Business College Helsinki

Unelmataikinalla voittoon?

Dream Dough NY pääsi ainoana meidän oppilaitoksestamme tämän vuoden Uskalla yrittää –finaaliin eli Vuosi yrittäjänä –yritysten Suomen mestaruusfinaaliin. dreamdoughnylogo

Dream Dough valmistaa ja myy herkullista keksitaikinaa, jota voi nauttia suoraan purkista tai pistää vaikka jätskin päälle. Jos taikinasta haluaa tehdä ihan paistettuja cookieita, Dream Dough ottaa mielellään sähköpostitse vastaan isompia tilauksia. Yrityksessä ovat mukana Inga Leivonen, Inka Palander, Oliver Rehn, Tomi Mäki ja Teo Toivanen.

Pakko saada taikinaa

Mistä tämä yritysidea lähti?
– Me Inkan kanssa oltiin nähty Instagramissa jälkiruokakuvia, joissa oli keksitaikinaa. Sitä rupesi tekemään hirveäsi mieli. Mutta taikinaa ei löytynyt kaupan jenkkihyllystä eikä edes jenkkituotteisiin erikoistuneesta kaupasta, Inga Leivonen kertoo.
Yritysidea pyöri tyttöjen mielessä jo pari viikkoa ennen kuin Vuosi yrittäjänä –opinto edes alkoi.
– Jenkkien Leijonan luolassa oli samanlainen yritys, joka sai sieltä sijoittajia. Heillä tosin on enemmän taikinamakuja, Oliver Rehn kertoo.

Pojilla oli alun perin eri yritysidea, mutta koska se osoittautui hieman hankalaksi toteuttaa, he liittyivät tyttöjen porukkaan.

27 kiloa

Dream Dough tekee taikinansa itse. Ingalla on porukasta hygieniapassi, joten hän valvoo valmistusta. Taikinan resepti on yrityksen itsensä kehittämä; ensin googletettiin reseptejä, sitten jokainen toi oman tuotoksensa yrityskavereiden ja opiskeluryhmän maisteltavaksi. Voittajiksi selviytyivät Ingan ja Tomin reseptit, joista tehtiin kombinaatio.

Taikinaa myydään 100 ml:n muovipurkeissa. Dream Dough olisi halunnut tuotteensa ekologiseen vaihtoehtoon eli pahvipurkkiin, mutta valitettavasti sellaista ei löytynyt. – Muovi on kuitenkin hyvin ohutta, Oliver toteaa.

Uskalla yrittää –finaaliin taikinaa täytyy tehdä todella paljon, 27 kiloa eli melkein 300 purkkia. Onneksi Dream Dough saa käyttää Oliverin isän lounasravintolan keittiötä puuhaan. Finaalissa myydään kahta makua; orginalia sekä uutuutta M&M-makua, johon pyydetty lupa näiden karkkien maahantuojalta.

– Meillä on finaaliin nakitettu 8 ekstramyyjää PopUpCollegesta. He kiertelevät ympäri Kamppia myymässä tuotteitamme. Heillä on yrityksemme t-paidat, kangaskassit ja esitteet. Finaalin voitamme ekstramyyjien ja hyvän fiiliksen ansiosta, Oliver vannoo. Painotöissä Dream Dough’n alihankkina on toiminut maksutta Stadin ammattiopisto.

Sijoittajia houkuttelemassa

Ennen Dream Dough’ta Inka ei ollut kuvitellut lähtevänsä yrittäjäksi eikä ollut ajatellut itseään myyntitykkinä. Teo Toivasta on joskus aiemminkin miettinyt yrittäjyyttä, koska vanhemmat ovat olleet yrittäjiä. Oliver puolestaan on aina tykännyt tuoda itseään esiin ja ollut jo pienestä pitäen yrittäjähenkinen.
– Tämä lähti kouluduunina ja oli pelkkää unelmaa. Mutta siinä vaiheessa, kun voitettiin pitchauskilpailu ja päästiin Slush:iin, otettiin totisemmin tämä juttu.

Oliver haluaisi kovasti jatkaa ja kehittää tätä bisnestä kouluprojektin päätyttyä, mutta muut vielä miettivät, jatkaako Dream Dough NY Vuosi yrittäjänä –vuoden jälkeen. Tällä viikolla Dream Dough tosin vieraili Taaleri-tapahtumassa, jossa heillä oli mahdollisuus tavata sijoittajia. Sijoittajatkin pääsivät maistelemaan herkkutaikinaa.

Dream Dough NY:tä on ohjannut lehtori Sampo Niskanen.

Uskalla yrittää –finaalin messut järjestetään Kampissa tiistaina 12.4.2016 klo 15-18. Tule Kamppiin tutustumaan nuoriin yrittäjiin. Äänestä Dream Dough NY voittoon! Dream Dough on yleisöäänestyksessä numerolla 52.

Tykkää Dream Dough NY:stä Facebookissa

Voit lähettää Dream Dough’lle meiliä osoitteella dreamdoughny@gmail.com

Dream Dough NY:n porukka Inga Leivonen (vas.), Inka Palander, Tomi Mäki, Teo Toivanen ja Oliver Rehn.

Dream Dough NY:n porukka Inga Leivonen (vas.), Inka Palander, Tomi Mäki, Teo Toivanen ja Oliver Rehn.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi