Business College Helsinki

Nuoret miehet pyörittävät katuvaatefirmaa: Kolibri lensi huppariin

Merkonomiopiskelijat Ape ja Maksim edustavat NY-yrityksen Kolibri Streetwear CO:n. Pojat perustivat kahden kaverinsa kanssa Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa yrityksen, joka tekee hyvännäköisiä huppareita, pipoja, lippiksiä ja kangaskasseja. Apen ja Maksimin lisäksi firmassa on merkonomiopiskelija Jesse ja Helsingin Medialukiota käyvä Eetu.

Maksim ja Ape ovat mukana Kolibri Streetwear NY-yrityksessä

Poikien mielestä yrityksen perustaminen koulussa oli hyvä juttu. – Piti miettiä perinpohjaisesti, mitä rupeaa tekemään. Mutta kun liikeidea tuli, yritys lähti vauhdilla käyntiin, Maksim kertaa.
Ennen katuvaateideaa pojat miettivät esim. kuvauspalvelua ja palvelua, jossa voisivat auttaa yrityksiä saamaan muodikkaammat nettisivut.
– Parasta omassa firmassa on se, että saa luoda itse kaikkea uutta ja toteuttaa kaikki hyvät ideat, Ape kiteyttää.

Yrityksen tyylikkään kolibri-logon on suunnitellut Eetu. – Kolibri on siistin näköinen symbolina, samoin kuin luonnossakin siivet auki, Ape sanoo.

Myyntiä sosiaalisessa mediassa

Kolibri Streetwear NY:llä on Instagram-profiili ja Facebook-sivut. Niiden kautta kauppa on pääasiallisesti käynyt. Pojat ovat tehneet myös maksettua mainontaa sosiaalisessa mediassa. Markkinointitoimien ansiosta tilauksia on tullut ympäri Suomea. Kauppa on käynyt varsin mukavasti. Laadukkaat tuotteet hankitaan tukusta ja painatetaan alihankkijalla.

Ape ja Maksim ovat molemmat Keravalta. Kumpaakaan ei houkutellut jäädä kotiseuduille tekemään jatko-opiskeluja. – Tulin opiskelemaan merkonomiksi, koska tästä on hyötyä työssä kuin työssä, hyvä yleistutkinto. Tämän oppilaitoksen nimi oli houkutteleva. Oppilaitosta esittelevä Youtube-videokin herätti kiinnostusta, Ape kertoo.

Kaikkea pitää kokeilla

Pojat ovat lähteneet opiskeluihin avoimin mielin: – Meillä molemmilla on ollut sellainen asenne, että kaikkea pitää kokeilla, kertoo Maksim. Sillä asenteella kummatkin pojat olivat mm. jo ensimmäisenä vuonna tiiviisti mukana opiskelijayhdistys Colli ry:ssä.
– Ja mä olin 2 viikkoa Saksassa opintomatkalla. Mä olin vasta 16 ja muut täysi-ikäisiä, Ape kertaa.

Merkonomiopiskelujen jälkeen Maksim aikoo suunnata jatko-opiskelemaan kauppakorkeakouluun. Apen tavoitteena on päästä ulkomaille opiskelemaan valokuvausta ja elokuvausta.

Tutustu Liiketalouden perustutkinnon koulutukseemme

Lue lisää peruskoulupohjaisesta merkonomikoulutuksesta
ja kaksoistutkintomerkonomista

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi