Kirsi Suni

24 tuntia peli-iloa – striimihaaste aloitti joululoman

Perjantaina puolen päivän aikaan kokoontui 5 innokasta opiskelijaa lähes autioon Business Collegeen. Parin tunnin päästä alkaisi BC:n ensimmäinen 24h-striimihaaste omalla bchelsinki-kanavallamme Twitchissä. Tavoitteena oli pelata 3 tunnin vuoroissa seuraavaan päivään. 24h-haaste toimi hyvänä testinä ja harjoituksena kohti 101h-striimihaastetta talvilomalla. Ja pitihän seuraajia jo vähän lämmitellä.

Mariel, Katariina, Casper, Max ja Jesse asettuivat taloksi 3. kerroksen Game Roomin liepeille. Kaikki olivat tuoneet omat koneet back stagelle, jotta chatin moderointi onnistuisi sujuvasti – ja olisi viihdykettä, kun ei ollut omaa pelivuoroa. Oman peliliigamme NeSL:n huoneesta käytiin lainaamassa puuttuvia näyttöjä ja piuhoja. Onneksi porukka oli hyvissä ajoin paikalla; back stage -luokassa eivät verkot heti toimineet.

Haasteen jännitystä lievennettiin yhteisellä lounashetkellä. Koulu oli tilannut herkulliset pizzat, joista jäi vielä joillekin palasia myöhempään ajankohtaan.

Coolia joulutunnelmaa

24h-striimihaaste starttasi klo 14. Ensimmäisenä pelivuorossa oli Jesse. Mies suhtautui avausvuoroon niin coolisti kuin vain voi. – Ei jännitä, onhan tässä tullut jo striimattua, Jesse sanoi ja viittasi aiempiin kokemuksiin niin Business Collegen kanavalla kuin omallaankin.

Haaste startattiin Rocket Leaguella. Katsojia oli heti alusta saakka ihan mukavasti. Kanavallamme alkaa olla kiva joukko vakiokatsojia ja meidän iloksemme uusia nimiä tyyppejä tupsahtelee koko ajan. Pelaamisen lomassa Jessekin sai jakaa kiinnostuneille tietoa BC:stä ja sen koulutuksista. Tiedot olivat hyvin hallussa.

Katariinan vuorolla striimiin tuli joulutunnelmaa. Kata istahti tuoliin komea tonttulakki päässä ja otti homman haltuun. Katan kaverit olivat linjoilla pelaamassa hänen kanssaan.

Sori vaan, Mariel

Mariel ehti jo tässä vaiheessa unten maille. Kauaa hän ei ehtinyt lepäämään, kun Casperin mielestä tarvittiin contentia back stagelta. Ei muuta kuin jyskyttämään Marielin oven taakse. Jos katse olisi voinut tappaa, Mariel olisi kaatanut Casperin 3. kerroksen käytävälle.

Puolen yön tienoilla päätettiin tehdä jotain erilaista; striimi otettiin kännykkään ja lähdettiin tutustumaan paikkoihin. Taas Mariel-parka joutui herätetyksi. Back stagella esiteltiin jokaisen oma kone. Sitten suunnattiin oman liigamme NeSL:n huoneeseen, koska striimiporukkamme kuuluvat liigan järjestäjiin. Katsojia selkeästi kiinnosti toisenlaisen materiaali ja koimme striimin suurimman katsojapiikin.

Striimiyö sujui rauhallisesti. Kaikki eivät jännitykseltä malttaneet nukkua.

Väsynyt mutta tyytyväinen

Vaikka olikin joululoman ensimmäinen lauantai, katsojia riitti aamupäivälläkin. Max pelasi haasteen viimeisen vuoron. Väsy painoi silmiä, mutta se ei vaikuttanut pelisuoritukseen. Kun laskuri näytti 00:00:00 oli aika pistää pillit pussiin.

– Kiitos, tää oli siisti kokemus, kommentoi Jesse.

– Olo on semiväsynyt, mutta oli kyllä kivaa, sanoi Casper.

Haasteen jälkeen oli aika katsoa vähän lukuja. Miten olimme onnistuu tilastojen valossa? Erinomaisesti, sanoisin. Erillisiä katsojia oli 451. Saimme myös 11 uutta seuraajaa.

Tästä on hyvä jatkaa 101h-striimihaasteeseen. Tulossa on lisää loistavaa peliviihdettä, mielenkiintoisia vieraita, vauhtia ja ehkä vaarallisiakin tilanteita.

    Kirsi Suni

    - kirsi.suni@bc.fi

    Kommentoi