Business College Helsinki

Rap-musiikkia ja bisnestä – TSwoop uskoo unelmaansa

Artin Zogiani alias TSwoop aloittelee toisen vuoden merkonomiopintoja ja luo samalla rap-uraa. Youtubessa voi katsoa kaveriporukan ”Missä mun massit?” -videon. Uutta materiaalia on pian tulossa.

Artin Zogiani eli TSwoop

Mikä toi miehen merkonomiopintoihin?
– Meidän koko perhe on mukana liiketoiminnassa. Olen siitä kiinnostunut ja haluan oppia asiakaspalvelua, Artin kertoo.

Ensimmäisen opiskeluvuoden Artin oli mukana Business Classissä. Siellä ei opiskeltu tavallisesti, vaan erilaisia projekteja tekemällä: – Se oli iso muutos verrattuna yläasteeseen. Siellä pysty opiskelemaan paremmin.

Ensimmäisenä projektina Business Classissä järjesteltiin hollantilaisryhmän vierailua. Artin mieleen jäi monipuolinen ohjelma ja englannin kielen aktiivinen käyttö. Viime kevään iso projekti oli Taitaja Global Dignity –tapahtuman järjestelyt. – Meidän ryhmä suunnitteli ja toteutti tapahtuman mainoksia someen; Snapchatiin, Instaan… Ryhmässä oli hyvin erilaisia ihmisiä. On kivaa, kun meidän koulussa on eri kulttuuritaustaisia ihmisiä, tykkään oppia heiltä, Artin hehkuttaa.

Biitti vei mukaan rappiin

Rap-musiikn tekemisestä Artin kiinnostui pienenä tokaluokkalaisena, kun vanhempi serkku kiinnitti huomiota, miten hyvin pikku mies pysyi mukana rap-rytmissä. Tunnustusta musiikin hallitsemisesta on jo tullut; peruskoulussa Artin valittiin Vuoden musikaalisimmaksi. Nyt musiikkia tehdään kavereiden kanssa, jotka ovat tunteneet toisensa pienestä lähtien. – Vaikka tehtäisiin soolouraa, aina autetaan kaveria.

Musiikin tekeminen vaatii paljon treenausta ja siihen paneudutaan huolella. TSwoopin tyyli on uuden koulun räppiä. Biisien aiheet ovat perinteistä rap-kuvastoa: – Autot, rahat ja muijat. Ei ihan rakkaudesta lauleta, Artin naurahtaa.

Artin on tehnyt yli 50 omaa biisiä viimeisen pari vuoden aikana. Onneksi kotiin autotalliin on rakennettu oma kotistudio, joten musiikin työstäminen sujuu mukavasti. Seuraavaksi valmistuu rytmikkäämpi biisi. Tulevat lähivuodet ratkaisevat, miten musiikkiuran käy. Artin uskoo rap-uransa onnistuvan, koska uskoo siihen. Believe in your dreams, man!

Musiikin ja se manageroinnin lisäksi Artinia kiinnostaa videoiden tekeminen. Innostus lähti pienenä GTA-videoista ja Youtubesta. Ohjaus ja näytteleminen kiinnostavat. – Ehkä mä teen joskus oman elokuvan, Artin haaveilee. Missä mun massit on –video on kuvattu Artinin kameralla ja mies on sen itse editoinut.

Perheen miehet samassa koulussa

Artin ei suinkaan ole ensimmäinen Zogiani meidän koulussamme. Vanhin veli Albion on tehnyt töiden ohessa merkonomiopintoja ja isoveli Arianit on valmistunut datanomiksi.

Perheen isä Sami innostui poikiensa opiskelusta ja ilmoittautui merkonomin oppisopimuskoulutukseen. Samilla oli tutkinto Kosovosta, mutta ei suomalaista tutkintotodistusta. Sami pyörittää Tuusulassa käytettyjen autojen kauppaa. Hän tarvitsi tutkintoa liiketoiminnan vahvistamiseen. Oli mahtavaa nähdä Samin ilo valmistujaisissa. – Meidän koko perhe oli todella ylpeitä isän tutkinnosta, Artin muistelee.

Artin on ollut ensimmäisenä opiskeluvuotena työssäoppijaksolla faijan firmassa. Hän sai siellä vastuullisia tehtäviä. Vieläkin hän käy siellä säännöllisesti oppimassa: – Kuuntelen, miten asiakaspalvelua hoidetaan. Opettelen myös, miten autokaupan papereita tehdään.

Isoveli Arianit työskentelee Software Developerina Acandolla eli ohjelmointihommissa. Duunipaikan hän sai aikoinaan koulun kautta. Hän on lähettänyt Artinille kuvia mukavista hierontaominaisuuksin varustelluista työtyötuoleista ja virnuillut, että olisi vaan pikkuveljenkin kannattanut valita datanomiopinnot. Artin on kuitenkin tyytyväinen omaan opiskeluvalintaansa.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi