Business College Helsinki

Intian matka ylitti odotukset

Merkonomiopiskelija Mika Pekonen oli neljä viikkoa Intiassa työssäoppimisjaksolla. Mika opiskelee aikuisten päiväkoulutuksessa. Mikan kanssa Intiassa oli Omnian opiskelija Anna-Maria Blom. Mika työskenteli Amritsarissa JEET Travelssissä.

– Mulla on ollut elämänmittainen haave päästä ulkomaille vaihtoon tai töihin opiskeluihin liittyen. Ja nyt se haave toteutui, Mika kertoo.

Mika valmistautui Intian reissuun hyvin. Hän kiittelee erityisesti Intia-verkoston nettisivuja, mm. sen blogimerkintöjä. Lisäksi hän katsoi lukuisia Youtube-videoita.

Tuoksuja tulvillaan

Mika kuvailee Intian olevan eri planeetalta Suomeen verrattuna. Ensivaikutelma tuli vahvasti tuoksujen kautta, jossa sekoittuivat mausteet, viemärin haju ja suitsukkeet. – Sopeuduin kuitenkin nopeasti kulttuuriin, Mika kertoo.

Intiassa olemista ja liikkumista opiskelijoilla helpotti suunnattomasti oma autonkuljettaja. – Hän vei meidät Amritsarissa lounastauolla syömään rikkaiden ostoskeskukseen, jossa oli turvallista, Mika kertoo.
Opiskelijat myös asuivat pari viikkoa JEET Travelssin omassa upeassa Farmer’s Villa -hotellissa, jossa sai rauhoittua työpäivän jälkeen. – Intiassa tehdään 9 tunnin tehokkaita työpäiviä 6 päivää viikossa. Työpaikassa oli letkeä meininki. Joka kyllä muuttui, kun firman omistaja oli paikalla, Mika naureskelee.

Työpaikalla Mika auttoi markkinointiohjelman valmistelussa suomalaisille. Hän käänsi Farmer’s Villan esittelyitä ja matkakertomuksia suomeksi ja teki mm. Excel-listaa suomalaisista matkatoimistoista. Mika ja Anna-Maria pääsivät myös hotellin nettisivujen mainoskuviin.

Osan ajasta opiskelijat asuivat Amritsarissa kaupungin keskustassa, jossa hotelli ei ollut 5 tähden luokkaa. Huoneen siisteydessä oli parantamisen varaa ja aamupalakin oli ”outo intialainen aamupala”.

Seikkailumieltä reissulle

Amritsarissa käsin tehtiin parin yön matka Dharamshalaan, jossa opiskelijat vierailivat tiibetiläisten museossa, temppelissä, luostarissa ja teeplantaasilla.
Mika ja Omnian opiskelija vierailijat myös Delhissä, jossa taas hotellin taso yllätti positiivisesti.

Intian reissu ylitti Mikan odotukset. Oppilaitos maksoi matkat, majoituksen, paikalliskuljetukset sekä viisumin ja kaikki oli hoidettu. Opiskelijan piti vain maksaa omat ruokailunsa (ruoka on halpaa Intiassa) ja luonnollisesti mukana piti olla omaa käyttörahaa.
– Intiaan pitää lähteä avoimin mielin. Pitää olla sopeutumiskykyä ja ennakkoluulottomuutta. Intian matka on seikkailu, se ei ole mikään Espanjan rantaloma.
– Opin arvostamaan enemmän Suomea; meillä on ilmainen koulutus ja KELAt ja kaikki.

Katso tästä Mikan upeat kuvat Intiasta

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi