Merkonomi – Liiketoiminnan perustutkinto

Opiskele merkonomiksi peruskoulun jälkeen, kaksoistutkintona, aikuisten päiväopiskeluna tai työn ohessa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on liiketoiminnan ja kaupallisen alan perustutkinto. Tutkinnon suoritettuasi voit siirtyä joko suoraan työelämään tai halutessasi jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Merkonomikoulutus on käytännönläheinen ja sopii sinulle, jos pidät työskentelystä toisten ihmisten kanssa ja opit asioita parhaiten itse tekemällä.

Valitse, miten opiskelet merkonomiksi

Valitse itsellesi sopiva polku sen mukaan tuletko peruskoulusta, vai onko sinulla jo aiempi tutkinto tai muuta kokemusta.

hats

Merkonomiksi peruskoulusta

Jos olet päättämässä tai juuri päättänyt peruskoulun, tai et ole vielä suorittanut lukiota tai muuta ammatillista perustutkintoa. Merkonomi Рperuskoulupohjainen Merkonomi & yo Рkaksoistutkinto

sun

Aikuisten päiväopiskeluna

Jos sinulla on jo toisen asteen tutkinto Рammatillinen tai yo Рvoit valmistua merkonomiksi 1-2 vuodessa. Merkonomi Рaikuisten päiväkoulutus

moon

Työn ohessa

Jos olet jo työelämässä ja teet kaupallisen alan töitä, mutta sinulta puuttuu todistus osaamisestasi. Merkonomi Рtyön ohessa

Merkonomiksi maahanmuuttajataustaisille

Voit opiskella merkonomiksi peruskoulupohjalta ja aikuisopiskelijana 2-2,5 vuodessa. Samalla parannat suomen kielen taitoasi.

Merkonomi – maahanmuuttajataustaisille

Merkonomi englanniksi

Tähtäätkö kansainvälisille työmarkkinoille? Lukion tai ammatillisen perustutkinnon jälkeen voit opiskella merkonomiksi englannin kielellä.

Lue lisää Рmerkonomi englanniksi

Saat oman läppärin

Päiväopiskelijana saat meiltä käyttöösi oman henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen, jolla voit työskennellä myös kotona. Kun valmistut, saat koneen omaksesi veloituksetta.

Kilpaurheilija Рyhdistä urheilu ja opinnot

Tiesitkö että voit yhdistää urheilun ja merkonomiopionnot? Lue lisää 

Suorita samalla eurooppalainen liiketoiminnan diplomi

Eurooppalainen liiketoiminnan diplomi on osoitus erinomaisuudesta.

Suorita EBBD – diplomi