Merkonomi – Liiketoiminnan perustutkinto

Opiskele merkonomiksi peruskoulun jälkeen, kaksoistutkintona, aikuisten päiväopiskeluna tai työn ohessa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on liiketoiminnan ja kaupallisen alan perustutkinto. Tutkinnon suoritettuasi voit siirtyä joko suoraan työelämään tai halutessasi jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Merkonomikoulutus on käytännönläheinen ja sopii sinulle, jos pidät työskentelystä toisten ihmisten kanssa ja opit asioita parhaiten itse tekemällä.

Valitse, miten opiskelet merkonomiksi

Valitse itsellesi sopiva polku sen mukaan tuletko peruskoulusta, vai onko sinulla jo aiempi tutkinto tai muuta kokemusta.

hats

Merkonomiksi peruskoulusta

Jos olet päättämässä tai juuri päättänyt peruskoulun, tai et ole vielä suorittanut lukiota tai muuta ammatillista perustutkintoa. Merkonomi – peruskoulupohjainen Merkonomi & yo – kaksoistutkinto

sun

Aikuisten päiväopiskeluna

Jos sinulla on jo toisen asteen tutkinto – ammatillinen tai yo – voit valmistua merkonomiksi 1-2 vuodessa. Merkonomi – aikuisten päiväkoulutus

moon

Työn ohessa

Jos olet jo työelämässä ja teet kaupallisen alan töitä, mutta sinulta puuttuu todistus osaamisestasi. Merkonomi – työn ohessa

Merkonomiksi maahanmuuttajataustaisille

Voit opiskella merkonomiksi peruskoulupohjalta ja aikuisopiskelijana 2-2,5 vuodessa. Samalla parannat suomen kielen taitoasi.

Merkonomi – maahanmuuttajataustaisille

Merkonomi englanniksi

Tähtäätkö kansainvälisille työmarkkinoille? Lukion tai ammatillisen perustutkinnon jälkeen voit opiskella merkonomiksi englannin kielellä.

Lue lisää – merkonomi englanniksi

Saat oman läppärin käyttöösi

Päiväopiskelijana saat meiltä käyttöösi oman henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen, jolla voit työskennellä myös kotona. 

Kilpaurheilija – yhdistä urheilu ja opinnot

Tiesitkö että voit yhdistää urheilun ja merkonomiopionnot? Lue lisää 

Suorita samalla eurooppalainen liiketoiminnan sertifikaatti

Eurooppalainen liiketoiminnan sertifikaatti on osoitus erinomaisuudesta.

Suorita EBBD – diplomi