Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutus tarjoaa sinulle erinomaisen työkalupakin, jonka avaamalla pääset kehittämään ja syventämään osaamistasi esihenkilötyöskentelyssä. Ammattitaitoinen esihenkilö saa tiiminsä jäsenet puhaltamaan yhteen hiileen ja antamaan parhaan työpanoksensa organisaation käyttöön. Tule sinäkin vahvistamaan esihenkilötaitojasi!


Tutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Esihenkilönä toimivilleHinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella opiskellessa 250 €, muutoin 650 €
Maksu- ja peruutusehdot »


Ajankohta

Seuraava aloitusaika ilmoitetaan myöhemmin


Hakeminen


Kenelle koulutus sopii?

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet vasta aloittanut esihenkilötehtävässä ja haluat luoda itsellesi toimivat käytännöt ja välineet tiimisi toiminnan johtamiseen aina päivittäisen työn suunnittelusta ja organisoimisesta alaistesi työn ohjaamiseen, työskentelyn tukemiseen sekä tiimin toiminnan kehittämiseen.

Koulutus sopii mainiosti myös sinulle, jolla on jo jonkin verran kokemusta esihenkilötyöstä, mutta haluat päivittää tietojasi ja taitojasi esihenkilönä toimimisessa tai haluat nostaa osaamisesi täysin uudelle tasolle.

“Toiminta on hiottu hyvin vastaamaan työssä käymiseen sovellettavia opintoja ja koulutus oli juuri sellaista, jota tarvitaan esimiehille sekä yleisesti työpaikalla. Olen erittäin tyytyväinen saamaani koulutukseen.”

Koulutuksen myötä osaat perehdyttää, ohjata, seurata ja arvioida tiimiäsi ammattimaisesti sekä kehittää sen toimintaa organisaatiosi strategisten tavoitteiden mukaisesti. Saat myös työvälineitä, joilla voit parantaa omia vuorovaikutustaitojasi johtaessasi tiimiäsi.

Lue tutkinnon suorittaneen Mia Komulaisen kokemuksista.

Tutustu myös Tilastokeskuksen tiiminvetäjien kokemuksiin koulutuksesta.

Koulutuksessa opiskeltavat asiat

Koulutuksemme on käytännönläheistä ja käsiteltävät teemat sekä aiheet kytkeytyvät tiiviisti esihenkilötyön perustehtäviin. Koulutus perustuu lähiesimiestyön ammattitutkintoon ja sen keskeiset sisällöt lähtevät ammattitutkinnon osaamistavoitteista.

Koulutuskokonaisuudessa huomioidaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon eri osa-alueet lähiesimiehenä toimimisesta henkilöstötyöhön sekä toiminnan kannattavuudesta asiakkuuksien hoitoon kehittymisnäkökulmaa unohtamatta. Koulutuksessa näitä sisältöjä kuitenkin laajennetaan kohti uudenlaista esihenkilötyötä ja johtamista. Koulutuksen teemat on kuvattu oheiseen pyramidikuvaan:

Nämä sisällöt peilaavat johtamisajattelua, jonka keskiössä ovat sekä pehmeät taidot kuten luottamuksen rakentaminen, motivoinnin ja palautteen antamisen kyvyt, tunneäly ja empaattisuus kuin esihenkilötyön juridinen puoli, liiketoiminnallinen osaaminen sekä taloudellinen ja tuloksellinen johtaminenkin.

Koulutuksen yhteydessä tutustut erilaisiin päivittäisjohtamisen menetelmiin (esimerkiksi valmentava johtaminen, etätyön johtaminen, 121 – jatkuvan kehityskeskustelun malli, TWI-menetelmä, Just Do It –kehittäminen, Lean Start Up). Koulutuksen kuluessa toteutamme EASI (käyttäytymisen ja motivaation) -kartoituksen kaikille opiskelijoille. Kartoitus toimii pohjana oman esihenkilötyön kehittämisessä.

Toteutustapa ja kesto

Koulutuksen kokonaiskesto on noin vuoden. Koulutusohjelma sisältää orientaatiopäivän opintojen alussa sekä 8 koulutuspäivää (noin 1 pv / kk) oppilaitoksen tiloissa Helsingin Pasilassa. Lisäksi teet aiheisiin liittyviä oppimistehtäviä ja osallistut etänä järjestettäviin tutkinnonohjaustilaisuuksiin.

Tärkeänä oppimisympäristönä on oma työpaikkasi, jossa opiskelet käytännönläheisesti tekemällä tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä. Opintojen aikana kehität näin ollen ammattitaitoasi soveltamalla koulutuksessa saamiasi oppeja käytännön esihenkilötyössä oman tiimisi toimintaa johtaessasi.

Koulutuksen yhteydessä suoritat lähiesimiestyön ammattitutkinnon antamalla esihenkilöosaamisestasi näytöt käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasi. Katso lisää perustietoa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Otamme koulutukseen 25 opiskelijaa. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Aloitamme haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa esihenkilötyötehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla.

Koulutuskumppanina Profiant

Petri Heinola

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutuksen toteutuksesta vastaa yhteistyökumppanimme Profiantin kouluttajat. Petri Heinola on yksi Profiantin valmentajista. Petri on kokenut lähijohtamisen, valmentamisen, tiimin sekä johtajan vahvuuksien kartoittamisen coach. Henkilökohtaisen aktiivisen myyntityön valmentamisen lisäksi hänellä on vaativasta myyntityöstä ja sen johtamisesta yli 20 vuoden kokemus.

”Me Profiantin kouluttajat vastaamme muuttuviin työelämän tarpeisiin uudistamalla työyhteisöjen osaamista, toimintamalleja ja johtamiskulttuuria. Tuomme laajalla rintamalla mukanamme asiantuntemusta, yritysmaailman kokemusta ja haastamme ajattelemaan uudella tavalla. Luova strateginen ajattelu, monialainen tutkimustieto ja käytännön kokemus tuovat opiskelijalle älykkäästi muotoillun koulutusohjelman. Tehokkuus ja tuloksellisuus ovat edelleen avainasemassa yritysten menestystarinoissa, mutta vastapainoksi rinnalle ovat nousseet pehmeämmät arvot.”

Lue lisää koulutuksessa käytetystä lähestymistavasta Profiantin blogista.

Yhteystiedot

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376