Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, koulutus tulevaisuuden taloushallinnon asiantuntijoille

Sinä kokenut kirjanpitäjä, controller tai taloushallinnon vaativissa tehtävissä toimiva – varmista osaamisesi myös tulevaisuuden työtehtävissä!

Digitalisaatio ja muuttuneet asiakastarpeet muuttavat yhä enemmän taloushallinnossa toimivien osaamisvaatimuksia. Asiakkaat toivovat ja tarvitsevat ammattilaista, joka suunnittelee heidän yrityksensä taloushallinnon kokonaisuutta ja analysoi yrityksen toimintaa sen elinkaaren eri vaiheissa konsultoiden ja tarjoten vaihtoehtoja toiminnan tueksi.

Lue, mitä yrittäjä Anu Nylund toivoo yrityksensä kirjanpitäjältä »

Lue Mari Kyyrän opiskelijatarina »

Täytätkö sinä asiakkaasi tarpeet? Ole aikaasi edellä, ja opiskele itsellesi tulevaisuuden osaaminen huipputason kouluttajien sparrauksessa! Opiskelu tapahtuu työn ohella, eli tarvitset alan työ- tai työharjoittelupaikan.


Tutkinto

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala (180 osp)


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Taloushallinnon työtehtävissä toimiville


Hinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella 250 €, muuten 650 €
Maksu- ja peruutusehdot »

Ajankohta

Seuraavan koulutus alkaa huhtikuussa 2022.

Hakeminen

Hakuaika 1.2. – 31.3.2022.

Koulutus valmentaa sinua kohti monimuotoisia, asiantuntijuutta vaativien taloushallinnon palvelukokonaisuuksien hallintaa. Opit toimimaan uudenlaisessa toimintaympäristössä uusin välinein, ymmärrät asiakkaan talouden hallinnan tarpeet ja kykenet konsultoimaan asiakastasi ratkaisujen tekemisessä. Tule sinäkin, ja hio osaamisesi huippukuntoon! Saat varmuutta työtehtäviisi päivitetyn osaamisen myötä, ja voit toimia esimerkiksi talouspäällikkönä, pääkirjanpitäjänä, controllerina tai taloushallinnon asiakaspalvelupäällikkönä. 

Lue liiketoiminnan ammatti- ja erikoisammattitutkintoa suorittavien Ekomian kirjanpitäjien kokemuksista.

Koulutuksen sisältö 

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksessa suoritetaan seuraavat kolme tutkinnon osaa:

Klikkaamalla tutkinnon osaa pääset tarkastelemaan tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia ja arvioinnin kriteerejä.

Tutustu liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon perusteista taloushallinnon osaamisalaan. Löydät sieltä muut valinnaiset tutkinnon osat, joita tutkinnossa on mahdollista suorittaa. Tutkinnon perusteet kertovat ne ammattitaitovaatimukset, joihin opiskelijan osaamista verrataan arvioinnissa.

Lue lisää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista » 

Monipuolinen opiskelutapa 

pääkouluttajana toimii taloushallinnon guru, moniosaaja KTM Kari Alhola, Alhola Consulting Oy

Koulutus sisältää yhdeksän valmennuspäivää oppilaitoksen tiloissa Helsingin Pasilassa ja verkko-opintoja sisältäen oppimistehtäviä, sekä tutkinnon ohjausta pienryhmissä. Lisäksi opiskelet ja hankit osaamista omalla työpaikallasi, käytännön työtehtäviä tehden. Valmennuspäivissä sinua sparraavat alan huippuosaajat.

Koulutus kestää reilun vuoden.

Opintojen aikana sinulla on käytössäsi KauppakamariTieto – sähköinen palvelu, jossa on mm. monipuolinen valikoima alan kirjallisuutta ja artikkeleita hyödynnettävänäsi.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön » 

Osaaminen omissa työtehtävissä

Opintojen kuluessa kehität omaa ammattitaitoasi ja osoitat osaamisesi aidoissa käytännön työtehtävissä (näytöt) omalla työpaikallasi. Näytöt suoritat opintojen alussa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija, joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti. Osaamistasi arvioi myös oppilaitoksen arvioija. 

Seuraava tutkinnon aloitus ja hakuaika

Seuraava koulutus alkaa huhtikuussa 2022. Hakuaika 1.2. – 31.3.2022.

Koulutukseen kannattaa hakeutua mahdollisimman pian hakuajan alettua, sillä paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä viimeistään hakuajan päätyttyä ja keskustelemme mahdollisuudestasi suorittaa tutkinto. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa » 

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon erikoisammattitutkinnosta ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255