Janika Hallikainen

Yhdessä yrittäjien tukena

Koronaepidemia on vaikuttanut taloudellisesti myös yrittäjiin. #tueyrittäjää -kampanjan myötä ihmiset ovat ryhtyneet tukemaan omia suosikkiyrityksiään sosiaalisen median puolella. Myös Business College Helsinki halusi olla mukana tukemassa pienyrittäjiä näinä vaikeina aikoina.

Vielä viime vuoden puolella olisi ollut vaikea uskoa tätä tilannetta, jossa olemme nyt. Jos joku olisi kertonut vuosi sitten, että maaliskuussa 2020 ihmisiä kehotetaan pysymään kotona, monet yritykset sulkevat ovensa ja Uudenmaan raja suljetaan, moni olisi pyöritellyt silmiään.

Koronaepidemia vaikuttaa meidän jokaisen elämään tavalla tai toisella. Monet yritykset ovat joutuneet vakaviin talousvaikeuksiin poikkeustilan myötä. Epätietoisuus tulevasta ei helpota tilannetta. Moni yrittäjä miettii, että pääseekö koskaan enää jatkamaan omaa yritystoimintaansa vai joudutaanko ovet sulkemaan pysyvästi.

Lahjakortteja pienyritysten palveluihin

Heti kriisin alkumetreillä sosiaalisessa mediassa alkoi levitä #tueyrittäjää -aihetunniste, jonka alle ihmiset luettelivat omia suosikkiyrityksiään. Yrityksiä, joiden palveluja halutaan käyttää vielä tämän kaiken jälkeenkin. Yrityksiä, joiden ei haluta nähdä sulkevan oviaan lopullisesti. Myös Business College Helsingissä halusimme osoittaa tukemme pienyrittäjille. Siispä päätimme kysyä sosiaalisen median seuraajiltamme, että mitä paikallisia pienyrityksiä he haluaisivat tukea. Ehdotuksia tuli laidasta laitaan: kahviloita, kauneushoitoloita, kampaajia ja paljon muita. Valitsimme yritykset niiden sijainnin ja avun tarpeen mukaan. Arvoimme ensimmäisen lahjakortin maanantaina 23. maaliskuuta, ja siitä lähtien arvontoihin on voinut osallistua maanantaisin Instagram-tarinoidemme (@bchelsinki) puolella.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ensimmäisen lahjakortin arvoimme siivousyritys Clean Spotin palveluihin. Lahjakortilla voittaja sai lunastaa heiltä kahden tunnin siivouspaketin. Clean Spot Oy on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa kodinsiivousta pääkaupunkiseudun alueella.

– Mukava yllätys näin tiukkojen paikkojen keskellä, iloitsi Clean Spot Oy:n toinen perustaja Petri Niemi.

Toiseksi yritykseksi valitsimme puolestaan rentoutuskelluntaa tarjoavan Float Kallion, joka avasi uuden toimipisteen Float Roban vuoden 2019 marraskuussa. Koronakriisi on pakottanut heidät sulkemaan molempien toimipisteidensä ovet ja lomauttamaan työntekijöitään. Vaikean tilanteen keskellä he ovat aloittaneet kampanjan, jonka myötä kaikki heidän lahjakorttinsa ovat -20% alennuksessa sekä jokaisesta kahdesta ostetusta kellunnasta he lahjoittavat yhden kellunnan terveydenhuollon ammattilaiselle.

– Tukemalla meitä tuet myös paikallista hoitohenkilökuntaa, jotka varmasti tarvitsevat itse lepoa ja apua, kun arki alkaa palaamaan, Float Kallion perustaja Tommi Elo kertoo.

Yhdessä kriisin yli

Business College Helsingissä olemme aina kannustaneet opiskelijoitamme yrittäjyyteen. Tämän takia meille oli äärimmäisen tärkeää osoittaa tukemme pienyrittäjille myös tämän kriisin keskellä. #tueyrittäjää -kampanja todistaa sen, kuinka tärkeää tällaisen kriisin aikana on puhaltaa yhteen hiileen. Yrittäjät eivät selviä tästä yksin, ja siksi kaikki keinot heidän tukemiseen on käytettävä. Meistä moni pystyy omalta kotisohvaltaan käsin mainostamaan omia suosikkiyrityksiään Instagramissa, ostamaan lahjakortteja tai tilaamaan noutoruokaa.

Pienillä asioilla voimme vaikuttaa siihen, kuinka selviämme tästä kriisistä. Yksin se ei tapahdu, mutta yhdessä se on mahdollista. Pääministerimme Sanna Marinin sanoin: Me selviämme tästä yhdessä.

    Janika Hallikainen

    - janika.hallikainen@bc.fi

    LA

    Erinomaista!!