Business College Helsinki

Maahanmuuttajaopiskelijamme palkittiin esimerkillisestä toiminnasta: Selkeä tavoite opiskelussa

merkonomiopiskelija Angelina Luzhina

merkonomiopiskelija Angelina Luzhina

Angelina Luzhina opiskelee toista vuotta maahanmuuttajataustaisille tarkoitetussa merkonomikoulutuksessa. Hän sai nyt Ammatillisen koulutuksen kehittämisyhdistys AMKE ry:n stipendin. Samalla palkittiin maahanmuuttajaopiskelijoita myös muista oppilaitoksista.

Angelina on asunut Suomessa syksystä 2011, jolloin hän muutti tänne Pietarista. Hänen haaveissaan on perustaa oma yritys.

Angelinalta löytyy vahva koulutus ja työkokemus graafisesta suunnittelusta. – Minun oli vaikea löytää Suomessa työpaikkaa. Tulin opiskelemaan, koska tärkeää oli hankkia tutkintoa ja saada osaamista taloushallinnosta, jotta voi pyörittää omaa yritystä. Lisäksi tavoitteenani oli saada uusi verkosto.

Yritys suomalaiseen vapaa-aikaan

Ajatus omasta yrityksestä on kasvanut opintojen myötä: – Ennen minusta tuntui, että on parempi, jos minulla on esimies ja työskentelen hänen alaisuudessaan. Mutta nyt puolentoista vuoden aikana, olen saanut voimaa ja ajattelen toisin.

Angelinan tavoitteena on tulevaisuudessa järjestää akvarellikursseja ja –workshopeja. – Uskon, että Suomessa se onnistuisi. Täällä ihmisillä on iltaisin vapaa-aikaa. Vaikka Venäjä on lähellä, kulttuuri siellä on aivan erilaista.

Akvarellimaalaus ei ole helppoa ja siksi juuri kiehtovaa. Öljyvärimaalausta voi korjata laittamalla maalia päälle, mutta akvarellin on osuttava kerralla oikein.

Aktiivinen opiskelija

Angelina kehuu, että alusta alkaen suomalaiset ovat olleet hänelle ystävällisiä ja auttaneet häntä käytännön asioista.

Suomen kielen opintoihin Angelina on aina suhtautunut aktiivisesti ja opiskelee koko ajan. – Luen sanomalehtiä, aikakauslehtiä, kirjoja.

Ensimmäisen työssäoppimisjaksonsa Angelina oli Helsingin Satamassa. Siellä hän pääsi tekemään graafista suunnittelua, mm. taittamaan vuosikertomuksen. – Ensin minusta tuntui hassulta, että menemme tekemään ilmaista työtä. Mutta muistin, miten äitini on sanonut, että kaikki työ täytyy tehdä. Ymmärsin, että työssäoppimisjaksolla opin tekemällä töitä. Sain verkostoa ja lisää materiaalia portfoliooni.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi