ICT-tuote- ja palvelujohtamisen koulutusohjelma

Business College Helsingin uusi koulutusohjelma tarjoaa ICT-tuote- ja palvelukehitystä tekeville ja sitä johtaville mahdollisuuden pätevöityä tuotejohtamisen osaajaksi ja samalla suunnitella, johtaa ja toteuttaa aito ICT-kehitysprojekti omassa tai toimeksiantajan organisaatiossa. Jos vastuullesi kuuluvat tuotekehitystyön suunnittelu ja toteutus yhdessä kehitystiimiin kanssa, tämä koulutus on tarkoitettu juuri sinulle!


Tutkinto

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Henkilöille, jotka kehittävät ICT-tuote- ja palveluratkaisuja omassa tai toimeksiantajan organisaatiossa.Hinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella opiskellessa 250 €, muutoin 650 €.
Maksu-ja peruutusehdot »


Ajankohta

Seuraava alkava koulutus ilmoitetaan myöhemmin.


HakeminenKoulutusohjelmassa saat

  • uusia näkökulmia ja konkreettisia työkaluja tuotekehitystyön johtamiseen, proaktiiviseen kehittämiseen, muotoiluun ja projektinhallintaan
  • mahdollisuuden suorittaa SAFe-sertifioinnin (Scaled Agile Framework). Sertifikaattikoulutuksen toteuttaa Teemu Torvelainen Siili Solutions Oyj:stä.

Koulutusohjelman teemat ja alustava aikataulu

Kenelle tämä tutkinto sopii?

Tämä on oikea koulutus sinulle, jos työskentelet ICT-kehitykseen liittyvissä tehtävissä esimerkiksi tuoteomistajana, tuotekehityspäällikkönä tai business managerina. Voit myös toimia konsulttina tai sinulla on oma yritys. Tärkeintä on, että toimit työtehtävissä, joissa sinun on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystyötä yhdessä kehittämistiimisi kanssa.

Tutkinnon sisältö ja suorittaminen

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suoritat näyttöinä käytännön työtehtävissä omalla työpaikallasi tai omassa yrityksessäsi.

Tutkintoon kuuluu kolme tutkinnon osaa:

  • Proaktiivinen kehittäminen 90 osp
  • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä 45 osp
  • Projektin johtaminen 50 osp

Tutkinnon suorittaneena osaa kehittää ja uudistaa oman alasi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja. Tunnet kehittämiseen liittyvän prosessin eri vaiheet. Osaat suunnitella, muotoilla ja toteuttaa tuotekehitystyön asiakaslähtöisesti. Pystyt käyttämään rohkeasti uusia välineitä ja menetelmiä, tekemään ketteriä kehittämisen kokeiluja sekä suunnittelemaan ja johtamaan projekteja.

Tutustu tarkemmin tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon sisältöön.

Koulutuksen toteutus

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintokoulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua, itsenäisesti suoritettavia verkko-opintoja, sekä aidon tuotekehitysprosessin suunnittelua, valmistelua ja toteutusta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Otamme koulutukseen 25 opiskelijaa. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla.

Palvelumuotoilun kouluttajan terveiset

Palvelumuotoilun koulutusosiosta vastaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan lehtori ja palvelumuotoiluvalmentaja Tuija Koskimäki. Koskimäellä on vahva kokemus mm. liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämisestä, uusien toimintamallien ja tuotteiden kehittämisestä sekä yritysyhteistyöstä.

“Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä jaksolla paneudutaan tulevaisuuslähtöisesti asiakkaan palvelupolkuun asiakasymmärrystä hyödyntäen. Opintojaksolla perehdytään palvelumuotoilun prosessiin, ideologiaan sekä yleisempiin työkaluihin ja menetelmiin”, Koskimäki kertoo.

Yhteystiedot

Heidi Malin, koulutusasiantuntija | heidi.malin@bc.fi  | 050 574 6867

Järjestämme myös räätälöityjä, yrityskohtaisia toteutuksia – kysy lisää!