Business College Helsinki

Lotta ja Timo valmistautuvat Taitaja2017-finaaliin: Kilpailuissa kiehtoo jännitys

Lotta Forsström ja Timo Nurmivaara edustavat Suomen Liikemiesten Kauppaopistoa ammattitaidon Suomen mestaruusfinaalissa eli Taitaja2017-kisoissa Messukeskuksessa 15. – 18.5.2017 (varsinaiset kilpailupäivät 16. – 18.5.2017). Lotan ja Timon kisalaji on Tietojenkäsittely. Timon isoveli Sami saavutti toissa keväänä SM-hopeaa, mutta pikkuveljen tavoitteena on voittaa mestaruus. Tähänkin mennessä Timon saavutus on upea: ei ole mitenkään tavallista, että jo ensimmäisen vuoden opiskelija pääsee SM-finaaliin saakka.

Taijta2017-finalistit Timo Nurmivaara ja Lotta Forsström

Lotta ja Timo opiskelevat ensimmäistä vuotta kaksoistutkintoa eli opintojen päätyttyä heillä on sekä datanomin paperit ja yo-tutkinto. Datanomikoulutukseen valintaan vaikutti kummallakin perhesyyt. Timon kummatkin vanhemmat ovat atk-alalla ja myös Lotan isä. Timo oli myös kuullut isoveljeltään hyvää koulutuksesta.

Nopeasti ja tarkasti

Taitaja2017-kisoissa nuoria kiehtoo kilpailun jännitys. Tietojenkäsittely-lajissa tehdään Powerpoint-, Excel- ja Word-tehtäviä mahdollisimman nopeasti ja tarkasti. Vaikka kyseessä onkin Suomen mestaruuskisat, ei ainakaan Timo mitenkään hötkyile: – Semifinaali oli kuin mikä tahansa koetilanne.

Toukokuun kisat käydään näyttävästi Messukeskuksessa. – Vähän jännittää, kun siellä tulee olemaan paljon yleisöä, jotka kävelevät kisapaikan ohi, Lotta pohtii. Hyvillä kuulokkeilla tosin varmaan löytyy oma rauha.

Lotta ja Timo valmistautuvat nyt finaaliin tekemällä vanhoja finaalitehtäviä. Semifinaaliin valmentaneet opettajat Risto Oksanen ja Hannu Hokkanen tulevat olemaan Taitaja2017-finaalissa lajivastaavina, joten he eivät voi nuoria valmentaa. Lotan ja Timon apuna on nyt Ville Pekkala, joka nuorten mielestä on hyvä tuki erityisesti tiedonhakutaitojensa ansiosta.

Parempi luokkahenki kuin peruskoulussa

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston kaksoistutkinto kerää kummaltakin kiitosta: – Kiva, kun lukion opettajat tulevat meidän taloomme, Timo muistuttaa. – Lukion maikat ovat kivoja, kumpikin sanoo.
Timo on tyytyväinen kaksoistutkinnon peruspakettiin lukio-opinnoissa eli hän opiskelee lyhyttä matematiikkaa, äidinkieltä, englantia ja yhteiskuntaoppia Töölön yhteiskoulun aikuislukion opettajien ohjauksessa. Lotta on vaihtanut lyhyen matikan pitkään matematiikkaan ja suorittanut ne opinnot iltaopintoina lukion tiloissa: – Päivät on kyllä joskus pitkiä, mutta harrastus tasapainottaa, Lotta kertoo. Hän on harrastanut vuosia partiota ja on löytänyt myös hengenheimolaisia datanomiopinnoissa.

– Meillä on täällä hyvä luokkahenki, oikeastaan parempi kuin peruskoulussa. Siihen vaikuttaa paljon tietenkin sama mielenkiinnon kohde eli tietokoneet, Lotta kertoo.

Lotta osallistui Tietojenkäsittely-lajin lisäksi myös Yrittäjyys-lajin Taitaja2017-semifinaaliin.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi