Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutus tarjoaa sinulle erinomaisen työkalupakin, jonka avaamalla pääset kehittämään ja syventämään osaamistasi esimiestyöskentelyssä. Ammattitaitoinen esimies saa tiiminsä jäsenet puhaltamaan yhteen hiileen ja antamaan parhaan työpanoksensa organisaation käyttöön. Tule sinäkin vahvistamaan esimiestaitojasi!


Tutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Esimiehinä toimivilleHinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella opiskellessa 250 €, muutoin 650 €
Maksu- ja peruutusehdot »


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa maaliskuussa 2022.


Hakeminen

Hakuaika 4.1. – 28.2.2022


Kenelle koulutus sopii?

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet vasta aloittanut esimiestehtävässä ja haluat luoda itsellesi toimivat käytännöt ja välineet tiimisi toiminnan johtamiseen aina päivittäisen työn suunnittelusta ja organisoimisesta alaistesi työn ohjaamiseen, työskentelyn tukemiseen sekä tiimin toiminnan kehittämiseen.

Koulutus sopii mainiosti myös sinulle, jolla on jo jonkinverran kokemusta esimiestyöstä, mutta haluat päivittää tietojasi ja taitojasi esimiehenä toimimisessa tai haluat nostaa esimiesosaamisesi täysin uudelle tasolle.

“Toiminta on hiottu hyvin vastaamaan työssä käymiseen sovellettavia opintoja ja koulutus oli juuri sellaista, jota tarvitaan esimiehille sekä yleisesti työpaikalla. Olen erittäin tyytyväinen saamaani koulutukseen.”

Koulutuksen myötä osaat perehdyttää, ohjata, seurata ja arvioida tiimiäsi ammattimaisesti sekä kehittää sen toimintaa organisaatiosi strategisten tavoitteiden mukaisesti. Saat myös työvälineitä, joilla voit parantaa omia vuorovaikutustaitojasi johtaessasi tiimiäsi.

Lue miten Jori Lukkari hyödynsi koulutusta omassa työssään.

Koulutuksessa opiskeltavat asiat

Lähiesimiestyön koulutuksemme on käytännönläheistä ja koulutuksessa käsiteltävät teemat sekä aiheet kytkeytyvät tiiviisti esimiestyön perustehtäviin. Koulutus perustuu lähiesimiestyön ammattitutkintoon ja sen keskeiset sisällöt lähtevät ammattitutkinnon tavoitteista.

Koulutuskokonaisuudessa huomioidaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon eri osa-alueet lähiesimiehenä toimimisesta henkilöstötyöhön sekä toiminnan kannattavuudesta asiakkuuksien hoitoon kehittymisnäkökulmaa unohtamatta. Koulutuksessa näitä sisältöjä kuitenkin laajennetaan kohti uudenlaista esimiestyötä ja johtamista. Koulutuksen teemat on kuvattu oheiseen pyramidikuvaan:

Nämä sisällöt peilaavat johtamisajattelua, jonka keskiössä ovat sekä pehmeät taidot kuten luottamuksen rakentaminen, motivoinnin ja palautteen antamisen kyvyt, tunneäly ja empaattisuus kuin esimiestyön juridinen puoli, liiketoiminnallinen osaaminen sekä taloudellinen ja tuloksellinen johtaminekin.

Koulutuksen yhteydessä tutustut erilaisiin päivittäisjohtamisen menetelmiin (esimerkiksi valmentava johtaminen, etätyön johtaminen, 121 – jatkuvan kehityskeskustelun malli, TWI-menetelmä, Just Do It –kehittäminen, Lean Start Up). Koulutuksen kuluessa toteutamme EASI (käyttäytymisen ja motivaation) -kartoituksen kaikille opiskelijoille. Kartoitus toimii pohjana oman esimiestyön kehittämisessä.

Toteutustapa ja kesto

Koulutuksen kokonaiskesto on noin vuoden. Koulutusohjelma sisältää 8 lähi-/etäopetuspäivää (noin 1 pv / kk). Koulutuksen aikana sinulla on käytössäsi koulutuspäivien materiaalien lisäksi myös KoulutusOnline -palvelun laadukkaat koulutusvideot sekä KauppakamariTieto -palvelun artikkelit. Nämä kaikki löytyvät verkko-oppimisympäristöstämme.

Opintojen aikana kehität ammattitaitoasi soveltamalla koulutuksessa saamiasi oppeja käytännön esimiestyössä oman tiimisi toimintaa johtaessasi. Koulutuksen myötä tulet näin kehittäneeksi työtäsi ja toimintaasi esimiehenä sekä oman tiimisi toimintaa.

Koulutuksen yhteydessä suoritat lähiesimiestyön ammattitutkinnon antamalla esimiesosaamisestasi näytöt käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasi. Katso lisää perustietoa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Otamme koulutukseen 25 opiskelijaa. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Aloitamme haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla.

Koulutuskumppanina Profiant

Maarit Halmela

Uudistuneen lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutuksen toteutuksesta vastaa yhteistyökumppanimme Profiantin kouluttajat. Maarit Halmela on yksi Profiantin kouluttajista. Maarit on ratkaisukeskeinen valmentaja ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus konsultoivasta myynnistä ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä eri toimialoilta.

”Me Profiantin kouluttajat vastaamme muuttuviin työelämän tarpeisiin uudistamalla työyhteisöjen osaamista, toimintamalleja ja johtamiskulttuuria. Tuomme laajalla rintamalla mukanamme asiantuntemusta, yritysmaailman kokemusta ja haastamme ajattelemaan uudella tavalla. Luova strateginen ajattelu, monialainen tutkimustieto ja käytännön kokemus tuovat opiskelijalle älykkäästi muotoillun koulutusohjelman. Tehokkuus ja tuloksellisuus ovat edelleen avainasemassa yritysten menestystarinoissa, mutta vastapainoksi rinnalle ovat nousseet pehmeämmät arvot.”

Lue lisää koulutuksessa käytetystä lähestymistavasta Profiantin blogista.

Yhteystiedot

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376