Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutus tarjoaa sinulle erinomaisen työkalupakin, jonka avaamalla pääset kehittämään ja syventämään osaamistasi esimiestyöskentelyssä. Ammattitaitoinen esimies saa tiiminsä jäsenet puhaltamaan yhteen hiileen ja antamaan parhaan työpanoksensa organisaation käyttöön. Tule sinäkin vahvistamaan esimiestaitojasi!


Tutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Sinulle, jolla on tiimi, jonka toiminnasta vastaatHinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella opiskellessa 250 €, muutoin 650 €


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa huhtikuussa 2021.


Hakeminen

Hakuaika 4.1. – 1.3.2021.


Kenelle tutkinto sopii?

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, jolla on jo esimiestyökokemusta, tai sinulle, joka olet juuri aloittamassa esimiestehtävissä esim. osastovastaavana, tiiminvetäjänä tai työnjohtajana. Tutkinnon voi suorittaa toimialasta riippumatta, eikä pohjakoulutukselle ole asetettu vaatimuksia. Tärkeintä on, että sinulla on tiimi, jonka operatiivisesta toiminnasta vastaat.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa, sillä opiskelet työn ohella. Tämä tarkoittaa sitä, että kehität ammattitaitoasi ja osoitat oman osaamisesi käytännön esimiestehtävissä omalla työpaikallasi (näytöt).

Tutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella, ohjata, seurata, arvioida ja perehdyttää tiimiäsi ammattimaisesti ja kehittää sen toimintaa organisaatiosi strategisten tavoitteiden mukaisesti. Sinulla on myös työvälineet, joilla voit parantaa omia vuorovaikutustaitojasi, sillä hyvät vuorovaikutustaidot ovat avainasemassa johtaessasi omaa ryhmääsi kohti tavoitteita ja tuloksellista toimintaa.

Koulutuksessa opiskeltavat asiat

Opinnoissa syvennytään mm. työyhteisötaitoihin, omien esimiestyön ja viestintätaitojen hiomiseen, henkilöstön perehdyttämiseen ja kehittämiseen, muutostarpeiden ja kehittämiskohteiden tunnistamiseen, asiakassuhteiden hoitamiseen sekä toiminnan tuloksellisuuteen ja kehittämiseen.

Tutkinnossa suoritetaan kolme tutkinnon osaa:

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset kaksi:

  • Asiakassuhteiden hoito
  • Toiminnan kannattavuus
  • Henkilöstötyö
  • Kehittämissuunnitelma

Valinnaiset tutkinnon osat valitset sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää. Käymme opintojen alussa yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman.

Toteutustapa ja kesto

Koulutuksen kokonaiskesto on noin vuoden. Koulutussohjelma sisältää 8 – 10 lähiopetuspäivää (noin yksi päivä/kk), tutkinnon ohjausta pienryhmissä sekä verkko-opintoja. Lisäksi opiskelet omalla työpaikallasi, käytännön esimiestehtäviä tehden.

Koulutus on hyvin käytännönläheistä, sillä käsiteltävät teemat ja aiheet kytkeytyvät tiiviisti esimiestyön perustehtäviin.  Lähipäivien opetuksen yhteydessä annetaan oppimistehtäviä, joiden tuotokset toimivat myös osana tutkinnon arviointia.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasi, joten tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa.

Katso lisää perustietoa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista

Hinta

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai oppisopimuskoulutuksena, solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen.

  • Omaehtoisessa koulutuksessa osallistumismaksu on 650 €.
  • Oppisopimuskoulutuksessa osallistumismaksu on 250 €.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Lue lisää, mitä lisäkoulutuksen oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Maksuehdot

Osallistumisen koulutukseen voi perua ilman kuluja orientaatiotilaisuuteen asti. Jos osallistumista ei peruta viimeistään orientaatiotilaisuutta seuraavana päivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Erääntyneet laskut perimme Intrum Justitian kautta.

Opiskelupaikan vastaanoton peruminen on aina tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse) kyseisen opiskeluryhmän tutkinnon suorittamisesta vastaavalle henkilölle.

Lasku osallistumismaksusta lähetetään opiskelijan ilmoittamaan osoitteeseen (opiskelijan kotiosoitteeseen, tai yritykselle, jonka opiskelija on ilmoittanut maksajaksi) orientaatiotilaisuuden jälkeen.

Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

Yhteystiedot

Ira Karlström, koulutusasiantuntija | ira.karlstrom@bc.fi | 040 901 4668
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255