Business College Helsinki

KIELO-hankkeessa mukana oleva ammatillinen kouluttaja: “Kehittämällä kielitietoisuuttasi helpotat omaa työtäsi!”

Business College Helsinki on mukana Opetushallituksen rahoittamassa KIELO-hankkeessa (Kielitietoinen ohjaus ammatillisessa koulutuksessa ja työelämässä). Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan valmennukset ammatillisille kouluttajille ja työpaikkaohjaajille. Tavoitteena on antaa kouluttajille ja työpaikkaohjaajille lisää valmiuksia kielitietoiseen ohjaukseen. Hankkeessa ovat mukana Aikuiskoulutus Taitaja, Business College Helsinki, Careeria, Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

Business Collegessa on järjestetty KIELO-valmennuksia ja työpajoja sekä kehitetty ohjauksessa käytettäviä työkaluja. Parhaillaan työn alla on työpaikkaohjaajille tarkoitettu ohjaussivusto, jossa huomioidaan myös kielitietoisuusnäkökulma. Kevään kuluessa tavoitteena on myös saada tuotettua Business Collegen nettisivuille piirrosvideo, havainnollistamaan oppilaitokseen hakeutumista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

KIELO-hankkeen toiminta jatkuu v. 2020 loppuun. Business Collegessa suunnitelmissa syksylle on vielä ainakin yksi oma KIELO-työpaja. Hanketoimijoiden yhteinen päätöstilaisuus järjestetään syksyllä 2020 Helsingissä. Päätöstilaisuuteen ovat tervetulleita sekä ammatilliset kouluttajat että työpaikkaohjaajat.

Uudessa kieliverkoston 03/2020 verkkolehdessä on julkaistu hanketoimijoiden yhteisartikkeli: Kielitietoisuusvalmennukset ammatillisessa koulutuksessa – KIELO-hankkeen kokemuksia.

Artikkeli:
Dejanova, T., Seppä, M., Arola, T., Pakkanen, R., Pesola, H. & Siirilä, J. (2020). Kielitietoisuusvalmennukset ammatillisessa koulutuksessa – KIELO-hankkeen kokemuksia. Kieli, koulutus ja yhteiskunta, 11(2).

Lue artikkeli »

Lisätietoja KIELO-hankkeen toiminnasta antaa Tuula Pahkala, tuula.pahkala@bc.fi

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi