Business College Helsinki

Huipputyyppi tietohallinnossa

Datanomiopiskelija Marja Ström työskentelee Business Collegen it-tuessa.

– Aloitin maaliskuussa opinnot. Juttelin help deskin Annen kanssa ja hän kysyi, kiinnostaisiko minua työharjoittelu omalla koululla.

Niinpä kesän koettaessa Marja aloitti työt. Hän käy opintonsa loppuun töitä paiskien. Luokassa aikaa kuluu vain niissä aiheissa, joista koetaan, että hän tarvitsee opetusta. Valmistuminen häämöttää valona edessäpäin 30.10.2020.

Uusi suunta työelämälle

Marja on alanvaihtaja. Ennen datanomiopintoja hän työskenteli varastossa 18 vuotta.

– Kroppa ei sitä hommaa kestänyt, Marja kertoo.

Kun hän ei pystynyt tekemään varastotöitä, oli aika katsoa työelämälle uusi suunta. Uuden alan etsimisessä vierähtikin sitten kokonainen vuosi. Loppusuoralle valintaprosessissa selvisivät aulapalvelut tai tietotekniikka. Tietotekniikka vei näistä voiton.

– Olen aiemmin mm. availlut reitittimiä vain katsoakseni, mitä niissä on sisällä, Marja kertoo, – isäni on sähkömies, hän sanoo selitykseksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Marja taustalta löytyy myös vartijan ammattitutkinto, johon kuului sähkötöitä ja asennuksia. Ehkä nämä ovat olleet jo vihjeitä tulevasta kohtalosta tietokoneiden parissa.

Perusasiat tutuiksi

Opintojen aluksi Marja ”oli pihalla kuin lumiukko”, kun ihan perustermistökin oli ihan hepreaa. Kun hän sitten touhusi kesän tietohallinnossa, alkoi termistökin tulla tutuksi.

– Nyt voin vaikka opastaa uusia opiskelijoita, miten kone valmistellaan paketista käyttövalmiiksi asennuksineen päivineen.

Viimeisimmistä näytöistä on tullut kummastakin kiitettävä arvosana. Tietohallintopäällikkö Jouni Virtanen on ollut Marjaan todella tyytyväinen.

– Parasta on ollut, kun on päässyt ihan laillisesti ruuvimeisselillä avaamaan koneen. On ollut upeaa, kun olen saanut ratkaistua opiskelijan ongelman ja palautan koneen toimivana.

Marja sanoo, että hänelle on luontaista nimenomaan asiakaspalvelu.

Hyviä hermoja

Marja haluaa ratkaista ongelmia ja opettaa sitten, miten asiakas voi itse ratkaista seuraavan kerran vastaavan tapauksen.

– Mulla on työssä vaadittavaa pitkäjännitteisyyttä, en lyö hanskoja tiskiin helposti.

Pitkäjännitteisyyttä onkin vaadittu; esimerkiksi Lenovoiden asennus ei sujunut kuin tanssi. Marja on myös vastannut ensimmäisen Macintosh-luokan asennuksesta. Se oli hänen ensikosketuksensa mäkkeihin.

Marja on viihtynyt todella hyvin harjoittelupaikassaan: – Haluan ruveta tekemään sitä, mitä vakituiset työntekijät Anne ja Tuomas täällä tekevät. Meidän tietohallinnossa on tosi hyvä porukka.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi