Business College Helsinki

Koodaajakoulutuksesta valmistunut Tanja: ”Kaikessa, mitä käytiin läpi, oli järkeä”

Tutustu koodaajakoulutukseen, React & Drupal, englanniksi

Tanja Lehtinen sai valmiiksi kesäkuussa englanninkielisen koodaajakoulutuksen sekä koko tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon.

Nyt Tanja työskentelee Developerina Digialla. Hän oli yrityksessä myös koulutukseen liittyvässä työharjoittelussa. Tanja on tehnyt yrityksessä määrittelyä, dokumentointia, testaustyötä, asiakkaille viestintää – ja nyt myös koodausta.

Aiemmin Tanja työskenteli työttömyyskassassa, ryhmävastaavanakin. Hän käsitteli siellä hakemuksia. – Aloin miettimään, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Digitalisaatio tuntui vähän pelottavalta. Sen sijaan, että olisin ihmetellyt asiaa, päätin tutustua.

Sopivan pituinen koulutus

Business Collegen koodaajakoulutuksen Tanja tutustui Mimmit koodaa -launchtapahtumassa. – Siellä oli oppilaitoksien ständejä. Parasta oli, kun pääsin juttelemaan koodaajakoulutuksessa olevien naisten kanssa.

Pari asiaa kiehtoi erityisesti Business Collegen koulutuksessa: – Koulutuksessa kiehtoi sen kesto. Aikuiskoulutustuki on 15 kuukautta ja tämä kestää 17 kuukautta. Toiseksi harjoittelua on niin paljon, että ehtii nähdä, sopiiko ala itselle, Tanja summaa.

Tanja piti englanninkielisestä opiskelusta eikä se ollut hänelle mikään ongelma. Tanjalla on yliopistotutkinto antropologiasta, jossa kirjallisuus on englanninkielistä ja hän tehnyt gradunsakin englanniksi. Entisenä antropologina hänestä oli ihanaa tutustua koodaajakoulutuksessa ihmisiin eri puolilta maailmaa. – Nykyinen tiimini Digialla on englanninkielinen. On hyötyä siitä, että on opiskellut englanniksi ja sanasto on hallussa.

Kokonaisuus hallussa

Tanja oli itsekseen opetellut puoli vuotta koodausta ennen Business Collegen opintoja. Hän on kuitenkin sitä, mieltä, että tarvitaan koulutusohjelma; joku on miettinyt mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa opiskella.

Tanja kiittelee koodaajakoulutuksen opintojen kokonaisuutta: – Kaikessa, mitä käytiin läpi, oli järkeä. Joskus mietin tunnilla, että tarviiko tätä opettaa, mutta olen myöhemmin huomannut, että tarvitsen sitä. Ja joskus ihmettelin, miksi käytetään tätä työkalua, mutta nyt tuijotan sitä koko ajan.

Koodaajakoulutuksen opettajat saavat myös Tanjalta kehuja: – On ihan eri asia, kun on opettajat, jotka ovat itse tehneet sitä työtä kuin itsekseen opetella asioita. Meillä oli opettajien tuki.

Koodaajakoulutus on osa tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa. Koulutuksessa opetetaan tutkinnosta ohjelmistokehittäjän työn kannalta olennaiset osat. Koodaajaopiskelijoiden on kuitenkin mahdollista suorittaa koko tutkinto: – Musta on hyvä, että voi suorittaa koko tutkinnon. Niitä opintoja oli helppo tehdä verkossa, Tanja kertoo.

Pohja kunnossa

Tanjan mielestä koodaajakoulutus antoi hyvän pohjan tehdä työtä. – Mä tykkään oppia uutta – ja tässä sitä pääsee tekemään koko ajan. Muutokset voivat tulla hyvin nopeasti. Parasta työssä on, kun näkee lopputuloksen. On hieno nähdä, että mun aivotyön tulos näkyy tuotannossa.

Tanja on nyt erilaisessa asemassa kuin aiemmassa elämässään. – Ennen olin kokenut työntekijä, kun tein samaa työtä 10 vuotta. Nyt olen aloittelija – ja esihenkilö tukee mua matkalla.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi