Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Toimit taloushallinnon ohjaus- ja kehittämistehtävissä asiantuntijana joko yksityisellä tai julkisella sektorilla. Tai ehkäpä tuotat yrityksen johdolle päätöksentekoa tukevia laskelmia esimerkiksi kustannuksista tai rahoitusvaihtoehdoista. Budjetointiprosessi on sinun hyppysissäsi tai laadit konsernitilinpäätöksiä? Tämä tutkinto on juuri sinulle. Opinnot syventävät ja kehittävät ammattitaitoasi ja saat varmuutta työtehtäviisi päivitetyn osaamisen myötä.


Tutkinto

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala (150 osp)


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Aiempi työkokemus taloushallinnon tehtävissä



Hinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella 250 €, omaehtoisen koulutuksen (opiskelija maksaa itse osallistumismaksun) hinta ilmoitetaan myöhemmin


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 22.10.2019


Hakeminen

Hae koulutukseen 1.8.-29.9.2019. 


Suoritettuasi tutkinnon, osaat analysoida ja suunnitella taloutta ja rahoitustoimintaa, toteuttaa budjetti- tai talousarvioseurantaa ja sisäistä laskentaa, sekä laatia konsernitilinpäätöksen – riippuen, mitkä tutkinnon osat suoritat. Voit toimia esimerkiksi talouspäällikkönä, pääkirjanpitäjänä tai controllerina. 

Opiskelet työsi ohella eli tarvitset alan työ- tai työharjoittelupaikan.

Koulutuksen sisältö kiinnostuksesi mukaan 

Tämä liiketoiminnan erikoisammattitutkinto painottuu taloushallintoon ja sen laajuus on 180 osaamispistettä. Taloushallinnon osaamisalalla kaikki opiskelijat suorittavat tutkinnon osan

  • Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp).

Tämän lisäksi kaikki valitsevat vielä kaksi tutkinnon osaa (60 + 60 osp).

  • Hankintojen suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp)
  • Konsernitilinpäätöksen laatiminen (60 osp)
  • Kustannuslaskenta (60 osp)
  • Rahoituslaskenta (60 osp)
  • Taloudenhallinta (60 osp)
  • Taloushallinnon asiantuntijapalvelut (60 osp)
  • Toiminnan ohjaus ja mittaaminen (60 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat valitset sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää. Käymme opintojen alussa yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman.

Tutustu liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon perusteista taloushallinnon osaamisalaan. Löydät sieltä ne ammattitaitovaatimukset, joihin opiskelijan osaamista verrataan arvioinnissa.

Katso lisää perustietoa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista » 

Monipuolinen opiskelutapa 

Koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä tutkinnon ohjausta pienryhmissä. Lisäksi opiskelet omalla työpaikallasi, käytännön työtehtäviä tehden. Koulutus on käytännönläheistä ja lähipäivien sisältö on suunniteltu siten, että se tukee tutkinnon suorittamista. Lähipäivien opetuksen yhteydessä saat oppimistehtäviä ja niiden tuotoksia voit hyödyntää aineistona, kun osaamistasi arvioidaan.
Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalan koulutus kestää noin vuoden.

Opintojen aikana sinulla on käytössäsi KauppakamariTieto ¬– sähköinen palvelu, jossa on mm. monipuolinen valikoima alan kirjallisuutta ja artikkeleita hyödynnettävänäsi.

Osaaminen omissa työtehtävissä

Opintojen alussa laadit yhdessä oppilaitoksen ohjaajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, joka tukee tutkinnon suorittamistasi. Siinä huomioidaan aiempi osaamisesi ja tarkennetaan, minkälaista osaamista sinun tarvitsee vielä hankkia ja minkälaisella aikataululla suoritat tutkintosi. 

Opintojen kuluessa kehität omaa ammattitaitoasi ja osoitat osaamisesi aidoissa käytännön työtehtävissä (näytöt) omalla työpaikallasi. Näytöt suoritat opintojen alussa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Pystyäksesi näyttämään tutkinnon perusteissa määriteltyjen ammattitaitovaatimusten mukaisen osaamisen kattavasti, sinulla tulee olla mahdollisuus tehdä monipuolisia talouden hallintaan liittyviä työtehtäviä valitsemiesi tutkinnon osien parissa. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija, joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti. Osaamistasi arvioi myös oppilaitoksen arvioija. 

Voit suorittaa tutkinnon myös osallistumatta koulutukseen edellyttäen, että olet hankkinut tarvittavan ammattitaidon aiemmin opintojen ja/tai työkokemuksen kautta. Tällöin laadit näyttösuunnitelman ja näytät osaamisesi työpaikallasi.

Seuraava tutkinnon aloitus ja hakuaika

Seuraava koulutus alkaa tiistaina 22.10.2019 orientaatiotilaisuudella. Orientaatio on valinnan mukaan joko oppilaitoksen tiloissa (Pasila, Helsinki) tai Skype-kokouksena. Tarkat kellonajat ilmoitetaan valituille myöhemmin. 

Hakuaika koulutukseen on 3.6. – 29.9.2019. Hae koulutukseen kuitenkin mahdollisimman pian hakuajan alettua, sillä paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä kolmen viikon kuluessa hakemuksesi saapumisesta (ei heinäkuussa) ja keskustelemme mahdollisuudestasi suorittaa tutkinto. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään 4.10.2019.

Hinta

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina (maksat itse koulutuksen) tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen:
• Omaehtoisen koulutuksen osallistumismaksu ilmoitetaan myöhemmin.
• Oppisopimuskoulutuksessa osallistumismaksu on 250 €.
Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Lue lisää, mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa » 

Maksuehdot

Osallistumisen koulutukseen voi perua ilman kuluja orientaatiotilaisuuteen asti. Jos osallistumista ei peruta viimeistään orientaatiotilaisuutta seuraavana päivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Erääntyneet laskut perimme Intrum Justitian kautta.

Opiskelupaikan vastaanoton peruminen on aina tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse) kyseisen opiskeluryhmän tutkinnon suorittamisesta vastaavalle henkilölle.

Lasku osallistumismaksusta lähetetään opiskelijan ilmoittamaan osoitteeseen (opiskelijan kotiosoitteeseen, tai yritykselle, jonka opiskelija on ilmoittanut maksajaksi) orientaatiotilaisuuden jälkeen.

Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon erikoisammattitutkinnosta ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255