opetti hänelle paljon elämästä, sekä siitä miten pettymyksiä tulisi käsitellä. Uran loppuvaiheilla voittaminen ei enää tuntunutkaan elämän tärkeimmältä asialta. Tärkeimmäksi asiaksi nousivat oma perhe, elämän merkityksellisyys, sekä toisten auttaminen. Urheilu-uran jälkeen hän hyppäsi unelmasta toiseen unelmaan perhe, auttaminen ja yrittäjyys. BC Helsingin opiskelijoiden Kiana Whittakerin & Sanni Kleimolan vieraana Mika Poutala keskustelee tavoitteista & motivaatiosta.

Pekka Hyysalo on freestyle-hiihtäjä, jonka ura päättyi vakavaan onnettomuuteen vuonna 2010. Hyysalo sai vakavan aivovamman, hän oli koomassa 17 päivää ja ennuste oli huono. Hän taisteli takaisin ja jo puolenvuoden jälkeen hän pystyi kävelemään itsenäisesti ja 11 kk:n kuluttua hän oli takaisin suksilla. Vuonna 2013 hän perusti Fightbackin, jonka tarkoituksena on auttaa muita päävamman saaneita. Fightbackista kehittyi brändi, joka välittää toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa, periksiantamuutta kaikissa elämäntilaisuutta. Business College Helsingin opiskelija Kiana Whittakerin kanssa keskustelee iloinen & positiivinen Pekka Hyysalo.

Perttu Pölönen is a futurist, inventor and author. He has studied future technologies at Singularity University, based at NASA Ames Research Center in Silicon Valley, co-founded an edtech company in Myanmar, written two books and won EU’s biggest science
competition for youth. In 2018 MIT Tech Review honored him among the 35 Innovators Under 35 in Europe. Kiana Whittaker, Student of Business College Helsinki, interviewed futurist Perttu Pölönen.

Jasmiina Al-Thaherin podcast-vieraana on kauppatieteiden maisteri, lähihoitaja Marja Kanu. Marja on työskennellyt monissa maissa. Hän työskenteli Norjassa hoitoalalla, kun jäi kiinni päihteiden käytöstä ja työnantaja ohjasi hänet hoitoon. Nykyisin Marja työskentelee Avominnen Espanjan klinikalla.

Marko Jantusen poikkeukselliset luistelutaidot huomattiin varhain. Hyväsydäminen ja vilkas lahtelaispoika luisteli Suomen kiekkotähdeksi ja eteenpäin maailmalle NHL:ään saakka. Mukana seurasivat alkoholi, juhliminen ja lopulta myös huumeet. Menestys kaukalossa koitui lopulta Jantusen kohtaloksi, kun seurat eivät pystyneet luopumaan arvokkaasta, päihderiippuvaisesta pelaajastaan. Vuonna 2015 Jantunen raitistui ja toimii nykyisin Avominne klinikoiden asiakkuuspäällikkönä. Markolla on Avominne klinikoiden oman koulutuksen lisäksi liikuntaneuvojan tutkinto, MPTA-tutkinto ja Marko on valmistumassa lähihoitajaksi.

Marko Jantunen Business College Helsingin podcast-vieraana haastattelijana opiskelija Jasmina Al-Thaher.

Business College Helsingin opiskelijoiden Kiana Whittakerin & Sanni Kleimolan podcast-vieraana The Finn, tähtien valmentaja Marko Yrjövuori. Marko antaa opiskelijoille vinkkejä ergonomiaan & jaksamiseen.
Kerää vinkit talteen!


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

BC Students

19.6.2024

MUNOL 2024: Nuorten kansainvälistä yhteistyötä ja diplomatiaa


MUNOL 2024 -konferenssin tunnelmia.

18.6.2024

Kehitä henkilöstösi osaamista oppisopimuskoulutuksen avulla


Oppisopimuskoulutus on erinomainen keino kehittää nykyisen henkilöstön osaamista.

14.6.2024

Opintojen aloitus elokuussa 2024


Orientaatiopäivien aikataulut on porrastettu niin, että päivän aikana on 2-3 eri aloitusaikaa. Saat noin viikkoa ennen orientaatiopäivääsi meiltä sähköpostin, jossa on…