Eväitä kaupalliselle alalle

Merkonomi – Helmi ja Vilma

Business College valikoitui kaupallisen linjan vuoksi

Kaupallinen ala kiinnosti Vilmaa ja Helmiä, kun he aikanaan miettivät, minne he hakevat opiskelemaan. Molemmat heistä valitsivat kaksoistutkinnon, jossa merkonomiopinnot yhdistetään lukio-opintoihin. Vilma erikoistuu myyntiin ja asiakaspalveluun ja Helmi taas myyntiin ja markkinointiin.

Merkonomiopintojen osana perustettiin oma yritys

Business College tarjoaa opiskelijoilleen valmiutta yrityselämään. Siksi osana merkonomiopintojaan Helmi ja Vilma perustivat vuoden ajaksi oman yrityksen alusta lähtien. Projekti lähti liikkeelle konkreettisen yritysidean kehittämisestä. He halusivat luoda tuotteen, joka kestää käyttöä, on vastuullinen ja ympäristöystävällinen. Pohdinnan jälkeen he päätyivät tekstiilialan yritykseen Fine Lineniin, jonka ideana oli tuoda hotellilaatuiset pyyhkeet ja lakanat kuluttajien saataville.

Yritystoimintaan kuului laaja kirjo asioita

Vilma ja Helmi toimivat molemmat samassa yrityksessä ja heidän lisäkseen yritykseen kuului kolmas henkilö. Roolit jaettiin vahvuusalueiden sekä kiinnostuksen kohteiden mukaan – Helmi vastasi projektin visuaalisesta puolesta, kuten nettisivuista sekä mainosmateriaaleista. Vilman vastuualueisiin kuului viestinnästä ja markkinoinnista huolehtiminen ja kolmas henkilö vastasi Fine Linenin myyntipuolesta.

Fine Linenin Instagram -tili.

Yritysprojekti opetti paljon ja oli äärimmäisen palkitsevaa

Molemmat kokivat saaneensa paljon irti vuoden mittaisesta projektista. Fine Linenilläoli vuoden aikana kymmeniä oikeita asiakkaita ja naiset peräänkuuluttavat yrityksen mukanaan tuomaa vastuuta. Projekti antoi heille kokonaiskuvaa yrittäjyydestä – kuinka selvittää heille potentiaalisimmat asiakkaat ja keinot, joilla heidän mielenkiintonsa herätetään. Lisäksi he kokivat, että lisäkokemus myyntityöstä on aina tervetullutta. Fine Linenin matka oli todella palkitseva, sillä kaikesta itse päättäminen ja oman työn jäljen näkeminen toi runsaasti itsevarmuutta tulevaisuuden haasteita varten.

Fine Linen vei ryhmän Latviaan asti kilpailemaan

Vilma ja Helmi osallistuivat Finen Linenin myötä kilpailuun, jossa he muiden eurooppalaisten ryhmien tapaan esittelivät omia yritysideoitaan tuomaristolle sekä valeasiakkaille. Koko Euroopan tasolla he olivat ehdolla kahdessa eri kategoriassa. Ei olekaan mikään ihme, että Helmi arvostaa Business College Helsingissä erityisesti kansainvälisyyttä. Hän kertoo käyneensä opintojen ohessa Latvian lisäksi Ruotsissa ja Islannissa.

Lue lisää opiskelijatarinoita täältä!


Muita artikkeleita

Alhaalta löydät ajankohtaiset uutiset ja kirjoitukset.

24.5.2024

Mitä valmistunut opiskelija tekee työkseen?


Liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnot ovat hyviä yleistutkintoja. Tutkintomme antavat sinulle osaamista tehdä hyvin monenlaisia töitä.

17.4.2024

Johtamisoppeja yrittäjän arkeen


Andre Loran, yrittäjä Vantaalta, halusi kehittää yrityksensä toimintaa ja kehittyä itse johtajana. Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon johtava koulutus Business College Helsingissä…

19.3.2024

Opiskelijamme Jerry Grönlund Hong Kongissa


Merkonomi opiskelijamme Jerry Grönlund on harjoittelussa Hong Kongissa. Lue lisää Jerryn kuulumisista Finnchamin artikkelista.